ნაზი მოხარშული ხაჭოს პასქა

ნაზი მოხარშული ხაჭოს პასქა

ტკბილეული 0 ბოლო განახლება: Dec 24, 2025 შექმნილია: Dec 24, 2025
ნაზი მოხარშული ხაჭოს პასქა
  • პორცია: 10 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 2 საათი
  • კალორია 100 გრამზე: 829
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

ნაზი მოხარშული პასქა (ხაჭოს დესერტი) ბრწყინვალე აღდგომის სადღესასწაულო სუფრის დახვეწილი მშვენება გახდება! ტრადიციული ხაჭოს პასქისგან განსხვავებით, ეს ვერსია ცოტა სხვანაირად, ორთქლის აბაზანაზე მზადდება — ასეთ პასქას უფრო კრემისებრი ტექსტურა და გაჯერებული ნაღების გემო აქვს.

მომზადებამდე გირჩევთ, ხაჭო საცერში გაატაროთ: ნუ უგულებელყოფთ ამ ნაბიჯს — ასე თქვენ იდეალურად გლუვი კონსისტენციის პასქას მიიღებთ. ქვემოთ მოგიმზადეთ მისი მომზადების დეტალური რეცეპტი: შთაგონდით და გაანებივრეთ ოჯახი გემრიელი ხელნაკეთი დესერტით!

მოხარშული პასქის მომზადება შოკოლადის დამატებითაც შეიძლება. ამისათვის, ორთქლის აბაზანაზე გამლღვალი შოკოლადი შეურიეთ ხაჭოს მასას თქვენი გემოვნებით — იმდენი, რამდენსაც საჭიროდ ჩათვლით.

ნაზი მოხარშული ხაჭოს პასქა შეიძლება გამოდგეს არა მხოლოდ სააღდგომო სუფრის მშვენებად, არამედ სრულფასოვან სადღესასწაულო დესერტად ბავშვის დაბადების დღისთვისაც, თუკი მას შესაბამისი თემატიკით მორთავთ.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. საწურში (დუშლაგში) ჩააფინეთ სამზარეულოს ტილო (საუკეთესოა ვაფლისებრი ტექსტურის). მოათავსეთ მასზე ხაჭო და გადააფარეთ ტილოს გადმოკიდებული კიდეები. შედგით საწური შესაბამის ჭურჭელში, ხაჭოს დაადეთ თეფში ან ფიცარი, ზემოდან კი — მძიმე ტვირთი. დატოვეთ ასე მინიმუმ 4 საათით, რათა ზედმეტი სითხე (შრატი) ბოლომდე დაიწრიტოს.
  2. დაწრეტილი ხაჭო ხის კოვზით ან ხელით გახეხეთ საცერში (სიტაში).
  3. ხაჭოს დაამატეთ არაჟანი, ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული 200 გრამი კარაქი, კურკუმა და მარილი. ვანილის ჩხირი გაჭერით სიგრძეზე, ამოაფხიკეთ თესლები და დაამატეთ ხაჭოს მასას (თვითონ ჩხირი აღარ დაგჭირდებათ). თქვიფეთ მიქსერით 10 წუთის განმავლობაში. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხის გულები, შაქარი და ნაღები გათეთრებამდე. შემდეგ ერთმანეთს შეურიეთ ხაჭოსა და ნაღების მასები.
  4. ქვაბში გაადნეთ დარჩენილი კარაქი, დაამატეთ ქიშმიში და ალკოჰოლი (თუ იყენებთ), მოურიეთ და ამზადეთ 10 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდან და აცადეთ ქიშმიშს არომატის შეწოვა კიდევ 10 წუთი. შემდეგ დაამატეთ ხაჭოს მასა და დაჭრილი ნუში, კარგად აურიეთ.
  5. მოამზადეთ ორთქლის აბაზანა: დიდ ქვაბში აადუღეთ ცოტაოდენი წყალი (დაახლოებით მესამედზე) და დატოვეთ საშუალო ცეცხლზე. მასზე შედგით ქვაბი ხაჭოს მასით და ხარშეთ ხშირი რევით 30 წუთის განმავლობაში.
  6. მზა მასა გადაიტანეთ დოლბანდჩაფენილ პასქის ფორმაში, დახურეთ და შედგით მაცივარში 1–3 დღით. სუფრასთან მიტანის წინ ფორმა ფრთხილად გადმოაბრუნეთ ლანგარზე, მოხსენით ყალიბი და დოლბანდი. მორთეთ პასქა ყვავილებით, ცუკატებითა და ნიგვზით.

