ხრაშუნა არომატული ხახვის კრეკერები

ხრაშუნა არომატული ხახვის კრეკერები

პური 0 ბოლო განახლება: Dec 05, 2025 შექმნილია: Dec 05, 2025
ხრაშუნა არომატული ხახვის კრეკერები
  • პორცია: 8 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 30 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 450
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

თუ თქვენი მიზანი მაქსიმალური ხრაშუნაობაა, რეკომენდირებულია მეორე ზომის (30 x 40 სმ) გამოყენება, რადგან რაც უფრო თხელია ცომი, მით უფრო ხრაშუნა გამოდის კრეკერი.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ხახვის მომზადება: ხახვი დაჭერით ან გახეხეთ წვრილად (შეგიძლიათ ბლენდერშიც დააბლენდეროთ, თუ გსურთ იდეალურად ერთგვაროვანი მასა).
  2. მასის შერევა: დაჭრილი/დაბლენდერებული ხახვი მოათავსეთ ჯამში. დაამატეთ ცხელი წყალი, მარილი და შაქარი. კარგად აურიეთ, რომ მარილი და შაქარი გაიხსნას.
  3. ცხიმის დამატება: დაამატეთ დარბილებული კარაქი და მცენარეული ზეთი. ისევ კარგად აურიეთ, სანამ მასა ოდნავ ერთგვაროვანი არ გახდება.
  4. მშრალი ინგრედიენტები: ცალკე ჯამში აურიეთ 220 გრ ფქვილი, სახამებელი (50 გრ) და გამაფხვიერებელი (1 ჩ.კ.).
  5. ცომის მოზელა: მშრალი ინგრედიენტების ნარევი თანდათანობით შეურიეთ ხახვიან მასას. მოზილეთ რბილი, ოდნავ ელასტიური ცომი. თუ ცომი ძალიან წებოვანია, დაამატეთ ცოტა მეტი ფქვილი (დამატებითი 220 გრ-დან).
  6. დასვენება: ცომი გადაახვიეთ სამზარეულოს ცელოფანში და შედგით მაცივარში მინიმუმ 30 წუთით.
  7. გამოცხობისთვის მომზადება:
  8. გაახურეთ ღუმელი 200 C - მდე ან 180 C თუ თქვენი ღუმელი ძლიერია.
  9. გაცივებული ცომი გააბრტყელეთ რაც შეიძლება თხლად (1-2 მმ).
  10. ცომი დადეთ პერგამენტიან საცხობ ფირფიტაზე (თქვენი ზომები: 28 x 38 სმ ან 30 x 40 სმ).
  11. დაჭერით სასურველი ფორმის კრეკერებად (კვადრატები, რომბები) და ჩანგლით დაჩხვლიტეთ თითოეული ნაჭერი.
  12. გამოცხობა:
  13. აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 10-15 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას და არ გახდება ხრაშუნა.
  14. გახსოვდეთ: გამოცხობის დრო დამოკიდებულია ღუმელის მახასიათებლებზე. გაცივების დროს კრეკერები კიდევ უფრო ხრაშუნა ხდება.

ხრაშუნა არომატული ხახვის კრეკერები



  • პორცია: 8 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 30 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 450
  • სირთულე: ადვილი

თუ თქვენი მიზანი მაქსიმალური ხრაშუნაობაა, რეკომენდირებულია მეორე ზომის (30 x 40 სმ) გამოყენება, რადგან რაც უფრო თხელია ცომი, მით უფრო ხრაშუნა გამოდის კრეკერი.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ხახვის მომზადება: ხახვი დაჭერით ან გახეხეთ წვრილად (შეგიძლიათ ბლენდერშიც დააბლენდეროთ, თუ გსურთ იდეალურად ერთგვაროვანი მასა).
  2. მასის შერევა: დაჭრილი/დაბლენდერებული ხახვი მოათავსეთ ჯამში. დაამატეთ ცხელი წყალი, მარილი და შაქარი. კარგად აურიეთ, რომ მარილი და შაქარი გაიხსნას.
  3. ცხიმის დამატება: დაამატეთ დარბილებული კარაქი და მცენარეული ზეთი. ისევ კარგად აურიეთ, სანამ მასა ოდნავ ერთგვაროვანი არ გახდება.
  4. მშრალი ინგრედიენტები: ცალკე ჯამში აურიეთ 220 გრ ფქვილი, სახამებელი (50 გრ) და გამაფხვიერებელი (1 ჩ.კ.).
  5. ცომის მოზელა: მშრალი ინგრედიენტების ნარევი თანდათანობით შეურიეთ ხახვიან მასას. მოზილეთ რბილი, ოდნავ ელასტიური ცომი. თუ ცომი ძალიან წებოვანია, დაამატეთ ცოტა მეტი ფქვილი (დამატებითი 220 გრ-დან).
  6. დასვენება: ცომი გადაახვიეთ სამზარეულოს ცელოფანში და შედგით მაცივარში მინიმუმ 30 წუთით.
  7. გამოცხობისთვის მომზადება:
  8. გაახურეთ ღუმელი 200 C - მდე ან 180 C თუ თქვენი ღუმელი ძლიერია.
  9. გაცივებული ცომი გააბრტყელეთ რაც შეიძლება თხლად (1-2 მმ).
  10. ცომი დადეთ პერგამენტიან საცხობ ფირფიტაზე (თქვენი ზომები: 28 x 38 სმ ან 30 x 40 სმ).
  11. დაჭერით სასურველი ფორმის კრეკერებად (კვადრატები, რომბები) და ჩანგლით დაჩხვლიტეთ თითოეული ნაჭერი.
  12. გამოცხობა:
  13. აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 10-15 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას და არ გახდება ხრაშუნა.
  14. გახსოვდეთ: გამოცხობის დრო დამოკიდებულია ღუმელის მახასიათებლებზე. გაცივების დროს კრეკერები კიდევ უფრო ხრაშუნა ხდება.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.