- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: -
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
რჩევა
იმისთვის, რომ ინდაურის სოსისების ფარში უფრო წვნიანი გახდეს, დაუმატეთ მას ცოტაოდენი გახეხილი ყაბაყი, ბროკოლი ან სტაფილო.
თუ გაქვთ გლუტენის ალერგია, მანანის ბურღულის ნაცვლად ფარშში ჩაამატეთ ბრინჯის ფქვილი.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ფილეს მომზადება: მკერდი გაასუფთავეთ ფირებისგან და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. ინდაურის ფილე მოათავსეთ თასში, დაასხით ცხიმიანი ნაღები და დატოვეთ 10 წუთის განმავლობაში, რათა კარგად გაიჟღინთოს.
- დაბლენდერება: ხახვი და ნიორი დაჭერით საშუალო კუბებად. ინდაურის ფილე ამოიღეთ ნაღებიდან, ნაღები შეინახეთ. ინდაურის ფილე, ხახვი და ნიორი ორჯერ გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. დაუმატეთ შენახული ნაღები და აურიეთ.
- ფარშის შეზავება: ფარშს დაუმატეთ კვერცხი, მანანის ბურღული, სახამებელი და მარილი, კარგად აურიეთ. ფერისთვის დაუმატეთ მწიკვი ტკბილი პაპრიკა, ხოლო გემოსთვის — მწიკვი დაფქული მუსკატის კაკალი, ყველაფერი საგულდაგულოდ აურიეთ. დატოვეთ ფარში მაცივარში 15 წუთის განმავლობაში.
- სოსისების ფორმირება: საკვები ცელოფანი დაჭერით მართკუთხედებად. თითოეული მართკუთხედის ცენტრში მოათავსეთ მცირე რაოდენობით ფარში და ხელით მიეცით სოსისის ფორმა. ცელოფანი მჭიდროდ შემოახვიეთ ფარშს, რათა სიცარიელეები არ დარჩეს. ცელოფნის ბოლოები გადაატრიალეთ და კულინარიული ძაფით შეკარით. გაიმეორეთ პროცესი დარჩენილი ფარშით.
- სტაბილიზაცია და მოხარშვა: მომზადებული ინდაურის სოსისები სტაბილიზაციისთვის მოათავსეთ მაცივარში 1–2 საათით. შემდეგ შეგიძლიათ გაყინოთ სამომავლოდ, ან მოხარშოთ მდუღარე მარილიან წყალში, ცელოფნის მოუხსნელად, 10–12 წუთის განმავლობაში.
- სერვირება: მოხარშვის შემდეგ ხელნაკეთი სოსისები გადაიტანეთ საჭრელ დაფაზე და ფრთხილად მოაცილეთ საკვები ცელოფანი. გადმოიღეთ თეფშებზე და მიიტანეთ ნებისმიერ ტრადიციულ გარნირთან ერთად.
ინდაურის სოსისები
- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: -
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
რჩევა
იმისთვის, რომ ინდაურის სოსისების ფარში უფრო წვნიანი გახდეს, დაუმატეთ მას ცოტაოდენი გახეხილი ყაბაყი, ბროკოლი ან სტაფილო.
თუ გაქვთ გლუტენის ალერგია, მანანის ბურღულის ნაცვლად ფარშში ჩაამატეთ ბრინჯის ფქვილი.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ფილეს მომზადება: მკერდი გაასუფთავეთ ფირებისგან და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. ინდაურის ფილე მოათავსეთ თასში, დაასხით ცხიმიანი ნაღები და დატოვეთ 10 წუთის განმავლობაში, რათა კარგად გაიჟღინთოს.
- დაბლენდერება: ხახვი და ნიორი დაჭერით საშუალო კუბებად. ინდაურის ფილე ამოიღეთ ნაღებიდან, ნაღები შეინახეთ. ინდაურის ფილე, ხახვი და ნიორი ორჯერ გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. დაუმატეთ შენახული ნაღები და აურიეთ.
- ფარშის შეზავება: ფარშს დაუმატეთ კვერცხი, მანანის ბურღული, სახამებელი და მარილი, კარგად აურიეთ. ფერისთვის დაუმატეთ მწიკვი ტკბილი პაპრიკა, ხოლო გემოსთვის — მწიკვი დაფქული მუსკატის კაკალი, ყველაფერი საგულდაგულოდ აურიეთ. დატოვეთ ფარში მაცივარში 15 წუთის განმავლობაში.
- სოსისების ფორმირება: საკვები ცელოფანი დაჭერით მართკუთხედებად. თითოეული მართკუთხედის ცენტრში მოათავსეთ მცირე რაოდენობით ფარში და ხელით მიეცით სოსისის ფორმა. ცელოფანი მჭიდროდ შემოახვიეთ ფარშს, რათა სიცარიელეები არ დარჩეს. ცელოფნის ბოლოები გადაატრიალეთ და კულინარიული ძაფით შეკარით. გაიმეორეთ პროცესი დარჩენილი ფარშით.
- სტაბილიზაცია და მოხარშვა: მომზადებული ინდაურის სოსისები სტაბილიზაციისთვის მოათავსეთ მაცივარში 1–2 საათით. შემდეგ შეგიძლიათ გაყინოთ სამომავლოდ, ან მოხარშოთ მდუღარე მარილიან წყალში, ცელოფნის მოუხსნელად, 10–12 წუთის განმავლობაში.
- სერვირება: მოხარშვის შემდეგ ხელნაკეთი სოსისები გადაიტანეთ საჭრელ დაფაზე და ფრთხილად მოაცილეთ საკვები ცელოფანი. გადმოიღეთ თეფშებზე და მიიტანეთ ნებისმიერ ტრადიციულ გარნირთან ერთად.
შეიძლება მოგეწონოთ