პური ბოროდინსკი

პური ბოროდინსკი

პური 0 ბოლო განახლება: Dec 13, 2025 შექმნილია: Dec 13, 2025
პური ბოროდინსკი
  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორია 100 გრამზე: 230
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

ეს არის არომატული და მდიდარი ბოროდინოს პურის საშინაო ვერსია, რომელიც სპეციალურად არის ადაპტირებული როგორც პურის საცხობში (ხლებოპეჩკაში), ასევე ჩვეულებრივ ღუმელში გამოსაცხობად.

✨ მთავარი მახასიათებლები:
ჭვავის და ხორბლის ნაზავი: პური მზადდება ჭვავისა და ხორბლის ფქვილის ბალანსირებული ნარევით, რაც მას ანიჭებს დამახასიათებელ სიმძიმესა და სტრუქტურას.

ალაო: ფერმენტირებული ჭვავის ალაო უზრუნველყოფს მუქ ფერს, ოდნავ მოტკბო გემოს და მართლაც ღრმა, ტრადიციულ ბოროდინოს არომატს.

სანელებლები: არომატს განსაკუთრებულ სიმძაფრეს მატებს დაფქული კარდამონი და ქინძის (კოინდრის) თესლი, რაც ამ პურს ცნობადსა და საყვარელს ხდის.

ტკბილი ნოტი: თაფლი (ან შაქარი) და მცირე რაოდენობით ვაშლის ძმარი აუმჯობესებს ცომის სტრუქტურას და აბალანსებს გემოს პროფილს.

მზა პური არის სურნელოვანი, ფოროვანი და იდეალურია სუპებთან, ხორცთან, ყველთან ან კარაქთან ერთად. გაციების შემდეგ, პირსახოცში გახვეული, ის ინარჩუნებს თავის ტენიანობას და არომატს.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ყველა პროდუქტს ვდებთ პურის საცხობის ვედროში ინსტრუქციის შესაბამისად.
  2. პურის საცხობისთვის
  3. ვირჩევთ რეჟიმს „ძირითადი“, ზომას – M (ჩემს პურის საცხობში ეს არის 400-500 გრ ფქვილზე გათვლილი) და ქერქის ფერს – „ღია“. ვაჭერთ ღილაკს „სტარტი“.
  4. ღუმელში გამოსაცხობად (თუ არ გაქვთ პურის საცხობი)
  5. საფუარის მომზადება: მცირე რაოდენობით თბილ წყალში 50-70 მლ 36°C გავხსნათ საფუარი და დავდგათ თბილ ადგილას დაახლოებით 10 წუთით.
  6. ცომის მოზელვა: შემდეგ დავამატოთ დარჩენილი წყალი, მარილი, ძმარი, მოვურიოთ, დავამატოთ გაცრილი ორივე სახის ფქვილი, ალაო (მისი დაბრევა საჭირო არ არის), თაფლი, მცენარეული ზეთი, კარდამონი და ქინძი.
  7. მოვზილოთ ცომი.
  8. პირველი აფუება: მოზელილი ცომი გადავიტანოთ მცენარეული ზეთით ცხიმწასმულ ჯამში/ჭიქაში, გადავაფაროთ საკვები აპკი (ცელოფანი) და შევდგათ თბილ ადგილას 1 საათით.
  9. ფორმირება: შემდეგ დავზილოთ ცომი (გამოვუშვათ ჰაერი) და მივცეთ პატარა პურის ფორმა.
  10. მეორე აფუება (გასწორება): გადავიტანოთ ზეთით ცხიმწასმულ ფორმაში, შევდგათ თბილ ადგილას გასაფუებლად (დაახლოებით 40-45 წუთით).
  11. ცხობა: ღუმელი გავაცხელოთ 250°C-მდე, შევდგათ პური, შევამციროთ ტემპერატურა 220°C-მდე და ვაცხოთ 40-50 წუთის განმავლობაში.
  12. გაითვალისწინეთ თქვენი ღუმელის თავისებურებები!
  13. პურს გადმოვიღებთ პურის საცხობის ვედროდან, ვახვევთ პირსახოცში და ვაცდით, რომ სრულად გაცივდეს.

