დარნიცკის პური დედოთი

დარნიცკის პური დედოთი

პური 0 ბოლო განახლება: Dec 12, 2025 შექმნილია: Dec 12, 2025
დარნიცკის პური დედოთი
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: -
  • დამზადება: 18 საათი
  • კალორია 100 გრამზე: 220
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

დარნიცკის პური — ეს არის ხორბლისა და ჭვავის ფქვილის ნარევით, პურის ცხობის კლასიკა. არსებობს რეცეპტები საფუარით და დედოთი (საფუარის გარეშე).

დედოს მომზადება 10–12 საათი
აქტიური მომზადება (შერევა, მოზელვა, ფორმირება) 20–30 წუთი
ამოსვლა (მეორე დუღილი) 2–4 საათი
ცხობა ~1 საათი
სულ (მაქსიმალური დრო) დაახლოებით 18 საათი (დედოსა და ამოსვლის მაქსიმალური დროის ჩათვლით)

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. I. დედოს მასის მომზადება
  2. ძირითადი ცომის მოზელვამდე 10–12 საათით ადრე აიღეთ 140 მლ თბილი წყალი, 140 გ ჭვავის ფქვილი და 25 გ დედო.
  3. თბილ წყალში გახსენით დედო, დაამატეთ ჭვავის ფქვილი, მოზილეთ დედოს მასა.
  4. გადააფარეთ საკვები ფირი, დადგით თბილ ადგილას დუღილისთვის 10–12 საათის განმავლობაში.
  5. II. ძირითადი ცომის მოზელვა
  6. შეურიეთ ცომისთვის განკუთვნილი ყველა ინგრედიენტი (აქტიური დედოს მასა, 230 მლ წყალი, 130 გ ჭვავის ფქვილი, 200 გ ხორბლის ფქვილი, მარილი, მელასა/თაფლი).შენიშვნა: მელასა შეგიძლიათ თაფლით ჩაანაცვლოთ, თუმცა ცომს თაფლის ოდნავი გემო ექნება.
  7. მოზილეთ ცომი ერთგვაროვან მასამდე.
  8. III. პურის ფორმირება და ცხობა
  9. საცხობ ფორმას წაუსვით მცენარეული ზეთი და შიგ მოათავსეთ ცომი. სველი ხელებით გაასწორეთ მისი ზედაპირი.
  10. ცომიან ფორმას გადააფარეთ პირსახოცი ან ფირი და დატოვეთ თბილ ადგილას 2–4 საათით. ცომი მოცულობაში 2-ჯერ უნდა გაიზარდოს.
  11. აცხვეთ პური წინასწარ 200 C - მდე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში.
  12. პრიალა ზედაპირისთვის: ცხელ, მზა პურს წაუსვით კისელი (1 ს. კ. სახამებელი გახსენით 100 მლ წყალში, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ შესქელებამდე, მაგრამ არ აადუღოთ).

დარნიცკის პური დედოთი



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: -
  • დამზადება: 18 საათი
  • კალორია 100 გრამზე: 220
  • სირთულე: საშუალო

დარნიცკის პური — ეს არის ხორბლისა და ჭვავის ფქვილის ნარევით, პურის ცხობის კლასიკა. არსებობს რეცეპტები საფუარით და დედოთი (საფუარის გარეშე).

დედოს მომზადება 10–12 საათი
აქტიური მომზადება (შერევა, მოზელვა, ფორმირება) 20–30 წუთი
ამოსვლა (მეორე დუღილი) 2–4 საათი
ცხობა ~1 საათი
სულ (მაქსიმალური დრო) დაახლოებით 18 საათი (დედოსა და ამოსვლის მაქსიმალური დროის ჩათვლით)

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. I. დედოს მასის მომზადება
  2. ძირითადი ცომის მოზელვამდე 10–12 საათით ადრე აიღეთ 140 მლ თბილი წყალი, 140 გ ჭვავის ფქვილი და 25 გ დედო.
  3. თბილ წყალში გახსენით დედო, დაამატეთ ჭვავის ფქვილი, მოზილეთ დედოს მასა.
  4. გადააფარეთ საკვები ფირი, დადგით თბილ ადგილას დუღილისთვის 10–12 საათის განმავლობაში.
  5. II. ძირითადი ცომის მოზელვა
  6. შეურიეთ ცომისთვის განკუთვნილი ყველა ინგრედიენტი (აქტიური დედოს მასა, 230 მლ წყალი, 130 გ ჭვავის ფქვილი, 200 გ ხორბლის ფქვილი, მარილი, მელასა/თაფლი).შენიშვნა: მელასა შეგიძლიათ თაფლით ჩაანაცვლოთ, თუმცა ცომს თაფლის ოდნავი გემო ექნება.
  7. მოზილეთ ცომი ერთგვაროვან მასამდე.
  8. III. პურის ფორმირება და ცხობა
  9. საცხობ ფორმას წაუსვით მცენარეული ზეთი და შიგ მოათავსეთ ცომი. სველი ხელებით გაასწორეთ მისი ზედაპირი.
  10. ცომიან ფორმას გადააფარეთ პირსახოცი ან ფირი და დატოვეთ თბილ ადგილას 2–4 საათით. ცომი მოცულობაში 2-ჯერ უნდა გაიზარდოს.
  11. აცხვეთ პური წინასწარ 200 C - მდე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში.
  12. პრიალა ზედაპირისთვის: ცხელ, მზა პურს წაუსვით კისელი (1 ს. კ. სახამებელი გახსენით 100 მლ წყალში, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ შესქელებამდე, მაგრამ არ აადუღოთ).

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.