ხორბლის ფქვილისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ თხელი ლავაშები — როგორც ტაფაზე, ისე ღუმელში.

ხორბლის ფქვილისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ თხელი ლავაშები — როგორც ტაფაზე, ისე ღუმელში.

პური 0 ბოლო განახლება: Dec 24, 2025 შექმნილია: Dec 24, 2025
ხორბლის ფქვილისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ თხელი ლავაშები — როგორც ტაფაზე, ისე ღუმელში.
  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორია 100 გრამზე: -
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

თხელი ხორბლის ლავაშები, ეს არის მომზადების ყველაზე პრაქტიკული და სწრაფი მეთოდი. ასეთ ლავაშებში შეგიძლიათ დაახვიოთ სხვადასხვაგვარი შიგთავსი (მაგალითად, ბოსტნეული, ხორცი ან ყველი), ან უბრალოდ მიირთვათ მწვადთან და სხვა კერძებთან ერთად პურის ნაცვლად.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ტაფაზე მოსამზადებელი ვარიანტია:
  2. წყალი შეათბეთ ნელთბილ მდგომარეობამდე.
  3. ღრმა ჯამში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, წყალი, ზეთი და მარილი. მოზილეთ ელასტიკური ცომი. საჭიროების შემთხვევაში, დააკორექტირეთ წყლის რაოდენობა.
  4. გააცხელეთ სქელძირიანი, მიწვის საწინააღმდეგო (ანტიპრიგარული) ზედაპირის მქონე ტაფა.
  5. ცომს მოაჭერით პატარა ნაჭრები, დაამრგვალეთ და შემდეგ გააბრტყელეთ 3–4 მმ სისქის ლავაშებად.
  6. დაუწიეთ ცეცხლს საშუალომდე და დააწყვეთ ლავაშები ცხელ ტაფაზე.
  7. შეწვით ორივე მხრიდან, სანამ ზედაპირზე ყავისფერი ლაქები არ გაუჩნდება.
  8. ღუმელში გამოსაცხობი ვარიანტი:
  9. საფუარის მომზადება: თბილ წყალში გახსენით მარილი, შაქარი და საფუარი. გააჩერეთ თბილ ადგილას 5–7 წუთი.
  10. ფქვილის დამატება: თანდათანობით ჩააცერით ფქვილი და მაშინვე მოურიეთ.
  11. დაგუნდავება და აფუება: კარგად მოზილეთ ცომი და დატოვეთ თბილ ადგილას ამოსასვლელად დაახლოებით 1 საათით. შემდეგ კვლავ გადაზილეთ და დატოვეთ თბილ ადგილას კიდევ 30–40 წუთით.
  12. ფორმირება: დაყავით ცომი სასურველი რაოდენობის გუნდებად და მიეცით ბურთულების ფორმა. დაასვენეთ 15 წუთი.
  13. ფორმის მიცემა: თითოეული ბურთულის შუაგულში თითებით ან მუშტით გააკეთეთ ჩაღრმავება და ხელით გაწელეთ შუა ნაწილიდან ნაპირებისკენ ისე, რომ მიიღოთ კვერის (ლავაშის) ფორმა.
  14. ზედაპირის დამუშავება: შუა ნაწილი ჩანგლით დაჩხვლიტეთ, გადაუსვით კეფირი და მოაყარეთ შავი კუნჟუტი.
  15. ღუმელის მომზადება: ამასობაში ღუმელში კარგად გაახურეთ საცხობი ქვა (სამუშაო ტემპერატურა — 250 გრადუსი).
  16. გამოცხობა: მოათავსეთ ლავაშები ქვაზე და აცხვეთ დაახლოებით 6–8 წუთის განმავლობაში.

ხორბლის ფქვილისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ თხელი ლავაშები — როგორც ტაფაზე, ისე ღუმელში.



  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორია 100 გრამზე: -
  • სირთულე: ადვილი

თხელი ხორბლის ლავაშები, ეს არის მომზადების ყველაზე პრაქტიკული და სწრაფი მეთოდი. ასეთ ლავაშებში შეგიძლიათ დაახვიოთ სხვადასხვაგვარი შიგთავსი (მაგალითად, ბოსტნეული, ხორცი ან ყველი), ან უბრალოდ მიირთვათ მწვადთან და სხვა კერძებთან ერთად პურის ნაცვლად.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ტაფაზე მოსამზადებელი ვარიანტია:
  2. წყალი შეათბეთ ნელთბილ მდგომარეობამდე.
  3. ღრმა ჯამში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, წყალი, ზეთი და მარილი. მოზილეთ ელასტიკური ცომი. საჭიროების შემთხვევაში, დააკორექტირეთ წყლის რაოდენობა.
  4. გააცხელეთ სქელძირიანი, მიწვის საწინააღმდეგო (ანტიპრიგარული) ზედაპირის მქონე ტაფა.
  5. ცომს მოაჭერით პატარა ნაჭრები, დაამრგვალეთ და შემდეგ გააბრტყელეთ 3–4 მმ სისქის ლავაშებად.
  6. დაუწიეთ ცეცხლს საშუალომდე და დააწყვეთ ლავაშები ცხელ ტაფაზე.
  7. შეწვით ორივე მხრიდან, სანამ ზედაპირზე ყავისფერი ლაქები არ გაუჩნდება.
  8. ღუმელში გამოსაცხობი ვარიანტი:
  9. საფუარის მომზადება: თბილ წყალში გახსენით მარილი, შაქარი და საფუარი. გააჩერეთ თბილ ადგილას 5–7 წუთი.
  10. ფქვილის დამატება: თანდათანობით ჩააცერით ფქვილი და მაშინვე მოურიეთ.
  11. დაგუნდავება და აფუება: კარგად მოზილეთ ცომი და დატოვეთ თბილ ადგილას ამოსასვლელად დაახლოებით 1 საათით. შემდეგ კვლავ გადაზილეთ და დატოვეთ თბილ ადგილას კიდევ 30–40 წუთით.
  12. ფორმირება: დაყავით ცომი სასურველი რაოდენობის გუნდებად და მიეცით ბურთულების ფორმა. დაასვენეთ 15 წუთი.
  13. ფორმის მიცემა: თითოეული ბურთულის შუაგულში თითებით ან მუშტით გააკეთეთ ჩაღრმავება და ხელით გაწელეთ შუა ნაწილიდან ნაპირებისკენ ისე, რომ მიიღოთ კვერის (ლავაშის) ფორმა.
  14. ზედაპირის დამუშავება: შუა ნაწილი ჩანგლით დაჩხვლიტეთ, გადაუსვით კეფირი და მოაყარეთ შავი კუნჟუტი.
  15. ღუმელის მომზადება: ამასობაში ღუმელში კარგად გაახურეთ საცხობი ქვა (სამუშაო ტემპერატურა — 250 გრადუსი).
  16. გამოცხობა: მოათავსეთ ლავაშები ქვაზე და აცხვეთ დაახლოებით 6–8 წუთის განმავლობაში.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.