- პორცია: 50 ადამიანი
- მომზადება: -
- დამზადება: -
- კალორია 100 გრამზე: 213
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
გემრიელი, ნაზი, წვნიანი, პაპრიკის პიკანტური გემოთი და ხელნაკეთი!!! გარსი – სოსისის პოლიამიდური.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ხორცი და ქონი დაჭერით პორციულ ნაჭრებად, რათა თავისუფლად გაეტეოს ხორცსაკეპ მანქანაში. ეს ყველაფერი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ყველაზე წვრილი ცხაურით 2-3-ჯერ.
- მშრალ ჭურჭელში შეურიეთ მარილი ყველა სანელებელს, გარდა რძის ფხვნილისა. სანელებლები ჩაყარეთ ფარშში და ურიეთ, თანდათანობით ამატეთ ყინულიანი წყალი, სანამ არ შეიწოვება მთელი თავისუფალი ტენი და არ მიიღებთ ერთგვაროვან, წებოვან კონსისტენციას.
- ფარში დააბლენდერეთ (ნაწილ-ნაწილ) პასტისებრი კონსისტენციის მიღებამდე. მხოლოდ ამის შემდეგ დაამატეთ ფარშს რძის ფხვნილი და ისევ კარგად მოზილეთ.
- მიღებული ფარშით ამოავსეთ გარსები ჰაერის მოხვედრის და ზედმეტი სიმკვრივის გარეშე (ხორცსაკეპ მანქანას ან სოსისის შპრიცს გამოყენებით), გადაატრიალეთ ყოველ 13–15 სმ-ზე მონაცვლეობით სხვადასხვა მიმართულებით.
- მზა სოსისები დაალაგეთ საცხობ ფირფიტაზე და დატოვეთ იქ ყველაზე დაბალ ტემპერატურაზე 1 საათის განმავლობაში.
- ერთ-ერთ სოსისში ჩაარჭვეთ ტემპერატურის სენსორი, ხოლო მეორე სენსორი დააყენეთ წყლისთვის. შემდეგ ხარშეთ 70–75 გრადუს ტემპერატურაზე, სანამ სოსისის შიგნითა ტემპერატურა არ მიაღწევს 66–68 გრადუსს (მნიშვნელოვანია!!! წყლის ტემპერატურა უნდა აწიოთ ძალიან ნელა – 3 საათის განმავლობაში).
- მზა სოსისები სწრაფად გააცივეთ ცივი წყლის ჭავლის ქვეშ და შეინახეთ მაცივარში 6–8 საათის განმავლობაში, სანამ ბოლომდე არ გაცივდება (შემდეგ სოსისების ნაწილის გაყინვაც შესაძლებელია). სუფრასთან მიტანამდე სოსისები უნდა მოხარშოთ ან შეწვათ არაუმეტეს 2–3 წუთის განმავლობაში.
ხელნაკეთი ნივრიანი სოსისები პაპრიკით
- პორცია: 50 ადამიანი
- მომზადება: -
- დამზადება: -
- კალორია 100 გრამზე: 213
- სირთულე:
ადვილი
გემრიელი, ნაზი, წვნიანი, პაპრიკის პიკანტური გემოთი და ხელნაკეთი!!! გარსი – სოსისის პოლიამიდური.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ხორცი და ქონი დაჭერით პორციულ ნაჭრებად, რათა თავისუფლად გაეტეოს ხორცსაკეპ მანქანაში. ეს ყველაფერი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ყველაზე წვრილი ცხაურით 2-3-ჯერ.
- მშრალ ჭურჭელში შეურიეთ მარილი ყველა სანელებელს, გარდა რძის ფხვნილისა. სანელებლები ჩაყარეთ ფარშში და ურიეთ, თანდათანობით ამატეთ ყინულიანი წყალი, სანამ არ შეიწოვება მთელი თავისუფალი ტენი და არ მიიღებთ ერთგვაროვან, წებოვან კონსისტენციას.
- ფარში დააბლენდერეთ (ნაწილ-ნაწილ) პასტისებრი კონსისტენციის მიღებამდე. მხოლოდ ამის შემდეგ დაამატეთ ფარშს რძის ფხვნილი და ისევ კარგად მოზილეთ.
- მიღებული ფარშით ამოავსეთ გარსები ჰაერის მოხვედრის და ზედმეტი სიმკვრივის გარეშე (ხორცსაკეპ მანქანას ან სოსისის შპრიცს გამოყენებით), გადაატრიალეთ ყოველ 13–15 სმ-ზე მონაცვლეობით სხვადასხვა მიმართულებით.
- მზა სოსისები დაალაგეთ საცხობ ფირფიტაზე და დატოვეთ იქ ყველაზე დაბალ ტემპერატურაზე 1 საათის განმავლობაში.
- ერთ-ერთ სოსისში ჩაარჭვეთ ტემპერატურის სენსორი, ხოლო მეორე სენსორი დააყენეთ წყლისთვის. შემდეგ ხარშეთ 70–75 გრადუს ტემპერატურაზე, სანამ სოსისის შიგნითა ტემპერატურა არ მიაღწევს 66–68 გრადუსს (მნიშვნელოვანია!!! წყლის ტემპერატურა უნდა აწიოთ ძალიან ნელა – 3 საათის განმავლობაში).
- მზა სოსისები სწრაფად გააცივეთ ცივი წყლის ჭავლის ქვეშ და შეინახეთ მაცივარში 6–8 საათის განმავლობაში, სანამ ბოლომდე არ გაცივდება (შემდეგ სოსისების ნაწილის გაყინვაც შესაძლებელია). სუფრასთან მიტანამდე სოსისები უნდა მოხარშოთ ან შეწვათ არაუმეტეს 2–3 წუთის განმავლობაში.
შეიძლება მოგეწონოთ