- პორცია: 8 ადამიანი
- მომზადება: 20 წუთი
- დამზადება: 1 საათი
- კალორია 100 გრამზე: 280
- სირთულე:
საშუალო
დაბეჭდვა
ქიში წითელი თევზითა და ბროკოლით ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და ელეგანტური ფრანგული ღია ღვეზელია. იგი იდეალურია როგორც სადღესასწაულო სუფრისთვის, ისე ნოყიერი საუზმისთვის.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ცომის მომზადება: ფქვილი და ცივი კარაქი აკეპეთ დანით ან ხელით სწრაფად ასრისეთ ნამცეცებად. დაამატეთ კვერცხი, მარილი და მოზილეთ გლუვი ცომი. თუ ცომი იფხვნება, დაამატეთ ცოტა ცივი წყალი. გაახვიეთ საკვებ ფირში და შედეთ მაცივარში 30 წუთით.
- ბაზის გამოცხობა: გააბრტყელეთ ცომი და ჩააფინეთ საცხობ ფორმაში (24-26 სმ), აუწიეთ გვერდები. დაჩხვლიტეთ ჩანგლით, დააფინეთ საცხობი ქაღალდი, დააყარეთ სიმძიმე (ლობიო ან ბარდა) და გამოაცხვეთ 180°C-ზე 10-15 წუთი. შემდეგ მოხსენით სიმძიმე და კიდევ 5 წუთი გააჩერეთ ღუმელში.
- შიგთავსის მომზადება: ბროკოლი დაშალეთ პატარა ყვავილედებად და მდუღარე მარილიან წყალში 2-3 წუთით გააჩერეთ (ბლანშირება), შემდეგ გადაავლეთ ცივი წყალი (ფერის შესანარჩუნებლად). თევზი დაჭერით საშუალო ზომის კუბიკებად. ყველი გახეხეთ მსხვილად.
- მოსასხმელის მომზადება: ჯამში ათქვიფეთ ნაღები, კვერცხი, მარილი, პილპილი და მუსკატის კაკალი.
- აწყობა და გამოცხობა: გამომცხვარ ბაზაზე თანაბრად გადაანაწილეთ თევზი და ბროკოლი. მოაყარეთ გახეხილი ყველი. მოასხით ნაღებისა და კვერცხის ნაზავი. გამოაცხვეთ 180°C-ზე კიდევ 30-40 წუთი, სანამ ზედაპირი არ ოქროსფერს არ მიიღებს და შიგთავსი არ "შედედდება".
ქიში წითელი თევზითა და ბროკოლით
- პორცია: 8 ადამიანი
- მომზადება: 20 წუთი
- დამზადება: 1 საათი
- კალორია 100 გრამზე: 280
- სირთულე:
საშუალო
ქიში წითელი თევზითა და ბროკოლით ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და ელეგანტური ფრანგული ღია ღვეზელია. იგი იდეალურია როგორც სადღესასწაულო სუფრისთვის, ისე ნოყიერი საუზმისთვის.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ცომის მომზადება: ფქვილი და ცივი კარაქი აკეპეთ დანით ან ხელით სწრაფად ასრისეთ ნამცეცებად. დაამატეთ კვერცხი, მარილი და მოზილეთ გლუვი ცომი. თუ ცომი იფხვნება, დაამატეთ ცოტა ცივი წყალი. გაახვიეთ საკვებ ფირში და შედეთ მაცივარში 30 წუთით.
- ბაზის გამოცხობა: გააბრტყელეთ ცომი და ჩააფინეთ საცხობ ფორმაში (24-26 სმ), აუწიეთ გვერდები. დაჩხვლიტეთ ჩანგლით, დააფინეთ საცხობი ქაღალდი, დააყარეთ სიმძიმე (ლობიო ან ბარდა) და გამოაცხვეთ 180°C-ზე 10-15 წუთი. შემდეგ მოხსენით სიმძიმე და კიდევ 5 წუთი გააჩერეთ ღუმელში.
- შიგთავსის მომზადება: ბროკოლი დაშალეთ პატარა ყვავილედებად და მდუღარე მარილიან წყალში 2-3 წუთით გააჩერეთ (ბლანშირება), შემდეგ გადაავლეთ ცივი წყალი (ფერის შესანარჩუნებლად). თევზი დაჭერით საშუალო ზომის კუბიკებად. ყველი გახეხეთ მსხვილად.
- მოსასხმელის მომზადება: ჯამში ათქვიფეთ ნაღები, კვერცხი, მარილი, პილპილი და მუსკატის კაკალი.
- აწყობა და გამოცხობა: გამომცხვარ ბაზაზე თანაბრად გადაანაწილეთ თევზი და ბროკოლი. მოაყარეთ გახეხილი ყველი. მოასხით ნაღებისა და კვერცხის ნაზავი. გამოაცხვეთ 180°C-ზე კიდევ 30-40 წუთი, სანამ ზედაპირი არ ოქროსფერს არ მიიღებს და შიგთავსი არ "შედედდება".
შეიძლება მოგეწონოთ