ბოროდინოს პურის ღუმელში მომზადება

ბოროდინოს პურის ღუმელში მომზადება

პური 0 ბოლო განახლება: Dec 12, 2025 შექმნილია: Dec 12, 2025
ბოროდინოს პურის ღუმელში მომზადება
  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: 2 საათი 50
  • კალორია 100 გრამზე: 230
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

ბოროდინოს პური — ეს არის ნამცხვარი, რომელიც მზადდება ჭვავის და ხორბლის ფქვილისგან, ჭვავის ალაოსგან, თაფლისგან, ქინძისა და სხვა ინგრედიენტებისგან. რეცეპტი შეიძლება განსხვავებული იყოს მომზადების მეთოდის მიხედვით — ღუმელში თუ პურის საცხობში.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ალაო ჩაყარეთ ჯამში, დაასხით ერთი ჭიქა ადუღებული წყალი, მოურიეთ და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე გასაცივებლად.
  2. მეორე ჯამში ჩაყარეთ მშრალი საფუარი, დაასხით ერთი ჭიქა თბილი წყალი, მოურიეთ და დატოვეთ 5–7 წუთით. თუ ზედაპირზე ქაფი გაჩნდა, ეს ნიშნავს, რომ საფუარი გააქტიურდა.
  3. ხორბლისა და ჭვავის ფქვილი გაცერით წვრილ საცერში, რათა ჟანგბადით გაჯერდეს.
  4. ალაო შეურიეთ საფუარს, მოურიეთ.
  5. დაამატეთ მცენარეული ზეთი, მარილი, დაფქული ქინძი.
  6. ნაწილ-ნაწილ ჩაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ ელასტიკური ცომი.
  7. ცომიან ჯამს გადააფარეთ სამზარეულოს პირსახოცი და დადგით თბილ ადგილას 1,5 საათით.
  8. ამოსული ცომი სველი ხელებით ჩაზილეთ, შემდეგ კი პურის საცხობ ფორმაში გადაიტანეთ.
  9. ზემოდან მოაყარეთ ქინძის მარცვლები.
  10. გადააფარეთ სამზარეულოს პირსახოცი და დატოვეთ 35–40 წუთით ასაფუებლად (ამოსასვლელად).
  11. საცხობი ფორმა მოათავსეთ გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ 40 წუთის განმავლობაში 180 C ტემპერატურაზე.

ბოროდინოს პურის ღუმელში მომზადება



  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: 2 საათი 50
  • კალორია 100 გრამზე: 230
  • სირთულე: საშუალო

ბოროდინოს პური — ეს არის ნამცხვარი, რომელიც მზადდება ჭვავის და ხორბლის ფქვილისგან, ჭვავის ალაოსგან, თაფლისგან, ქინძისა და სხვა ინგრედიენტებისგან. რეცეპტი შეიძლება განსხვავებული იყოს მომზადების მეთოდის მიხედვით — ღუმელში თუ პურის საცხობში.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ალაო ჩაყარეთ ჯამში, დაასხით ერთი ჭიქა ადუღებული წყალი, მოურიეთ და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე გასაცივებლად.
  2. მეორე ჯამში ჩაყარეთ მშრალი საფუარი, დაასხით ერთი ჭიქა თბილი წყალი, მოურიეთ და დატოვეთ 5–7 წუთით. თუ ზედაპირზე ქაფი გაჩნდა, ეს ნიშნავს, რომ საფუარი გააქტიურდა.
  3. ხორბლისა და ჭვავის ფქვილი გაცერით წვრილ საცერში, რათა ჟანგბადით გაჯერდეს.
  4. ალაო შეურიეთ საფუარს, მოურიეთ.
  5. დაამატეთ მცენარეული ზეთი, მარილი, დაფქული ქინძი.
  6. ნაწილ-ნაწილ ჩაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ ელასტიკური ცომი.
  7. ცომიან ჯამს გადააფარეთ სამზარეულოს პირსახოცი და დადგით თბილ ადგილას 1,5 საათით.
  8. ამოსული ცომი სველი ხელებით ჩაზილეთ, შემდეგ კი პურის საცხობ ფორმაში გადაიტანეთ.
  9. ზემოდან მოაყარეთ ქინძის მარცვლები.
  10. გადააფარეთ სამზარეულოს პირსახოცი და დატოვეთ 35–40 წუთით ასაფუებლად (ამოსასვლელად).
  11. საცხობი ფორმა მოათავსეთ გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ 40 წუთის განმავლობაში 180 C ტემპერატურაზე.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.