სამბუსიკი

სამბუსიკი

ცომეული 13 ბოლო განახლება: Nov 21, 2025 შექმნილია: Nov 21, 2025
სამბუსიკი
  • პორცია: 10 ადამიანი
  • მომზადება: 20 წუთი
  • დამზადება: 40 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 245
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

სამბუსიკი არის პოპულარული არაბული პატარა ღვეზელი (ან პიროჟოკი), რომელიც წარმოადგენს რეგიონულ ვარიანტს მსოფლიოში ცნობილი კერძების, როგორიცაა ინდური სამოზა.

წარმომავლობა და პოპულარობა: მიუხედავად იმისა, რომ სახელწოდება "სამბუსაკი" ახლო აღმოსავლეთიდან მოდის, ის განსაკუთრებით პოპულარულია ლევანტის ქვეყნებში (ლიბანი, სირია, იორდანია, პალესტინა) და ხშირად მზადდება რამადანის მარხვის დასრულების აღსანიშნავად.

ფორმა და ტექსტურა: სამბუსიკი, როგორც წესი, მზადდება ნახევარმთვარის ფორმით. ცომი არის ხრაშუნა და ოდნავ ფენოვანი, თუ ის ზეთშია შემწვარი (ტრადიციული მეთოდი).

შიგთავსი: სამბუსიკის მთავარი მრავალფეროვნება მის შიგთავსშია:

ხორცი: საქონლის ან ცხვრის ფარში, შეზავებული არაბული სანელებლების ნაზავით (ბაჰარატი) და ხშირად კედრის (ფისტა) კაკლით.

ყველი: მარილიანი ყველი (ფეტა, ნაბულსი ან აკავი), შერეული ახალ მწვანილთან, განსაკუთრებით ოხრახუშთან და პიტნასთან.

ბოსტნეული: ასევე შეიძლება შეივსოს დაფქული წიწილა (ჰუმუსის მასალა) ან ოსპი.

მირთმევა: ეს არის შესანიშნავი აპეტაიზერი ან გვერდითი კერძი. მას თბილად მიირთმევენ და ის პოპულარული "კომფორტული საკვებია" მთელ არაბულ სამყაროში.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ცომის მომზადება
  2. დიდ თასში აურიეთ ფქვილი და მარილი.
  3. დაამატეთ დამდნარი კარაქი და მცენარეული ზეთი. ხელით აურიეთ, სანამ არ მიიღებთ ფხვიერ, ქვიშიან მასას.
  4. ნელ-ნელა დაამატეთ ცხელი წყალი და მოზილეთ რბილი, ელასტიკური ცომი. ცომი არ უნდა იყოს წებოვანი.
  5. გადააფარეთ ცომს პოლიეთილენის პარკი ან ნესტიანი ტილო და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 30 წუთის განმავლობაში "დასასვენებლად".
  6. შიგთავსის მომზადება
  7. ტაფაზე გააცხელეთ ცოტაოდენი ზეთი და მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი (თუ იყენებთ) დარბილებამდე.
  8. დაამატეთ ხორცის ფარში, მარილი, წიწაკა და სანელებლები. შუშეთ, სანამ ფარში ფერს არ შეიცვლის და ბოლომდე არ მომზადდება.
  9. თუ იყენებთ კედრის კაკალს, ცალკე ტაფაზე მოხალეთ ღია ოქროსფერამდე და დაამატეთ ხორცს.
  10. გადმოდგით ცეცხლიდან, დაამატეთ დაჭრილი ოხრახუში და კარგად აურიეთ. გააცივეთ შიგთავსი მთლიანად.
  11. ღვეზელების ფორმირება და ცხობა / შეწვა
  12. გამოღებული ცომი გაყავით პატარა ბურთულებად (კაკლის ზომის) ან გააბრტყელეთ თხელ ფენად 2 მმ.
  13. ცომიდან გამოჭერით 8 - 10 სმ დიამეტრის წრეები.
  14. თითოეული წრის ცენტრში მოათავსეთ 1 ჩ.კ. გაცივებული შიგთავსი.
  15. გადაკეცეთ ცომი ნახევარმთვარის ფორმით და მაგრად შეუკარით კიდეები. შეგიძლიათ კიდეები ჩანგლით დააჭიროთ ან თითებით დაწნათ.
  16. მომზადების მეთოდი:
  17. ფრიტიურში შეწვა (ტრადიციული): გააცხელეთ მცენარეული ზეთი 180 C - მდე და შეწვით ღვეზელები ოქროსფერ-ყავისფერამდე დაახლოებით 3-4 წუთი. ამოიღეთ ქაღალდის ხელსახოცზე ზეთის მოსაშორებლად.
  18. ღუმელში ცხობა: დაალაგეთ ღვეზელები საცხობ ქაღალდზე, ოდნავ მოასხით ზეთი და აცხვეთ 180 C - ზე 15 - 20 წუთის განმავლობაში სანამ არ გაოქროსფრდება.
  19. მიირთვით თბილი!

