სამეფო პასქა

სამეფო პასქა

ტკბილეული 0 ბოლო განახლება: Dec 24, 2025 შექმნილია: Dec 24, 2025
სამეფო პასქა
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 2:30 საათი
  • დამზადება: 21:30 საათი
  • კალორია 100 გრამზე: 1100
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

სამეფო პასქა თქვენი ოჯახის წევრებისა და სტუმრების წარმოსახვას ნამდვილად გააოცებს — იმდენად არომატული და გემრიელია იგი. მთავარია — ამ სადღესასწაულო კერძისთვის იყიდოთ ნამდვილად კარგი, ნატურალური ხაჭო, უმჯობესია სოფლის.

მასის ცხელ ორთქლის აბაზანაზე მომზადების (მოდუღების) ტექნოლოგიის წყალობით, სამეფო პასქას აქვს საოცრად ნაზი, ნაღებისმიერი ტექსტურა, რომლის მიღწევაც მომზადების ჩვეულებრივი მეთოდებით რთულია. ხოლო ჩირი (ვაშლატამა ან კენკრა) და ცედრის დამატება ამ ტრადიციული სააღდგომო კერძის გემოს განსაკუთრებით დახვეწილს და ელეგანტურს ხდის.

გაითვალისწინეთ, რომ თქვენ მიერ მომზადებული სამეფო პასქის ხაჭოს მასა საკმაოდ თხელი გამოდის. ამის შეშინება არ ღირს: მოათავსეთ იგი ყალიბში სიმძიმის (პრესის) ქვეშ და შედგით მაცივარში. შედეგად, ზედმეტი სითხე დაიწრიტება, პასქა კი გამკვრივდება და შეიძენს საჭირო ტექსტურას.

სამეფო პასქის მოსამზადებლად არაჟანი უნდა იყოს სქელი, ცხიმიანი (არანაკლებ 30%) და არც ისე მჟავე, წინააღმდეგ შემთხვევაში, გაცხელებისას ხაჭოს მასა შეიძლება აიჭრას, რაც გააუარესებს მზა კერძის ხარისხს.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ხაჭო სამეფო პასქისთვის. ორჯერ გახეხეთ წვრილ საცერში (ამის შემდეგ შეგიძლიათ დამატებით ათქვიფოთ ხელის ბლენდერით, რათა მიიღოთ იდეალურად გლუვი ტექსტურა).
  2. კარაქი დაჭერით კუბიკებად და დატოვეთ 30 წუთით ოთახის ტემპერატურაზე. ქიშმიში გარეცხეთ, დაასხით თბილი წყალი და გააჩერეთ 15 წუთი. შემდეგ გადაწურეთ საწურზე და კარგად გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცზე. ლიმონს წვრილი სახეხით მოაცილეთ ცედრა.
  3. ხაჭო მოათავსეთ ლითონის ჯამში. ჯამი შედგით ქვაბზე, რომელიც მესამედად წყლით არის შევსებული (ორთქლის აბაზანისთვის). ცალკე ათქვიფეთ კვერცხები არაჟანთან და რბილ კარაქთან ერთად. მიღებული ნაზავი შეურიეთ ჯამში მოთავსებულ ხაჭოს.
  4. ეს კონსტრუქცია შედგით ქურაზე. ხარშეთ ხაჭოს მასა დაბალ ცეცხლზე, უწყვეტი რევის პირობებში, მანამ, სანამ მასა კარგად არ გაცხელდება.
  5. გადმოდგით ხაჭოს მასა ცეცხლიდან და რევის შეუჩერებლად გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურამდე. დაამატეთ ორივე სახის შაქარი (თეთრი და ვანილის) და აურიეთ ერთგვაროვანი კონსისტენციის მიღებამდე. ბოლოს დაამატეთ ქიშმიში, ნუში, ცედრა და გამხმარი შტოში. კარგად აურიეთ.
  6. მიღებული მასა გადაიტანეთ პასქის ყალიბში, რომელშიც ოთხად მოკეცილი სველი დოლბანდი გაქვთ ჩაფენილი. ზემოდან გადააფარეთ დოლბანდის თავისუფალი ბოლოები, დაადეთ სიმძიმე და გააჩერეთ მინიმუმ 24 საათით. ყალიბს ქვეშ შეუდგით ჭურჭელი გამოსაყოფი სითხისთვის. მზა სამეფო პასქა მორთეთ სურვილისამებრ.

