- პორცია: 3 ადამიანი
- მომზადება: 10 წუთი
- დამზადება: 25 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 320
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ეს ძალიან კარგი იდეაა! საშინაო, ხრამუნა მარილიანი ჩხირები მართლაც იდეალური სნექია როგორც საყვარელი გადაცემის ყურებისას, ისე ლუდისთვის.
თუ გნებავთ, შემიძლია შემოგთავაზოთ კონკრეტული რეცეპტი ასეთი ხრამუნა ჩხირების მოსამზადებლად.
მომავალი ჩხირების ბლანკებზე შეგიძლიათ მოაყაროთ ქუნჯუთი ან მსხვილი მარილი — ეს სურვილისამებრ. ეს ჩხირები, როგორც ცხელი, ასევე ცივი, შესანიშნავად ხრაშუნა და ძალიან გემრიელია.
ინგრედიენტები
დამზადება
- წინასწარ გადაზომეთ ყველა ინგრედიენტი სიის მიხედვით.
- ქვაბში ჩაასხით წყალი, მცენარეული ზეთი და დაამატეთ მარილი. ეს ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე.
- ქვაბი ადუღებული ზეთიანი ნარევით გადმოდგით გაზქურიდან და დაუყოვნებლივ დაამატეთ მთელი ფქვილი.
- აქტიურად შეურიეთ მთელი ფქვილი.
- უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი, რბილი ცომი, პლასტილინის მსგავსი.
- ცომი გააბრტყელეთ თხელ ფენად, სისქე დაახლოებით 2-3 მმ.
- ბასრი დანით დაჭერით ცომის ფენა თხელ ზოლებად, სიგანე დაახლოებით 5 მმ.
- ცომის ყველა დაჭრილი ზოლი დაალაგეთ საცხობ ფურცელზე, რომელზეც დაფენილია საცხობი პერგამენტი (ქაღალდი). ცომის ბლანკებს სილიკონის ფუნჯით გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხი ან თბილი წყალი და მოაყარეთ ქუნჯუთი (სეზამი) უხვად.
- ხრაშუნა ჩხირები აცხვეთ უკვე 180 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში.
ხრამუნა მარილიანი ჩხირები ლუდისთვის
- პორცია: 3 ადამიანი
- მომზადება: 10 წუთი
- დამზადება: 25 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 320
- სირთულე:
ადვილი
ეს ძალიან კარგი იდეაა! საშინაო, ხრამუნა მარილიანი ჩხირები მართლაც იდეალური სნექია როგორც საყვარელი გადაცემის ყურებისას, ისე ლუდისთვის.
თუ გნებავთ, შემიძლია შემოგთავაზოთ კონკრეტული რეცეპტი ასეთი ხრამუნა ჩხირების მოსამზადებლად.
მომავალი ჩხირების ბლანკებზე შეგიძლიათ მოაყაროთ ქუნჯუთი ან მსხვილი მარილი — ეს სურვილისამებრ. ეს ჩხირები, როგორც ცხელი, ასევე ცივი, შესანიშნავად ხრაშუნა და ძალიან გემრიელია.
ინგრედიენტები
დამზადება
- წინასწარ გადაზომეთ ყველა ინგრედიენტი სიის მიხედვით.
- ქვაბში ჩაასხით წყალი, მცენარეული ზეთი და დაამატეთ მარილი. ეს ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე.
- ქვაბი ადუღებული ზეთიანი ნარევით გადმოდგით გაზქურიდან და დაუყოვნებლივ დაამატეთ მთელი ფქვილი.
- აქტიურად შეურიეთ მთელი ფქვილი.
- უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი, რბილი ცომი, პლასტილინის მსგავსი.
- ცომი გააბრტყელეთ თხელ ფენად, სისქე დაახლოებით 2-3 მმ.
- ბასრი დანით დაჭერით ცომის ფენა თხელ ზოლებად, სიგანე დაახლოებით 5 მმ.
- ცომის ყველა დაჭრილი ზოლი დაალაგეთ საცხობ ფურცელზე, რომელზეც დაფენილია საცხობი პერგამენტი (ქაღალდი). ცომის ბლანკებს სილიკონის ფუნჯით გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხი ან თბილი წყალი და მოაყარეთ ქუნჯუთი (სეზამი) უხვად.
- ხრაშუნა ჩხირები აცხვეთ უკვე 180 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში.
შეიძლება მოგეწონოთ