სამბუსიკი



  • პორცია: 10 ადამიანი
  • მომზადება: 20 წუთი
  • დამზადება: 40 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 245
  • სირთულე: საშუალო

სამბუსიკი არის პოპულარული არაბული პატარა ღვეზელი (ან პიროჟოკი), რომელიც წარმოადგენს რეგიონულ ვარიანტს მსოფლიოში ცნობილი კერძების, როგორიცაა ინდური სამოზა.

წარმომავლობა და პოპულარობა: მიუხედავად იმისა, რომ სახელწოდება "სამბუსაკი" ახლო აღმოსავლეთიდან მოდის, ის განსაკუთრებით პოპულარულია ლევანტის ქვეყნებში (ლიბანი, სირია, იორდანია, პალესტინა) და ხშირად მზადდება რამადანის მარხვის დასრულების აღსანიშნავად.

ფორმა და ტექსტურა: სამბუსიკი, როგორც წესი, მზადდება ნახევარმთვარის ფორმით. ცომი არის ხრაშუნა და ოდნავ ფენოვანი, თუ ის ზეთშია შემწვარი (ტრადიციული მეთოდი).

შიგთავსი: სამბუსიკის მთავარი მრავალფეროვნება მის შიგთავსშია:

ხორცი: საქონლის ან ცხვრის ფარში, შეზავებული არაბული სანელებლების ნაზავით (ბაჰარატი) და ხშირად კედრის (ფისტა) კაკლით.

ყველი: მარილიანი ყველი (ფეტა, ნაბულსი ან აკავი), შერეული ახალ მწვანილთან, განსაკუთრებით ოხრახუშთან და პიტნასთან.

ბოსტნეული: ასევე შეიძლება შეივსოს დაფქული წიწილა (ჰუმუსის მასალა) ან ოსპი.

მირთმევა: ეს არის შესანიშნავი აპეტაიზერი ან გვერდითი კერძი. მას თბილად მიირთმევენ და ის პოპულარული "კომფორტული საკვებია" მთელ არაბულ სამყაროში.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ცომის მომზადება
  2. დიდ თასში აურიეთ ფქვილი და მარილი.
  3. დაამატეთ დამდნარი კარაქი და მცენარეული ზეთი. ხელით აურიეთ, სანამ არ მიიღებთ ფხვიერ, ქვიშიან მასას.
  4. ნელ-ნელა დაამატეთ ცხელი წყალი და მოზილეთ რბილი, ელასტიკური ცომი. ცომი არ უნდა იყოს წებოვანი.
  5. გადააფარეთ ცომს პოლიეთილენის პარკი ან ნესტიანი ტილო და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 30 წუთის განმავლობაში "დასასვენებლად".
  6. შიგთავსის მომზადება
  7. ტაფაზე გააცხელეთ ცოტაოდენი ზეთი და მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი (თუ იყენებთ) დარბილებამდე.
  8. დაამატეთ ხორცის ფარში, მარილი, წიწაკა და სანელებლები. შუშეთ, სანამ ფარში ფერს არ შეიცვლის და ბოლომდე არ მომზადდება.
  9. თუ იყენებთ კედრის კაკალს, ცალკე ტაფაზე მოხალეთ ღია ოქროსფერამდე და დაამატეთ ხორცს.
  10. გადმოდგით ცეცხლიდან, დაამატეთ დაჭრილი ოხრახუში და კარგად აურიეთ. გააცივეთ შიგთავსი მთლიანად.
  11. ღვეზელების ფორმირება და ცხობა / შეწვა
  12. გამოღებული ცომი გაყავით პატარა ბურთულებად (კაკლის ზომის) ან გააბრტყელეთ თხელ ფენად 2 მმ.
  13. ცომიდან გამოჭერით 8 - 10 სმ დიამეტრის წრეები.
  14. თითოეული წრის ცენტრში მოათავსეთ 1 ჩ.კ. გაცივებული შიგთავსი.
  15. გადაკეცეთ ცომი ნახევარმთვარის ფორმით და მაგრად შეუკარით კიდეები. შეგიძლიათ კიდეები ჩანგლით დააჭიროთ ან თითებით დაწნათ.
  16. მომზადების მეთოდი:
  17. ფრიტიურში შეწვა (ტრადიციული): გააცხელეთ მცენარეული ზეთი 180 C - მდე და შეწვით ღვეზელები ოქროსფერ-ყავისფერამდე დაახლოებით 3-4 წუთი. ამოიღეთ ქაღალდის ხელსახოცზე ზეთის მოსაშორებლად.
  18. ღუმელში ცხობა: დაალაგეთ ღვეზელები საცხობ ქაღალდზე, ოდნავ მოასხით ზეთი და აცხვეთ 180 C - ზე 15 - 20 წუთის განმავლობაში სანამ არ გაოქროსფრდება.
  19. მიირთვით თბილი!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.