სამი სახეობის ხორცის ტერინი

სამი სახეობის ხორცის ტერინი

ზაპეკანკა 0 ბოლო განახლება: Dec 24, 2025 შექმნილია: Dec 24, 2025
სამი სახეობის ხორცის ტერინი
  • პორცია: 10 ადამიანი
  • მომზადება: 1:15 წუთი
  • დამზადება: 28 საათი
  • კალორია 100 გრამზე: 411
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

თუ თქვენ ტერინის უფრო წვრილი ტექსტურა მოგწონთ, შეგიძლიათ ღორის ხორცი და ხბოს ხორცი ხორცსაკეპ მანქანაში გაატაროთ — ასე ხორცის ფენები უფრო მკვრივი გამოვა.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ხბოსა და ღორის ხორცი დაჭერით ძალიან პატარა კუბიკებად (ან, როგორც ზემოთ აღვნიშნეთ, შეგიძლიათ გაატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში უფრო მკვრივი ტექსტურისთვის).
  2. ორივე სახეობის ხორცი მოათავსეთ დიდ ჯამში, დაამატეთ კვერცხი, კონიაკი და ბეგქონდარას (ტიმიანის) ფოთლები. მოაყარეთ მარილი, პილპილი, კარგად აურიეთ და დატოვეთ დასამარინადებლად 2–4 საათით.
  3. ქათმის ფილე დაჭერით 1 სმ-იანი ზომის კუბიკებად, გადაიტანეთ ცალკე ჯამში, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. დაამატეთ ზეთისხილი და აურიეთ.
  4. გაახურეთ ღუმელი 200°C-მდე. ტერინის ფორმას (დაახლოებით 28x12 სმ) ჩაუფინეთ ბეკონის ფირფიტები ისე, რომ ისინი ერთმანეთს ოდნავ გადაეფაროს და ბოლოები ფორმიდან გარეთ გადმოეკიდოს.
  5. ფორმის ფსკერზე მოათავსეთ ღორისა და ხბოს ხორცის ნაზავის ნახევარი, ოდნავ დატკეპნეთ და გაასწორეთ ზედაპირი. შემდეგ დაადეთ ქათმის ფილესა და ზეთისხილის ფენა, ზემოდან კი — დარჩენილი ღორისა და ხბოს ნაზავი. ფორმა რამდენჯერმე მსუბუქად დაარტყით მაგიდაზე, რომ ხორცი მჭიდროდ დაჯდეს და სიცარიელეები შეივსოს.
  6. ბეკონის გადმოკიდებული ბოლოები გადმოაფარეთ ტერინს, ზემოდან დააწყვეთ დაფნის ფოთლები და ფორმას მჭიდროდ გადააფარეთ ფოლგა. მოათავსეთ იგი ღრმა საცხობ ლანგარში, რომელშიც ჩაასხამთ ცხელ წყალს (წყალი ფორმის შუამდე უნდა წვდებოდეს). შედგით ღუმელში და გამოაცხვეთ 40 წუთი. შემდეგ მოხსენით ფოლგა და განაგრძეთ ცხობა კიდევ 15 წუთი.
  7. გამოიღეთ ტერინი და სრულად გააცივეთ. შემდეგ გადააფარეთ საკვები ფირი ან ფოლგა, დაადეთ შესაფერისი ზომის ფიცარი (ან მუყაო) და ზემოდან მოათავსეთ სიმძიმე. შედგით მაცივარში მინიმუმ 24 საათით.
  8. ფრთხილად ამოიღეთ ტერინი ფორმიდან და დაჭერით ლამაზ ნაჭრებად.

სამი სახეობის ხორცის ტერინი



  • პორცია: 10 ადამიანი
  • მომზადება: 1:15 წუთი
  • დამზადება: 28 საათი
  • კალორია 100 გრამზე: 411
  • სირთულე: საშუალო

თუ თქვენ ტერინის უფრო წვრილი ტექსტურა მოგწონთ, შეგიძლიათ ღორის ხორცი და ხბოს ხორცი ხორცსაკეპ მანქანაში გაატაროთ — ასე ხორცის ფენები უფრო მკვრივი გამოვა.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ხბოსა და ღორის ხორცი დაჭერით ძალიან პატარა კუბიკებად (ან, როგორც ზემოთ აღვნიშნეთ, შეგიძლიათ გაატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში უფრო მკვრივი ტექსტურისთვის).
  2. ორივე სახეობის ხორცი მოათავსეთ დიდ ჯამში, დაამატეთ კვერცხი, კონიაკი და ბეგქონდარას (ტიმიანის) ფოთლები. მოაყარეთ მარილი, პილპილი, კარგად აურიეთ და დატოვეთ დასამარინადებლად 2–4 საათით.
  3. ქათმის ფილე დაჭერით 1 სმ-იანი ზომის კუბიკებად, გადაიტანეთ ცალკე ჯამში, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. დაამატეთ ზეთისხილი და აურიეთ.
  4. გაახურეთ ღუმელი 200°C-მდე. ტერინის ფორმას (დაახლოებით 28x12 სმ) ჩაუფინეთ ბეკონის ფირფიტები ისე, რომ ისინი ერთმანეთს ოდნავ გადაეფაროს და ბოლოები ფორმიდან გარეთ გადმოეკიდოს.
  5. ფორმის ფსკერზე მოათავსეთ ღორისა და ხბოს ხორცის ნაზავის ნახევარი, ოდნავ დატკეპნეთ და გაასწორეთ ზედაპირი. შემდეგ დაადეთ ქათმის ფილესა და ზეთისხილის ფენა, ზემოდან კი — დარჩენილი ღორისა და ხბოს ნაზავი. ფორმა რამდენჯერმე მსუბუქად დაარტყით მაგიდაზე, რომ ხორცი მჭიდროდ დაჯდეს და სიცარიელეები შეივსოს.
  6. ბეკონის გადმოკიდებული ბოლოები გადმოაფარეთ ტერინს, ზემოდან დააწყვეთ დაფნის ფოთლები და ფორმას მჭიდროდ გადააფარეთ ფოლგა. მოათავსეთ იგი ღრმა საცხობ ლანგარში, რომელშიც ჩაასხამთ ცხელ წყალს (წყალი ფორმის შუამდე უნდა წვდებოდეს). შედგით ღუმელში და გამოაცხვეთ 40 წუთი. შემდეგ მოხსენით ფოლგა და განაგრძეთ ცხობა კიდევ 15 წუთი.
  7. გამოიღეთ ტერინი და სრულად გააცივეთ. შემდეგ გადააფარეთ საკვები ფირი ან ფოლგა, დაადეთ შესაფერისი ზომის ფიცარი (ან მუყაო) და ზემოდან მოათავსეთ სიმძიმე. შედგით მაცივარში მინიმუმ 24 საათით.
  8. ფრთხილად ამოიღეთ ტერინი ფორმიდან და დაჭერით ლამაზ ნაჭრებად.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.