- პორცია: 1 ადამიანი
- მომზადება: 20 წუთი
- დამზადება: 40 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
რჩევა:
კრევეტების ბულიონის გამოყენება სოუსში კერძს ზღვის პროდუქტების ძალიან მძაფრ და სასიამოვნო არომატს შესძენს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- კრევეტები მოხარშეთ და გაასუფთავეთ.
- სოკო გარეცხეთ და ხახვთან ერთად მოშუშეთ (შეწვით).
- ერთმანეთში აურიეთ მოხარშული ბრინჯი, კრევეტები და ხახვთან ერთად შემწვარი სოკო.
- დაამატეთ მდუღარე წყალში ნათუთქი (დამდუღრული) ნიახური და მიღებული მასა გადაანაწილეთ პორციულ კოკოტნიცებში (სპეციალურ პატარა ფორმებში).
- ტაფაზე კარაქში მოშუშეთ ფქვილი, დაამატეთ ნაღები და ცოტაოდენი ის თბილი ბულიონი, რომელშიც კრევეტები იხარშებოდა. ხარშეთ სოუსი დაბალ ცეცხლზე, განუწყვეტლივ ურიეთ, სანამ არ გასქელდება.
- ფორმებს მოასხით მომზადებული სოუსი, მოაყარეთ გახეხილი ყველი, მწვანილი და გამოაცხვეთ ღუმელში (სანამ ოქროსფრად არ დაიბრაწება).
ჟულიენი ზღვის ნობათი
- პორცია: 1 ადამიანი
- მომზადება: 20 წუთი
- დამზადება: 40 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
რჩევა:
კრევეტების ბულიონის გამოყენება სოუსში კერძს ზღვის პროდუქტების ძალიან მძაფრ და სასიამოვნო არომატს შესძენს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- კრევეტები მოხარშეთ და გაასუფთავეთ.
- სოკო გარეცხეთ და ხახვთან ერთად მოშუშეთ (შეწვით).
- ერთმანეთში აურიეთ მოხარშული ბრინჯი, კრევეტები და ხახვთან ერთად შემწვარი სოკო.
- დაამატეთ მდუღარე წყალში ნათუთქი (დამდუღრული) ნიახური და მიღებული მასა გადაანაწილეთ პორციულ კოკოტნიცებში (სპეციალურ პატარა ფორმებში).
- ტაფაზე კარაქში მოშუშეთ ფქვილი, დაამატეთ ნაღები და ცოტაოდენი ის თბილი ბულიონი, რომელშიც კრევეტები იხარშებოდა. ხარშეთ სოუსი დაბალ ცეცხლზე, განუწყვეტლივ ურიეთ, სანამ არ გასქელდება.
- ფორმებს მოასხით მომზადებული სოუსი, მოაყარეთ გახეხილი ყველი, მწვანილი და გამოაცხვეთ ღუმელში (სანამ ოქროსფრად არ დაიბრაწება).
შეიძლება მოგეწონოთ