ჟულიენი მიდიებითა და კრევეტებით

ჟულიენი მიდიებითა და კრევეტებით

თევზი და ზღვის პროდუქტები 0 ბოლო განახლება: Dec 24, 2025 შექმნილია: Dec 24, 2025
ჟულიენი მიდიებითა და კრევეტებით
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 450
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ჟულიენი მიდიებითა და კრევეტებით — მომზადების მხრივ მარტივი, თუმცა დახვეწილი კერძია, რომელიც აუცილებლად მოეწონება ზღვის პროდუქტების ყველა მოყვარულს. თუკი მსგავსი არაფერი მოგიმზადებიათ, ეს რეცეპტი აუცილებლად ჩაინიშნეთ.

აღსანიშნავია, რომ ეს საუზმეული დიდ ფინანსურ ხარჯებს არ მოითხოვს, მიუხედავად იმისა, რომ მისი მთავარი ინგრედიენტები „ყოველდღიური“ პროდუქტების კატეგორიას არ მიეკუთვნება. თამამად შეიძინეთ გაყინული მიდიის რბილობი და საშუალო ზომის კრევეტები — მსგავსი რამ თავს დროდადრო ნამდვილად შეგიძლიათ უფლოთ. და ბოლოს, გახსოვდეთ, რომ კერძის ხარისხზე დიდ გავლენას ახდენს ჭურჭელი, რომელშიც ის ცხვება. სწორედ კოკოტნიცები იძლევა საშუალებას, მივაღწიოთ ჟულიენის იდეალურ კონსისტენციასა და მადისაღმძვრელ გარეგნობას.

რჩევა:
მიდიების ჟულიენი შეგიძლიათ მხოლოდ ნაღებითაც მოამზადოთ, არაჟნის დამატების გარეშე. ამ შემთხვევაში კერძის გემოს დააკლდება მსუბუქი სიმჟავე, თუმცა მაინც ძალიან გემრიელი და წარმატებული გამოვა.

ზოგჯერ მიდიების ჟულიენში მსუბუქად მოხრაკულ ხახვსაც ამატებენ. ასეთ შემთხვევაში, უმჯობესია გამოიყენოთ არა ჩვეულებრივი თავი ხახვი, რომელსაც საკმაოდ მკვეთრი გემო აქვს, არამედ თეთრი ხახვი, შალოტი ან პრასი.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ჟულიენის ინგრედიენტები. პატარა ქვაბში აადუღეთ დაახლოებით ლიტრ-ნახევარი წყალი. კამის ღეროებს მოაცილეთ ნაზი ფოთლები და გადადეთ გამოსაყენებლად. თავად ღეროები კი ჩაყარეთ მდუღარე წყალში.
  2. დაამატეთ ერთი ჩაის კოვზი მარილი. ერთი წუთის შემდეგ წყალში ჩაუშვით გაყინული მიდიები და კრევეტები. ხარშეთ 3 წუთი. გადაწურეთ საწურზე და გადადეთ გამოსაყენებლად.
  3. საშუალო ცეცხლზე დადგით სქელძირიანი ტაფა (დაახლოებით 18 სმ დიამეტრის). ჩაყარეთ ფქვილი და ნიჩბით გამუდმებული რევის პირობებში მოხალეთ კრემისფერ-ოქროსფრამდე.
  4. დაამატეთ ნაღები და ინტენსიურად თქვიფეთ ხელის სათქვეფით (ვენჩიკით). დაამატეთ არაჟანი, მარილი და პილპილი. შეათბეთ სოუსი ადუღებამდე, თუმცა არ აადუღოთ. ამისთანავე გადმოდგით ცეცხლიდან.
  5. მიდიები და კრევეტები გადაანაწილეთ კოკოტნიცებში. მოასხით მომზადებული არაჟნისა და ნაღების სოუსი. გახეხეთ ყველი და მოაყარეთ თავზე. გამოაცხვეთ 5–7 წუთის განმავლობაში 200 °C ტემპერატურაზე.
  6. ნახევარი ლიმონი დაჭერით ნაჭრებად. კამის ნაზი ფოთლები წვრილად დაკეპეთ. გამოიღეთ ჟულიენი ღუმელიდან, მოაყარეთ კამა და მიიტანეთ სუფრასთან ლიმონის ნაჭრებთან ერთად.

