ნაჩოსი სიმინდის ჩიფსები

ნაჩოსი სიმინდის ჩიფსები

ცომეული 0 ბოლო განახლება: Dec 24, 2025 შექმნილია: Dec 24, 2025
ნაჩოსი სიმინდის ჩიფსები
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 260
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

მზად იყავით იმისთვის, რომ ფქვილი შეიძლება დაგჭირდეთ იმაზე მეტი ან ნაკლები, ვიდრე რეცეპტშია მითითებული. ორიენტირება გააკეთეთ არა ფქვილის რაოდენობაზე, არამედ ცომის სასურველ კონსისტენციაზე. შეცდომების თავიდან ასაცილებლად, წაიკითხეთ ფქვილისა და მისი თვისებების შესახებ!
შენიშვნა! პერგამენტის შერჩევა არანაკლებ მნიშვნელოვანია, ვიდრე რეცეპტისთვის პროდუქტების შერჩევა.
გაითვალისწინეთ, რომ ყველას სხვადასხვანაირი ღუმელი აქვს. ტემპერატურა და მომზადების დრო შეიძლება განსხვავდებოდეს რეცეპტში მითითებულისგან. ნებისმიერი გამომცხვარი კერძი წარმატებული რომ გამოვიდეს, ისარგებლეთ სასარგებლო ინფორმაციით ღუმელების თავისებურებების შესახებ!“

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. პირველ რიგში, მოამზადეთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი. წინასწარ ჩართეთ ღუმელი 200 გრადუსზე, რათა კარგად გახურდეს.
  2. ჯამში ერთმანეთს შეურიეთ ორივე სახეობის ფქვილი, მარილი, შაქარი და სხვა სუნელები. სუნელების რაოდენობა შეარჩიეთ თქვენი გემოვნებით, სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაამატოთ გამომშრალი მწვანილიც. დაუმატეთ მცენარეული ზეთი. მცირე პორციებით დაამატეთ თბილი რძე და მოზილეთ ცომი. თუ ცომი თხელი გამოვიდა, დაამატეთ ცოტაოდენი ფქვილი (რომელიმე სახეობის), ხოლო თუ ზედმეტად მკვრივია — ცოტაოდენი რძე.
  3. ცომი გამოდის რბილი და ნაზი, თუმცა ხელებზე საერთოდ არ გეკვრებათ.
  4. გაყავით ცომი 2-3 ნაწილად. ცომის ერთი ნაწილი მოათავსეთ სამუშაო ზედაპირზე, რომელსაც მანამდე კარგად მოაყრით ფქვილს.
  5. გააბრტყელეთ ცომი თხელ ფენად. იმისათვის, რომ ჩიფსები ხრაშუნა გამოვიდეს, მნიშვნელოვანია ცომი ძალიან თხლად, ლამის გამჭვირვალობამდე გააბრტყელოთ.
  6. დაჭერით ცომი სამკუთხედებად და დააწყვეთ პერგამენტით დაფენილ საცხობ ფორმაზე (ჟარონაზე). პერგამენტის ქაღალდის სწორად შერჩევას შეძლებთ პერგამენტის თავისებურებების შესახებ ცალკეული სტატიის წაკითხვით, რომლის ბმულიც მოცემულია რეცეპტის ბოლოს.
  7. შედგით საცხობი ფორმა 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 5-8 წუთით. ზუსტი დრო დამოკიდებულია თქვენს ღუმელზე. ღუმელების მუშაობის თავისებურებების შესახებ შეგიძლიათ გაიგოთ ცალკეული სტატიიდან, რომლის ბმულიც რეცეპტის ბოლოს არის მითითებული. ყურადღებით ადევნეთ თვალი, რადგან ჩიფსები ადვილად იწვის. მზა ჩიფსებს აცალეთ გაციება. ასეთი ჩიფსები შეგიძლიათ ფრიტიურშიც (ზეთში) შეწვათ, თუმცა ღუმელის შემდეგ ისინი ისეთივე ხრაშუნა გამოდის, ამიტომ ვფიქრობ, გამოცხობა მაინც უფრო მარტივია.
  8. დააწყვეთ ჩიფსები ლანგარზე და მიიტანეთ სუფრასთან სხვადასხვა სახის სოუსებთან ერთად.
  9. გემრიელად მიირთვით!

