ბოროდინოს პურის საცხობში მომზადება

ბოროდინოს პურის საცხობში მომზადება

პური 0 ბოლო განახლება: Dec 12, 2025 შექმნილია: Dec 12, 2025
ბოროდინოს პურის საცხობში მომზადება
  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: 2 საათი 50
  • კალორია 100 გრამზე: 230
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

ბოროდინოს პური — ეს არის ნამცხვარი, რომელიც მზადდება ჭვავის და ხორბლის ფქვილისგან, ჭვავის ალაოსგან, თაფლისგან, ქინძისა და სხვა ინგრედიენტებისგან. რეცეპტი შეიძლება განსხვავებული იყოს მომზადების მეთოდის მიხედვით — ღუმელში თუ პურის საცხობში.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ალაო ჩაყარეთ თერმოს ჭიქაში, დაასხით 100 მლ მდუღარე წყალი, მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური და დატოვეთ ეს ალაოს მოსადუღებელი მასა თბილ ადგილას 4 საათის განმავლობაში.
  2. 360 მლ წყალი გაათბეთ 32 C - მდე და გადაასხით პურის საცხობში.
  3. დაამატეთ მშრალი საფუარი და კარგად მოურიეთ. გადააფარეთ სამზარეულოს პირსახოცი და დატოვეთ 10–15 წუთით.
  4. დაამატეთ ხორბლისა და ჭვავის ფქვილი, მარილი, გამდნარი თაფლი, მცენარეული ზეთი, ძმარი, დაფქული ქინძი და ალაოს მოსადუღებელი მასა.
  5. პურის საცხობში ჩართეთ ცომის მოზელის რეჟიმი — ცომი უნდა იყოს ერთგვაროვანი და გლუვი.
  6. დატოვეთ ცომი 1,5 საათით, რომ ამოვიდეს.
  7. ცომს ზემოდან მოაყარეთ ქინძისა და ძირის მარცვლები.
  8. დახურეთ პურის საცხობი და აირჩიეთ პურის ცხობის შესაბამისი რეჟიმი (როგორც წესი, "ჭვავის პური" ან მსგავსი).
  9. ხმოვანი სიგნალის შემდეგ გამოიღეთ პური და ბოლომდე გააცივეთ ბადეზე.

ბოროდინოს პურის საცხობში მომზადება



  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: 2 საათი 50
  • კალორია 100 გრამზე: 230
  • სირთულე: საშუალო

ბოროდინოს პური — ეს არის ნამცხვარი, რომელიც მზადდება ჭვავის და ხორბლის ფქვილისგან, ჭვავის ალაოსგან, თაფლისგან, ქინძისა და სხვა ინგრედიენტებისგან. რეცეპტი შეიძლება განსხვავებული იყოს მომზადების მეთოდის მიხედვით — ღუმელში თუ პურის საცხობში.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ალაო ჩაყარეთ თერმოს ჭიქაში, დაასხით 100 მლ მდუღარე წყალი, მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური და დატოვეთ ეს ალაოს მოსადუღებელი მასა თბილ ადგილას 4 საათის განმავლობაში.
  2. 360 მლ წყალი გაათბეთ 32 C - მდე და გადაასხით პურის საცხობში.
  3. დაამატეთ მშრალი საფუარი და კარგად მოურიეთ. გადააფარეთ სამზარეულოს პირსახოცი და დატოვეთ 10–15 წუთით.
  4. დაამატეთ ხორბლისა და ჭვავის ფქვილი, მარილი, გამდნარი თაფლი, მცენარეული ზეთი, ძმარი, დაფქული ქინძი და ალაოს მოსადუღებელი მასა.
  5. პურის საცხობში ჩართეთ ცომის მოზელის რეჟიმი — ცომი უნდა იყოს ერთგვაროვანი და გლუვი.
  6. დატოვეთ ცომი 1,5 საათით, რომ ამოვიდეს.
  7. ცომს ზემოდან მოაყარეთ ქინძისა და ძირის მარცვლები.
  8. დახურეთ პურის საცხობი და აირჩიეთ პურის ცხობის შესაბამისი რეჟიმი (როგორც წესი, "ჭვავის პური" ან მსგავსი).
  9. ხმოვანი სიგნალის შემდეგ გამოიღეთ პური და ბოლომდე გააცივეთ ბადეზე.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.