ნაზი მოხარშული ხაჭოს პასქა



  • პორცია: 10 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 2 საათი
  • კალორია 100 გრამზე: 829
  • სირთულე: საშუალო

ნაზი მოხარშული პასქა (ხაჭოს დესერტი) ბრწყინვალე აღდგომის სადღესასწაულო სუფრის დახვეწილი მშვენება გახდება! ტრადიციული ხაჭოს პასქისგან განსხვავებით, ეს ვერსია ცოტა სხვანაირად, ორთქლის აბაზანაზე მზადდება — ასეთ პასქას უფრო კრემისებრი ტექსტურა და გაჯერებული ნაღების გემო აქვს.

მომზადებამდე გირჩევთ, ხაჭო საცერში გაატაროთ: ნუ უგულებელყოფთ ამ ნაბიჯს — ასე თქვენ იდეალურად გლუვი კონსისტენციის პასქას მიიღებთ. ქვემოთ მოგიმზადეთ მისი მომზადების დეტალური რეცეპტი: შთაგონდით და გაანებივრეთ ოჯახი გემრიელი ხელნაკეთი დესერტით!

მოხარშული პასქის მომზადება შოკოლადის დამატებითაც შეიძლება. ამისათვის, ორთქლის აბაზანაზე გამლღვალი შოკოლადი შეურიეთ ხაჭოს მასას თქვენი გემოვნებით — იმდენი, რამდენსაც საჭიროდ ჩათვლით.

ნაზი მოხარშული ხაჭოს პასქა შეიძლება გამოდგეს არა მხოლოდ სააღდგომო სუფრის მშვენებად, არამედ სრულფასოვან სადღესასწაულო დესერტად ბავშვის დაბადების დღისთვისაც, თუკი მას შესაბამისი თემატიკით მორთავთ.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. საწურში (დუშლაგში) ჩააფინეთ სამზარეულოს ტილო (საუკეთესოა ვაფლისებრი ტექსტურის). მოათავსეთ მასზე ხაჭო და გადააფარეთ ტილოს გადმოკიდებული კიდეები. შედგით საწური შესაბამის ჭურჭელში, ხაჭოს დაადეთ თეფში ან ფიცარი, ზემოდან კი — მძიმე ტვირთი. დატოვეთ ასე მინიმუმ 4 საათით, რათა ზედმეტი სითხე (შრატი) ბოლომდე დაიწრიტოს.
  2. დაწრეტილი ხაჭო ხის კოვზით ან ხელით გახეხეთ საცერში (სიტაში).
  3. ხაჭოს დაამატეთ არაჟანი, ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული 200 გრამი კარაქი, კურკუმა და მარილი. ვანილის ჩხირი გაჭერით სიგრძეზე, ამოაფხიკეთ თესლები და დაამატეთ ხაჭოს მასას (თვითონ ჩხირი აღარ დაგჭირდებათ). თქვიფეთ მიქსერით 10 წუთის განმავლობაში. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხის გულები, შაქარი და ნაღები გათეთრებამდე. შემდეგ ერთმანეთს შეურიეთ ხაჭოსა და ნაღების მასები.
  4. ქვაბში გაადნეთ დარჩენილი კარაქი, დაამატეთ ქიშმიში და ალკოჰოლი (თუ იყენებთ), მოურიეთ და ამზადეთ 10 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდან და აცადეთ ქიშმიშს არომატის შეწოვა კიდევ 10 წუთი. შემდეგ დაამატეთ ხაჭოს მასა და დაჭრილი ნუში, კარგად აურიეთ.
  5. მოამზადეთ ორთქლის აბაზანა: დიდ ქვაბში აადუღეთ ცოტაოდენი წყალი (დაახლოებით მესამედზე) და დატოვეთ საშუალო ცეცხლზე. მასზე შედგით ქვაბი ხაჭოს მასით და ხარშეთ ხშირი რევით 30 წუთის განმავლობაში.
  6. მზა მასა გადაიტანეთ დოლბანდჩაფენილ პასქის ფორმაში, დახურეთ და შედგით მაცივარში 1–3 დღით. სუფრასთან მიტანის წინ ფორმა ფრთხილად გადმოაბრუნეთ ლანგარზე, მოხსენით ყალიბი და დოლბანდი. მორთეთ პასქა ყვავილებით, ცუკატებითა და ნიგვზით.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.