ჟულიენი მიდიებითა და კრევეტებით



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 450
  • სირთულე: ადვილი

ჟულიენი მიდიებითა და კრევეტებით — მომზადების მხრივ მარტივი, თუმცა დახვეწილი კერძია, რომელიც აუცილებლად მოეწონება ზღვის პროდუქტების ყველა მოყვარულს. თუკი მსგავსი არაფერი მოგიმზადებიათ, ეს რეცეპტი აუცილებლად ჩაინიშნეთ.

აღსანიშნავია, რომ ეს საუზმეული დიდ ფინანსურ ხარჯებს არ მოითხოვს, მიუხედავად იმისა, რომ მისი მთავარი ინგრედიენტები „ყოველდღიური“ პროდუქტების კატეგორიას არ მიეკუთვნება. თამამად შეიძინეთ გაყინული მიდიის რბილობი და საშუალო ზომის კრევეტები — მსგავსი რამ თავს დროდადრო ნამდვილად შეგიძლიათ უფლოთ. და ბოლოს, გახსოვდეთ, რომ კერძის ხარისხზე დიდ გავლენას ახდენს ჭურჭელი, რომელშიც ის ცხვება. სწორედ კოკოტნიცები იძლევა საშუალებას, მივაღწიოთ ჟულიენის იდეალურ კონსისტენციასა და მადისაღმძვრელ გარეგნობას.

რჩევა:
მიდიების ჟულიენი შეგიძლიათ მხოლოდ ნაღებითაც მოამზადოთ, არაჟნის დამატების გარეშე. ამ შემთხვევაში კერძის გემოს დააკლდება მსუბუქი სიმჟავე, თუმცა მაინც ძალიან გემრიელი და წარმატებული გამოვა.

ზოგჯერ მიდიების ჟულიენში მსუბუქად მოხრაკულ ხახვსაც ამატებენ. ასეთ შემთხვევაში, უმჯობესია გამოიყენოთ არა ჩვეულებრივი თავი ხახვი, რომელსაც საკმაოდ მკვეთრი გემო აქვს, არამედ თეთრი ხახვი, შალოტი ან პრასი.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ჟულიენის ინგრედიენტები. პატარა ქვაბში აადუღეთ დაახლოებით ლიტრ-ნახევარი წყალი. კამის ღეროებს მოაცილეთ ნაზი ფოთლები და გადადეთ გამოსაყენებლად. თავად ღეროები კი ჩაყარეთ მდუღარე წყალში.
  2. დაამატეთ ერთი ჩაის კოვზი მარილი. ერთი წუთის შემდეგ წყალში ჩაუშვით გაყინული მიდიები და კრევეტები. ხარშეთ 3 წუთი. გადაწურეთ საწურზე და გადადეთ გამოსაყენებლად.
  3. საშუალო ცეცხლზე დადგით სქელძირიანი ტაფა (დაახლოებით 18 სმ დიამეტრის). ჩაყარეთ ფქვილი და ნიჩბით გამუდმებული რევის პირობებში მოხალეთ კრემისფერ-ოქროსფრამდე.
  4. დაამატეთ ნაღები და ინტენსიურად თქვიფეთ ხელის სათქვეფით (ვენჩიკით). დაამატეთ არაჟანი, მარილი და პილპილი. შეათბეთ სოუსი ადუღებამდე, თუმცა არ აადუღოთ. ამისთანავე გადმოდგით ცეცხლიდან.
  5. მიდიები და კრევეტები გადაანაწილეთ კოკოტნიცებში. მოასხით მომზადებული არაჟნისა და ნაღების სოუსი. გახეხეთ ყველი და მოაყარეთ თავზე. გამოაცხვეთ 5–7 წუთის განმავლობაში 200 °C ტემპერატურაზე.
  6. ნახევარი ლიმონი დაჭერით ნაჭრებად. კამის ნაზი ფოთლები წვრილად დაკეპეთ. გამოიღეთ ჟულიენი ღუმელიდან, მოაყარეთ კამა და მიიტანეთ სუფრასთან ლიმონის ნაჭრებთან ერთად.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.