ხბოს სოსისები

ხბოს სოსისები

ხორცი 0 ბოლო განახლება: Dec 15, 2025 შექმნილია: Dec 15, 2025
ხბოს სოსისები
  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორია 100 გრამზე: -
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ეს კერძი არის მდიდარი, ნოყიერი და არომატული, სადაც ნაზი ხბოს ხორცი შერწყმულია მრავალფეროვან, სეზონურ ბოსტნეულთან და უხვად არის შეზავებული მწვანილით.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. დაჭერით ხბოს ხორცი და ქონი (ან კარაქი) პატარა ნაჭრებად. გაატარეთ ისინი ხორცსაკეპ მანქანაში წვრილი ცხაურით ან დააბლენდერეთ ბლენდერში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  2. გაასუფთავეთ ხახვი და ნიორი, წვრილად დაჭერით ან გაატარეთ საპრესში.
  3. თასში შეაერთეთ ხორცისა და ქონის ფარში, დაუმატეთ: ხახვი, ნიორი, მარილი, პილპილი და მუსკატის კაკალი. კარგად აურიეთ ერთგვაროვანი კონსისტენციის მიღებამდე.
  4. ზილეთ ფარში ხელით ან კოვზით რამდენიმე წუთის განმავლობაში, რათა ის უფრო ელასტიკური გახდეს და კარგად შეინარჩუნოს ფორმა.
  5. გარეცხეთ ნატურალური გარსი გამდინარე ცივ წყალში, შემდეგ დაალბეთ თბილ წყალში 15 წუთის განმავლობაში, რომ დარბილდეს.
  6. წამოაცვით გარსი სოსისებისთვის განკუთვნილ სპეციალურ საცმზე ან გამოიყენეთ ხორცსაკეპი მანქანა გარსის ამოსავსები საცმით.
  7. ფრთხილად ამოავსეთ გარსი ფარშით, მოერიდეთ ჰაერის ბუშტუკების წარმოქმნას. არ შეავსოთ ზედმეტად მჭიდროდ, რათა სოსისები არ გაიხეს.
  8. გარსის ბოლოები შეკარით ძაფებით ან დაამაგრეთ სამაგრებით, ჩამოაყალიბეთ დაახლოებით 15–20 სმ სიგრძის სოსისები.
  9. ქვაბში აადუღეთ წყალი. სოსისები ჩაუშვით მდუღარე წყალში და ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მომზადდება.
  10. ამოიღეთ სოსისები წყლიდან, გააჩერეთ ცოტა ხნით, რომ შეგრილდეს, და მიიტანეთ ცხელი, მდოგვთან, პირშუშხასთან (ხრენთან) ან ახალ პურთან ერთად.

ხბოს სოსისები



  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორია 100 გრამზე: -
  • სირთულე: ადვილი

ეს კერძი არის მდიდარი, ნოყიერი და არომატული, სადაც ნაზი ხბოს ხორცი შერწყმულია მრავალფეროვან, სეზონურ ბოსტნეულთან და უხვად არის შეზავებული მწვანილით.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. დაჭერით ხბოს ხორცი და ქონი (ან კარაქი) პატარა ნაჭრებად. გაატარეთ ისინი ხორცსაკეპ მანქანაში წვრილი ცხაურით ან დააბლენდერეთ ბლენდერში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  2. გაასუფთავეთ ხახვი და ნიორი, წვრილად დაჭერით ან გაატარეთ საპრესში.
  3. თასში შეაერთეთ ხორცისა და ქონის ფარში, დაუმატეთ: ხახვი, ნიორი, მარილი, პილპილი და მუსკატის კაკალი. კარგად აურიეთ ერთგვაროვანი კონსისტენციის მიღებამდე.
  4. ზილეთ ფარში ხელით ან კოვზით რამდენიმე წუთის განმავლობაში, რათა ის უფრო ელასტიკური გახდეს და კარგად შეინარჩუნოს ფორმა.
  5. გარეცხეთ ნატურალური გარსი გამდინარე ცივ წყალში, შემდეგ დაალბეთ თბილ წყალში 15 წუთის განმავლობაში, რომ დარბილდეს.
  6. წამოაცვით გარსი სოსისებისთვის განკუთვნილ სპეციალურ საცმზე ან გამოიყენეთ ხორცსაკეპი მანქანა გარსის ამოსავსები საცმით.
  7. ფრთხილად ამოავსეთ გარსი ფარშით, მოერიდეთ ჰაერის ბუშტუკების წარმოქმნას. არ შეავსოთ ზედმეტად მჭიდროდ, რათა სოსისები არ გაიხეს.
  8. გარსის ბოლოები შეკარით ძაფებით ან დაამაგრეთ სამაგრებით, ჩამოაყალიბეთ დაახლოებით 15–20 სმ სიგრძის სოსისები.
  9. ქვაბში აადუღეთ წყალი. სოსისები ჩაუშვით მდუღარე წყალში და ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მომზადდება.
  10. ამოიღეთ სოსისები წყლიდან, გააჩერეთ ცოტა ხნით, რომ შეგრილდეს, და მიიტანეთ ცხელი, მდოგვთან, პირშუშხასთან (ხრენთან) ან ახალ პურთან ერთად.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.