- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: 2 საათი 50
- კალორია 100 გრამზე: 230
- სირთულე:
საშუალო
დაბეჭდვა
ბოროდინოს პური — ეს არის ნამცხვარი, რომელიც მზადდება ჭვავის და ხორბლის ფქვილისგან, ჭვავის ალაოსგან, თაფლისგან, ქინძისა და სხვა ინგრედიენტებისგან. რეცეპტი შეიძლება განსხვავებული იყოს მომზადების მეთოდის მიხედვით — ღუმელში თუ პურის საცხობში.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ალაო ჩაყარეთ ჯამში, დაასხით ერთი ჭიქა ადუღებული წყალი, მოურიეთ და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე გასაცივებლად.
- მეორე ჯამში ჩაყარეთ მშრალი საფუარი, დაასხით ერთი ჭიქა თბილი წყალი, მოურიეთ და დატოვეთ 5–7 წუთით. თუ ზედაპირზე ქაფი გაჩნდა, ეს ნიშნავს, რომ საფუარი გააქტიურდა.
- ხორბლისა და ჭვავის ფქვილი გაცერით წვრილ საცერში, რათა ჟანგბადით გაჯერდეს.
- ალაო შეურიეთ საფუარს, მოურიეთ.
- დაამატეთ მცენარეული ზეთი, მარილი, დაფქული ქინძი.
- ნაწილ-ნაწილ ჩაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ ელასტიკური ცომი.
- ცომიან ჯამს გადააფარეთ სამზარეულოს პირსახოცი და დადგით თბილ ადგილას 1,5 საათით.
- ამოსული ცომი სველი ხელებით ჩაზილეთ, შემდეგ კი პურის საცხობ ფორმაში გადაიტანეთ.
- ზემოდან მოაყარეთ ქინძის მარცვლები.
- გადააფარეთ სამზარეულოს პირსახოცი და დატოვეთ 35–40 წუთით ასაფუებლად (ამოსასვლელად).
- საცხობი ფორმა მოათავსეთ გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ 40 წუთის განმავლობაში 180 C ტემპერატურაზე.
ბოროდინოს პურის ღუმელში მომზადება
- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: 2 საათი 50
- კალორია 100 გრამზე: 230
- სირთულე:
საშუალო
ბოროდინოს პური — ეს არის ნამცხვარი, რომელიც მზადდება ჭვავის და ხორბლის ფქვილისგან, ჭვავის ალაოსგან, თაფლისგან, ქინძისა და სხვა ინგრედიენტებისგან. რეცეპტი შეიძლება განსხვავებული იყოს მომზადების მეთოდის მიხედვით — ღუმელში თუ პურის საცხობში.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ალაო ჩაყარეთ ჯამში, დაასხით ერთი ჭიქა ადუღებული წყალი, მოურიეთ და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე გასაცივებლად.
- მეორე ჯამში ჩაყარეთ მშრალი საფუარი, დაასხით ერთი ჭიქა თბილი წყალი, მოურიეთ და დატოვეთ 5–7 წუთით. თუ ზედაპირზე ქაფი გაჩნდა, ეს ნიშნავს, რომ საფუარი გააქტიურდა.
- ხორბლისა და ჭვავის ფქვილი გაცერით წვრილ საცერში, რათა ჟანგბადით გაჯერდეს.
- ალაო შეურიეთ საფუარს, მოურიეთ.
- დაამატეთ მცენარეული ზეთი, მარილი, დაფქული ქინძი.
- ნაწილ-ნაწილ ჩაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ ელასტიკური ცომი.
- ცომიან ჯამს გადააფარეთ სამზარეულოს პირსახოცი და დადგით თბილ ადგილას 1,5 საათით.
- ამოსული ცომი სველი ხელებით ჩაზილეთ, შემდეგ კი პურის საცხობ ფორმაში გადაიტანეთ.
- ზემოდან მოაყარეთ ქინძის მარცვლები.
- გადააფარეთ სამზარეულოს პირსახოცი და დატოვეთ 35–40 წუთით ასაფუებლად (ამოსასვლელად).
- საცხობი ფორმა მოათავსეთ გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ 40 წუთის განმავლობაში 180 C ტემპერატურაზე.
შეიძლება მოგეწონოთ