- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: 2 საათი 50
- კალორია 100 გრამზე: 230
- სირთულე:
საშუალო
დაბეჭდვა
ბოროდინოს პური — ეს არის ნამცხვარი, რომელიც მზადდება ჭვავის და ხორბლის ფქვილისგან, ჭვავის ალაოსგან, თაფლისგან, ქინძისა და სხვა ინგრედიენტებისგან. რეცეპტი შეიძლება განსხვავებული იყოს მომზადების მეთოდის მიხედვით — ღუმელში თუ პურის საცხობში.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ალაო ჩაყარეთ თერმოს ჭიქაში, დაასხით 100 მლ მდუღარე წყალი, მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური და დატოვეთ ეს ალაოს მოსადუღებელი მასა თბილ ადგილას 4 საათის განმავლობაში.
- 360 მლ წყალი გაათბეთ 32 C - მდე და გადაასხით პურის საცხობში.
- დაამატეთ მშრალი საფუარი და კარგად მოურიეთ. გადააფარეთ სამზარეულოს პირსახოცი და დატოვეთ 10–15 წუთით.
- დაამატეთ ხორბლისა და ჭვავის ფქვილი, მარილი, გამდნარი თაფლი, მცენარეული ზეთი, ძმარი, დაფქული ქინძი და ალაოს მოსადუღებელი მასა.
- პურის საცხობში ჩართეთ ცომის მოზელის რეჟიმი — ცომი უნდა იყოს ერთგვაროვანი და გლუვი.
- დატოვეთ ცომი 1,5 საათით, რომ ამოვიდეს.
- ცომს ზემოდან მოაყარეთ ქინძისა და ძირის მარცვლები.
- დახურეთ პურის საცხობი და აირჩიეთ პურის ცხობის შესაბამისი რეჟიმი (როგორც წესი, "ჭვავის პური" ან მსგავსი).
- ხმოვანი სიგნალის შემდეგ გამოიღეთ პური და ბოლომდე გააცივეთ ბადეზე.
ბოროდინოს პურის საცხობში მომზადება
- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: 2 საათი 50
- კალორია 100 გრამზე: 230
- სირთულე:
საშუალო
ბოროდინოს პური — ეს არის ნამცხვარი, რომელიც მზადდება ჭვავის და ხორბლის ფქვილისგან, ჭვავის ალაოსგან, თაფლისგან, ქინძისა და სხვა ინგრედიენტებისგან. რეცეპტი შეიძლება განსხვავებული იყოს მომზადების მეთოდის მიხედვით — ღუმელში თუ პურის საცხობში.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ალაო ჩაყარეთ თერმოს ჭიქაში, დაასხით 100 მლ მდუღარე წყალი, მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური და დატოვეთ ეს ალაოს მოსადუღებელი მასა თბილ ადგილას 4 საათის განმავლობაში.
- 360 მლ წყალი გაათბეთ 32 C - მდე და გადაასხით პურის საცხობში.
- დაამატეთ მშრალი საფუარი და კარგად მოურიეთ. გადააფარეთ სამზარეულოს პირსახოცი და დატოვეთ 10–15 წუთით.
- დაამატეთ ხორბლისა და ჭვავის ფქვილი, მარილი, გამდნარი თაფლი, მცენარეული ზეთი, ძმარი, დაფქული ქინძი და ალაოს მოსადუღებელი მასა.
- პურის საცხობში ჩართეთ ცომის მოზელის რეჟიმი — ცომი უნდა იყოს ერთგვაროვანი და გლუვი.
- დატოვეთ ცომი 1,5 საათით, რომ ამოვიდეს.
- ცომს ზემოდან მოაყარეთ ქინძისა და ძირის მარცვლები.
- დახურეთ პურის საცხობი და აირჩიეთ პურის ცხობის შესაბამისი რეჟიმი (როგორც წესი, "ჭვავის პური" ან მსგავსი).
- ხმოვანი სიგნალის შემდეგ გამოიღეთ პური და ბოლომდე გააცივეთ ბადეზე.
შეიძლება მოგეწონოთ