სამეფო პასქა



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 2:30 საათი
  • დამზადება: 21:30 საათი
  • კალორია 100 გრამზე: 1100
  • სირთულე: საშუალო

სამეფო პასქა თქვენი ოჯახის წევრებისა და სტუმრების წარმოსახვას ნამდვილად გააოცებს — იმდენად არომატული და გემრიელია იგი. მთავარია — ამ სადღესასწაულო კერძისთვის იყიდოთ ნამდვილად კარგი, ნატურალური ხაჭო, უმჯობესია სოფლის.

მასის ცხელ ორთქლის აბაზანაზე მომზადების (მოდუღების) ტექნოლოგიის წყალობით, სამეფო პასქას აქვს საოცრად ნაზი, ნაღებისმიერი ტექსტურა, რომლის მიღწევაც მომზადების ჩვეულებრივი მეთოდებით რთულია. ხოლო ჩირი (ვაშლატამა ან კენკრა) და ცედრის დამატება ამ ტრადიციული სააღდგომო კერძის გემოს განსაკუთრებით დახვეწილს და ელეგანტურს ხდის.

გაითვალისწინეთ, რომ თქვენ მიერ მომზადებული სამეფო პასქის ხაჭოს მასა საკმაოდ თხელი გამოდის. ამის შეშინება არ ღირს: მოათავსეთ იგი ყალიბში სიმძიმის (პრესის) ქვეშ და შედგით მაცივარში. შედეგად, ზედმეტი სითხე დაიწრიტება, პასქა კი გამკვრივდება და შეიძენს საჭირო ტექსტურას.

სამეფო პასქის მოსამზადებლად არაჟანი უნდა იყოს სქელი, ცხიმიანი (არანაკლებ 30%) და არც ისე მჟავე, წინააღმდეგ შემთხვევაში, გაცხელებისას ხაჭოს მასა შეიძლება აიჭრას, რაც გააუარესებს მზა კერძის ხარისხს.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ხაჭო სამეფო პასქისთვის. ორჯერ გახეხეთ წვრილ საცერში (ამის შემდეგ შეგიძლიათ დამატებით ათქვიფოთ ხელის ბლენდერით, რათა მიიღოთ იდეალურად გლუვი ტექსტურა).
  2. კარაქი დაჭერით კუბიკებად და დატოვეთ 30 წუთით ოთახის ტემპერატურაზე. ქიშმიში გარეცხეთ, დაასხით თბილი წყალი და გააჩერეთ 15 წუთი. შემდეგ გადაწურეთ საწურზე და კარგად გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცზე. ლიმონს წვრილი სახეხით მოაცილეთ ცედრა.
  3. ხაჭო მოათავსეთ ლითონის ჯამში. ჯამი შედგით ქვაბზე, რომელიც მესამედად წყლით არის შევსებული (ორთქლის აბაზანისთვის). ცალკე ათქვიფეთ კვერცხები არაჟანთან და რბილ კარაქთან ერთად. მიღებული ნაზავი შეურიეთ ჯამში მოთავსებულ ხაჭოს.
  4. ეს კონსტრუქცია შედგით ქურაზე. ხარშეთ ხაჭოს მასა დაბალ ცეცხლზე, უწყვეტი რევის პირობებში, მანამ, სანამ მასა კარგად არ გაცხელდება.
  5. გადმოდგით ხაჭოს მასა ცეცხლიდან და რევის შეუჩერებლად გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურამდე. დაამატეთ ორივე სახის შაქარი (თეთრი და ვანილის) და აურიეთ ერთგვაროვანი კონსისტენციის მიღებამდე. ბოლოს დაამატეთ ქიშმიში, ნუში, ცედრა და გამხმარი შტოში. კარგად აურიეთ.
  6. მიღებული მასა გადაიტანეთ პასქის ყალიბში, რომელშიც ოთხად მოკეცილი სველი დოლბანდი გაქვთ ჩაფენილი. ზემოდან გადააფარეთ დოლბანდის თავისუფალი ბოლოები, დაადეთ სიმძიმე და გააჩერეთ მინიმუმ 24 საათით. ყალიბს ქვეშ შეუდგით ჭურჭელი გამოსაყოფი სითხისთვის. მზა სამეფო პასქა მორთეთ სურვილისამებრ.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.