- პორცია: 4 ადამიანი
- მომზადება: 10 წუთი
- დამზადება: 20 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ეს არის ეკონომიური და სწრაფი რეცეპტი, რომლის მეშვეობითაც ჩხირები ძალიან თხელი და ხრამუნა გამოდის:
ინგრედიენტები
დამზადება
- ცომის მომზადება (შუშხუნა ცომი): ქვაბში ჩაასხით წყალი, მცენარეული ზეთი და მარილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე.
- როგორც კი ადუღდება, გადმოდგით ცეცხლიდან და ერთბაშად დაამატეთ მთელი ფქვილი.
- სწრაფად მოურიეთ ხის კოვზით ან სპატულით, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან, რბილ ცომის მასას (პლასტელინის მსგავსი).
- გაბრტყელება: ცომი გააბრტყელეთ ძალიან თხელ ფენად, დაახლოებით 2-3 მმ სისქის.
- დაჭრა: ბასრი დანით ან პიცის საჭრელით დაჭერით ცომის ფენა თხელ ზოლებად (დაახლოებით 5-7 მმ სიგანის).
- გამოსაცხობად მომზადება: დაალაგეთ დაჭრილი ჩხირები საცხობ ფურცელზე, რომელზეც დაფენილია საცხობი ქაღალდი.
- მოსხმა: სილიკონის ფუნჯით გადაუსვით ჩხირებს ათქვეფილი კვერცხი ან ცოტაოდენი თბილი წყალი.
- მოსაყრელი: უხვად მოაყარეთ მსხვილი მარილი, ქუნჯუთი ან თქვენთვის სასურველი სანელებლები.
- ცხობა: შედგით ღუმელში, რომელიც წინასწარ გააცხელეთ 180 C - ზე, და აცხვეთ დაახლოებით 15-20 წუთი, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრამუნა.
- სცადეთ! ეს ნამდვილად შესანიშნავი სნექია!
ხრამუნა ჩხირები (შუშხუნა ცომით)
- პორცია: 4 ადამიანი
- მომზადება: 10 წუთი
- დამზადება: 20 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
ეს არის ეკონომიური და სწრაფი რეცეპტი, რომლის მეშვეობითაც ჩხირები ძალიან თხელი და ხრამუნა გამოდის:
ინგრედიენტები
დამზადება
- ცომის მომზადება (შუშხუნა ცომი): ქვაბში ჩაასხით წყალი, მცენარეული ზეთი და მარილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე.
- როგორც კი ადუღდება, გადმოდგით ცეცხლიდან და ერთბაშად დაამატეთ მთელი ფქვილი.
- სწრაფად მოურიეთ ხის კოვზით ან სპატულით, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან, რბილ ცომის მასას (პლასტელინის მსგავსი).
- გაბრტყელება: ცომი გააბრტყელეთ ძალიან თხელ ფენად, დაახლოებით 2-3 მმ სისქის.
- დაჭრა: ბასრი დანით ან პიცის საჭრელით დაჭერით ცომის ფენა თხელ ზოლებად (დაახლოებით 5-7 მმ სიგანის).
- გამოსაცხობად მომზადება: დაალაგეთ დაჭრილი ჩხირები საცხობ ფურცელზე, რომელზეც დაფენილია საცხობი ქაღალდი.
- მოსხმა: სილიკონის ფუნჯით გადაუსვით ჩხირებს ათქვეფილი კვერცხი ან ცოტაოდენი თბილი წყალი.
- მოსაყრელი: უხვად მოაყარეთ მსხვილი მარილი, ქუნჯუთი ან თქვენთვის სასურველი სანელებლები.
- ცხობა: შედგით ღუმელში, რომელიც წინასწარ გააცხელეთ 180 C - ზე, და აცხვეთ დაახლოებით 15-20 წუთი, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრამუნა.
- სცადეთ! ეს ნამდვილად შესანიშნავი სნექია!
შეიძლება მოგეწონოთ