- პორცია: 8 ადამიანი
- მომზადება: 30 წუთი
- დამზადება: 30 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 450
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
თუ თქვენი მიზანი მაქსიმალური ხრაშუნაობაა, რეკომენდირებულია მეორე ზომის (30 x 40 სმ) გამოყენება, რადგან რაც უფრო თხელია ცომი, მით უფრო ხრაშუნა გამოდის კრეკერი.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ხახვის მომზადება: ხახვი დაჭერით ან გახეხეთ წვრილად (შეგიძლიათ ბლენდერშიც დააბლენდეროთ, თუ გსურთ იდეალურად ერთგვაროვანი მასა).
- მასის შერევა: დაჭრილი/დაბლენდერებული ხახვი მოათავსეთ ჯამში. დაამატეთ ცხელი წყალი, მარილი და შაქარი. კარგად აურიეთ, რომ მარილი და შაქარი გაიხსნას.
- ცხიმის დამატება: დაამატეთ დარბილებული კარაქი და მცენარეული ზეთი. ისევ კარგად აურიეთ, სანამ მასა ოდნავ ერთგვაროვანი არ გახდება.
- მშრალი ინგრედიენტები: ცალკე ჯამში აურიეთ 220 გრ ფქვილი, სახამებელი (50 გრ) და გამაფხვიერებელი (1 ჩ.კ.).
- ცომის მოზელა: მშრალი ინგრედიენტების ნარევი თანდათანობით შეურიეთ ხახვიან მასას. მოზილეთ რბილი, ოდნავ ელასტიური ცომი. თუ ცომი ძალიან წებოვანია, დაამატეთ ცოტა მეტი ფქვილი (დამატებითი 220 გრ-დან).
- დასვენება: ცომი გადაახვიეთ სამზარეულოს ცელოფანში და შედგით მაცივარში მინიმუმ 30 წუთით.
- გამოცხობისთვის მომზადება:
- გაახურეთ ღუმელი 200 C - მდე ან 180 C თუ თქვენი ღუმელი ძლიერია.
- გაცივებული ცომი გააბრტყელეთ რაც შეიძლება თხლად (1-2 მმ).
- ცომი დადეთ პერგამენტიან საცხობ ფირფიტაზე (თქვენი ზომები: 28 x 38 სმ ან 30 x 40 სმ).
- დაჭერით სასურველი ფორმის კრეკერებად (კვადრატები, რომბები) და ჩანგლით დაჩხვლიტეთ თითოეული ნაჭერი.
- გამოცხობა:
- აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 10-15 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას და არ გახდება ხრაშუნა.
- გახსოვდეთ: გამოცხობის დრო დამოკიდებულია ღუმელის მახასიათებლებზე. გაცივების დროს კრეკერები კიდევ უფრო ხრაშუნა ხდება.
ხრაშუნა არომატული ხახვის კრეკერები
- პორცია: 8 ადამიანი
- მომზადება: 30 წუთი
- დამზადება: 30 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 450
- სირთულე:
ადვილი
თუ თქვენი მიზანი მაქსიმალური ხრაშუნაობაა, რეკომენდირებულია მეორე ზომის (30 x 40 სმ) გამოყენება, რადგან რაც უფრო თხელია ცომი, მით უფრო ხრაშუნა გამოდის კრეკერი.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ხახვის მომზადება: ხახვი დაჭერით ან გახეხეთ წვრილად (შეგიძლიათ ბლენდერშიც დააბლენდეროთ, თუ გსურთ იდეალურად ერთგვაროვანი მასა).
- მასის შერევა: დაჭრილი/დაბლენდერებული ხახვი მოათავსეთ ჯამში. დაამატეთ ცხელი წყალი, მარილი და შაქარი. კარგად აურიეთ, რომ მარილი და შაქარი გაიხსნას.
- ცხიმის დამატება: დაამატეთ დარბილებული კარაქი და მცენარეული ზეთი. ისევ კარგად აურიეთ, სანამ მასა ოდნავ ერთგვაროვანი არ გახდება.
- მშრალი ინგრედიენტები: ცალკე ჯამში აურიეთ 220 გრ ფქვილი, სახამებელი (50 გრ) და გამაფხვიერებელი (1 ჩ.კ.).
- ცომის მოზელა: მშრალი ინგრედიენტების ნარევი თანდათანობით შეურიეთ ხახვიან მასას. მოზილეთ რბილი, ოდნავ ელასტიური ცომი. თუ ცომი ძალიან წებოვანია, დაამატეთ ცოტა მეტი ფქვილი (დამატებითი 220 გრ-დან).
- დასვენება: ცომი გადაახვიეთ სამზარეულოს ცელოფანში და შედგით მაცივარში მინიმუმ 30 წუთით.
- გამოცხობისთვის მომზადება:
- გაახურეთ ღუმელი 200 C - მდე ან 180 C თუ თქვენი ღუმელი ძლიერია.
- გაცივებული ცომი გააბრტყელეთ რაც შეიძლება თხლად (1-2 მმ).
- ცომი დადეთ პერგამენტიან საცხობ ფირფიტაზე (თქვენი ზომები: 28 x 38 სმ ან 30 x 40 სმ).
- დაჭერით სასურველი ფორმის კრეკერებად (კვადრატები, რომბები) და ჩანგლით დაჩხვლიტეთ თითოეული ნაჭერი.
- გამოცხობა:
- აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 10-15 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას და არ გახდება ხრაშუნა.
- გახსოვდეთ: გამოცხობის დრო დამოკიდებულია ღუმელის მახასიათებლებზე. გაცივების დროს კრეკერები კიდევ უფრო ხრაშუნა ხდება.
შეიძლება მოგეწონოთ