შემწვარი სალათი ქათმით და კეფირის სოუსით

შემწვარი სალათი ქათმით და კეფირის სოუსით

სალათი 0 ბოლო განახლება: Nov 22, 2025 შექმნილია: Nov 22, 2025
შემწვარი სალათი ქათმით და კეფირის სოუსით
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 15 წუთი
  • დამზადება: -
  • კალორია 100 გრამზე: 294
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

რომანოს სალათი ყველასთვის ცნობილია, ვინც ერთხელ მაინც გაუსინჯავს "ცეზარი", მაგრამ ცოტა ვინმე თუ იცის, რომ მისი მომზადება გრილზეც შეიძლება.

რომანოს მომზადება: ამისთვის საჭიროა არც ისე დიდი თავები შეარჩიოთ, გაჭრათ ისინი სიგრძეზე, წაუსვათ მცენარეული ზეთი და დაუყოვნებლივ შეწვათ მანგალზე ან გრილ-ტაფაზე სულ რაღაც რამდენიმე წუთის განმავლობაში.

კეფირის სოუსი: ამ რეცეპტში მთავარია კეფირის სოუსი, რომელიც ასევე სწრაფად და მარტივად მზადდება. ეს სოუსი შეგიძლიათ დაიმახსოვროთ და ცალკე მიირთვათ თევზთან ან ცივ საუზმეულთან ერთად. სოუსისთვის რეკომენდებულია 2 - 3 % ცხიმიანობის კეფირი, რათა ის გამოვიდეს ნაზად მჟავე და ზომიერად სქელი.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ნუშის მომზადება
  2. შემწვარი რომანოს სალათის მოსამზადებლად, ოდნავ მოხალეთ ნუში მშრალ ტაფაზე. გამომშრალი თხილი მსხვილად დააქუცმაცეთ.
  3. სოუსის მომზადება
  4. ბლენდერის თასში მოათავსეთ: მსხვილად დაჭრილი ხახვი-შალოტი, გაფცქვნილი ნიორი, მწიფე ავოკადოს ნაჭრები, რეჰანი და პიტნა. ყველა ინგრედიენტი დააბლენდერეთ. დაამატეთ ლიმონის წვენი, კეფირი და ზეითუნის ზეთი, კიდევ ერთხელ ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მოაყარეთ მარილი კეფირის სოუსს.
  5. რომანოს მომზადება
  6. გააცხელეთ გრილ-ტაფა. რომანოს სალათის თავები გაჭერით სიგრძეზე შუაზე, გაჭრილ ნაწილებს ოდნავ წაუსვით ზეითუნის ზეთი.
  7. შეწვა
  8. შეწვით სალათი გრილ-ტაფაზე გაჭრილი მხარით ქვემოთ 3 წუთის განმავლობაში. გადაიტანეთ თეფშზე.
  9. სერვირება
  10. სალათს მოასხით მომზადებული კეფირის სოუსი და მიიტანეთ სუფრასთან, მოაყარეთ დაჭრილი ნუში.

შემწვარი სალათი ქათმით და კეფირის სოუსით



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 15 წუთი
  • დამზადება: -
  • კალორია 100 გრამზე: 294
  • სირთულე: ადვილი

რომანოს სალათი ყველასთვის ცნობილია, ვინც ერთხელ მაინც გაუსინჯავს "ცეზარი", მაგრამ ცოტა ვინმე თუ იცის, რომ მისი მომზადება გრილზეც შეიძლება.

რომანოს მომზადება: ამისთვის საჭიროა არც ისე დიდი თავები შეარჩიოთ, გაჭრათ ისინი სიგრძეზე, წაუსვათ მცენარეული ზეთი და დაუყოვნებლივ შეწვათ მანგალზე ან გრილ-ტაფაზე სულ რაღაც რამდენიმე წუთის განმავლობაში.

კეფირის სოუსი: ამ რეცეპტში მთავარია კეფირის სოუსი, რომელიც ასევე სწრაფად და მარტივად მზადდება. ეს სოუსი შეგიძლიათ დაიმახსოვროთ და ცალკე მიირთვათ თევზთან ან ცივ საუზმეულთან ერთად. სოუსისთვის რეკომენდებულია 2 - 3 % ცხიმიანობის კეფირი, რათა ის გამოვიდეს ნაზად მჟავე და ზომიერად სქელი.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ნუშის მომზადება
  2. შემწვარი რომანოს სალათის მოსამზადებლად, ოდნავ მოხალეთ ნუში მშრალ ტაფაზე. გამომშრალი თხილი მსხვილად დააქუცმაცეთ.
  3. სოუსის მომზადება
  4. ბლენდერის თასში მოათავსეთ: მსხვილად დაჭრილი ხახვი-შალოტი, გაფცქვნილი ნიორი, მწიფე ავოკადოს ნაჭრები, რეჰანი და პიტნა. ყველა ინგრედიენტი დააბლენდერეთ. დაამატეთ ლიმონის წვენი, კეფირი და ზეითუნის ზეთი, კიდევ ერთხელ ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მოაყარეთ მარილი კეფირის სოუსს.
  5. რომანოს მომზადება
  6. გააცხელეთ გრილ-ტაფა. რომანოს სალათის თავები გაჭერით სიგრძეზე შუაზე, გაჭრილ ნაწილებს ოდნავ წაუსვით ზეითუნის ზეთი.
  7. შეწვა
  8. შეწვით სალათი გრილ-ტაფაზე გაჭრილი მხარით ქვემოთ 3 წუთის განმავლობაში. გადაიტანეთ თეფშზე.
  9. სერვირება
  10. სალათს მოასხით მომზადებული კეფირის სოუსი და მიიტანეთ სუფრასთან, მოაყარეთ დაჭრილი ნუში.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.