პური ბოროდინსკი



  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორია 100 გრამზე: 230
  • სირთულე: საშუალო

ეს არის არომატული და მდიდარი ბოროდინოს პურის საშინაო ვერსია, რომელიც სპეციალურად არის ადაპტირებული როგორც პურის საცხობში (ხლებოპეჩკაში), ასევე ჩვეულებრივ ღუმელში გამოსაცხობად.

✨ მთავარი მახასიათებლები:
ჭვავის და ხორბლის ნაზავი: პური მზადდება ჭვავისა და ხორბლის ფქვილის ბალანსირებული ნარევით, რაც მას ანიჭებს დამახასიათებელ სიმძიმესა და სტრუქტურას.

ალაო: ფერმენტირებული ჭვავის ალაო უზრუნველყოფს მუქ ფერს, ოდნავ მოტკბო გემოს და მართლაც ღრმა, ტრადიციულ ბოროდინოს არომატს.

სანელებლები: არომატს განსაკუთრებულ სიმძაფრეს მატებს დაფქული კარდამონი და ქინძის (კოინდრის) თესლი, რაც ამ პურს ცნობადსა და საყვარელს ხდის.

ტკბილი ნოტი: თაფლი (ან შაქარი) და მცირე რაოდენობით ვაშლის ძმარი აუმჯობესებს ცომის სტრუქტურას და აბალანსებს გემოს პროფილს.

მზა პური არის სურნელოვანი, ფოროვანი და იდეალურია სუპებთან, ხორცთან, ყველთან ან კარაქთან ერთად. გაციების შემდეგ, პირსახოცში გახვეული, ის ინარჩუნებს თავის ტენიანობას და არომატს.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ყველა პროდუქტს ვდებთ პურის საცხობის ვედროში ინსტრუქციის შესაბამისად.
  2. პურის საცხობისთვის
  3. ვირჩევთ რეჟიმს „ძირითადი“, ზომას – M (ჩემს პურის საცხობში ეს არის 400-500 გრ ფქვილზე გათვლილი) და ქერქის ფერს – „ღია“. ვაჭერთ ღილაკს „სტარტი“.
  4. ღუმელში გამოსაცხობად (თუ არ გაქვთ პურის საცხობი)
  5. საფუარის მომზადება: მცირე რაოდენობით თბილ წყალში 50-70 მლ 36°C გავხსნათ საფუარი და დავდგათ თბილ ადგილას დაახლოებით 10 წუთით.
  6. ცომის მოზელვა: შემდეგ დავამატოთ დარჩენილი წყალი, მარილი, ძმარი, მოვურიოთ, დავამატოთ გაცრილი ორივე სახის ფქვილი, ალაო (მისი დაბრევა საჭირო არ არის), თაფლი, მცენარეული ზეთი, კარდამონი და ქინძი.
  7. მოვზილოთ ცომი.
  8. პირველი აფუება: მოზელილი ცომი გადავიტანოთ მცენარეული ზეთით ცხიმწასმულ ჯამში/ჭიქაში, გადავაფაროთ საკვები აპკი (ცელოფანი) და შევდგათ თბილ ადგილას 1 საათით.
  9. ფორმირება: შემდეგ დავზილოთ ცომი (გამოვუშვათ ჰაერი) და მივცეთ პატარა პურის ფორმა.
  10. მეორე აფუება (გასწორება): გადავიტანოთ ზეთით ცხიმწასმულ ფორმაში, შევდგათ თბილ ადგილას გასაფუებლად (დაახლოებით 40-45 წუთით).
  11. ცხობა: ღუმელი გავაცხელოთ 250°C-მდე, შევდგათ პური, შევამციროთ ტემპერატურა 220°C-მდე და ვაცხოთ 40-50 წუთის განმავლობაში.
  12. გაითვალისწინეთ თქვენი ღუმელის თავისებურებები!
  13. პურს გადმოვიღებთ პურის საცხობის ვედროდან, ვახვევთ პირსახოცში და ვაცდით, რომ სრულად გაცივდეს.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.