ნაჩოსი სიმინდის ჩიფსები



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 260
  • სირთულე: საშუალო

მზად იყავით იმისთვის, რომ ფქვილი შეიძლება დაგჭირდეთ იმაზე მეტი ან ნაკლები, ვიდრე რეცეპტშია მითითებული. ორიენტირება გააკეთეთ არა ფქვილის რაოდენობაზე, არამედ ცომის სასურველ კონსისტენციაზე. შეცდომების თავიდან ასაცილებლად, წაიკითხეთ ფქვილისა და მისი თვისებების შესახებ!
შენიშვნა! პერგამენტის შერჩევა არანაკლებ მნიშვნელოვანია, ვიდრე რეცეპტისთვის პროდუქტების შერჩევა.
გაითვალისწინეთ, რომ ყველას სხვადასხვანაირი ღუმელი აქვს. ტემპერატურა და მომზადების დრო შეიძლება განსხვავდებოდეს რეცეპტში მითითებულისგან. ნებისმიერი გამომცხვარი კერძი წარმატებული რომ გამოვიდეს, ისარგებლეთ სასარგებლო ინფორმაციით ღუმელების თავისებურებების შესახებ!“

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. პირველ რიგში, მოამზადეთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი. წინასწარ ჩართეთ ღუმელი 200 გრადუსზე, რათა კარგად გახურდეს.
  2. ჯამში ერთმანეთს შეურიეთ ორივე სახეობის ფქვილი, მარილი, შაქარი და სხვა სუნელები. სუნელების რაოდენობა შეარჩიეთ თქვენი გემოვნებით, სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაამატოთ გამომშრალი მწვანილიც. დაუმატეთ მცენარეული ზეთი. მცირე პორციებით დაამატეთ თბილი რძე და მოზილეთ ცომი. თუ ცომი თხელი გამოვიდა, დაამატეთ ცოტაოდენი ფქვილი (რომელიმე სახეობის), ხოლო თუ ზედმეტად მკვრივია — ცოტაოდენი რძე.
  3. ცომი გამოდის რბილი და ნაზი, თუმცა ხელებზე საერთოდ არ გეკვრებათ.
  4. გაყავით ცომი 2-3 ნაწილად. ცომის ერთი ნაწილი მოათავსეთ სამუშაო ზედაპირზე, რომელსაც მანამდე კარგად მოაყრით ფქვილს.
  5. გააბრტყელეთ ცომი თხელ ფენად. იმისათვის, რომ ჩიფსები ხრაშუნა გამოვიდეს, მნიშვნელოვანია ცომი ძალიან თხლად, ლამის გამჭვირვალობამდე გააბრტყელოთ.
  6. დაჭერით ცომი სამკუთხედებად და დააწყვეთ პერგამენტით დაფენილ საცხობ ფორმაზე (ჟარონაზე). პერგამენტის ქაღალდის სწორად შერჩევას შეძლებთ პერგამენტის თავისებურებების შესახებ ცალკეული სტატიის წაკითხვით, რომლის ბმულიც მოცემულია რეცეპტის ბოლოს.
  7. შედგით საცხობი ფორმა 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 5-8 წუთით. ზუსტი დრო დამოკიდებულია თქვენს ღუმელზე. ღუმელების მუშაობის თავისებურებების შესახებ შეგიძლიათ გაიგოთ ცალკეული სტატიიდან, რომლის ბმულიც რეცეპტის ბოლოს არის მითითებული. ყურადღებით ადევნეთ თვალი, რადგან ჩიფსები ადვილად იწვის. მზა ჩიფსებს აცალეთ გაციება. ასეთი ჩიფსები შეგიძლიათ ფრიტიურშიც (ზეთში) შეწვათ, თუმცა ღუმელის შემდეგ ისინი ისეთივე ხრაშუნა გამოდის, ამიტომ ვფიქრობ, გამოცხობა მაინც უფრო მარტივია.
  8. დააწყვეთ ჩიფსები ლანგარზე და მიიტანეთ სუფრასთან სხვადასხვა სახის სოუსებთან ერთად.
  9. გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.