კომბოსტოსა და სოკოს ღვეზელი თქვენი ოჯახის საყვარელი ღვეზელი გახდება

კომბოსტოსა და სოკოს ღვეზელი თქვენი ოჯახის საყვარელი ღვეზელი გახდება

ცომეული 0 ბოლო განახლება: Nov 22, 2025 შექმნილია: Nov 22, 2025
კომბოსტოსა და სოკოს ღვეზელი თქვენი ოჯახის საყვარელი ღვეზელი გახდება
  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორია 100 გრამზე: -
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

კომბოსტოსა და სოკოს ღვეზელები არის ტრადიციული, ნოყიერი და ძალიან მყუდრო კერძი.

შიგთავსი: შიგთავსი არის ჩაშუშული კომბოსტოსა და არომატული მოშუშული სოკოს (მაგალითად, ქამა სოკოს) იდეალური კომბინაცია, შეზავებული შემწვარი ხახვით, მარილითა და პილპილით. ახალი კამისა და მცირე რაოდენობით გახეხილი ყველის დამატება შიგთავსს განსაკუთრებით წვნიანს და ნაზს ხდის.

ცომი: ღვეზელები შეიძლება მომზადდეს საფუარიანი ცომით (უფრო ფუმფულა) ან უფუარი ცომით (უფრო მკვრივი). გამოცხობამდე მათ ზედაპირი გადაესმება კვერცხის გულისა და რძის ნაზავით, რაც ღვეზელებს ოქროსფერ, პრიალა ქერქს აძლევს.

გემო: ეს არის კლასიკური "სახლის" გემო, ზომიერად მარილიანი, ჩაშუშული კომბოსტოს ოდნავი სიტკბოთი და გამოკვეთილი სოკოს არომატით.

ასეთი ღვეზელები იდეალურია წახემსებისთვის, სუპის დამატებად ან როგორც დამოუკიდებელი კერძი.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ნაწილი I: შიგთავსის მომზადება
  2. ხახვის მოშუშვა: ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი. მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, სანამ არ დარბილდება.
  3. სოკოს დამატება: დაუმატეთ დაჭრილი ქამა სოკო და შუშეთ, სანამ სოკოდან გამოყოფილი სითხე არ აორთქლდება.
  4. კომბოსტოს დამატება: დაამატეთ წვრილად დაჭრილი კომბოსტო, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. შუშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ კომბოსტო არ დარბილდება დაახლოებით 15-20 წუთი.
  5. შეზავება: გადმოდგით ცეცხლიდან, შეურიეთ წვრილად დაჭრილი კამა და გახეხილი ყველი (ყველი შიგთავსს შეკრავს). გააცივეთ.
  6. ნაწილი II: ღვეზელების ფორმირება და ცხობა
  7. ცომის მომზადება: გააბრტყელეთ ცომი 3 - 4 მმ სისქეზე და ამოჭერით სასურველი ზომის წრეები.
  8. დაფორმება: თითოეულ წრეზე მოათავსეთ 1 - 2 ს.კ. გაცივებული შიგთავსი, გადაკეცეთ შუაზე და კარგად შეუკარით კიდეები (ნახევარმთვარის ფორმა).
  9. გადასასმელი: ცალკე ჯამში აურიეთ კვერცხის გული და რძე.
  10. ცხობა: ღვეზელები დაალაგეთ საცხობ ფირფიტაზე, რომელსაც პერგამენტის ქაღალდი აქვს დაფენილი. ზემოდან გადაუსვით მომზადებული კვერცხისა და რძის ნაზავი.
  11. გამოცხობა: აცხვეთ 180-200 C - ზე 20-25 წუთის განმავლობაში, სანამ ღვეზელები არ მიიღებს ოქროსფერ - ყავისფერ ფერს.

კომბოსტოსა და სოკოს ღვეზელი თქვენი ოჯახის საყვარელი ღვეზელი გახდება



  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორია 100 გრამზე: -
  • სირთულე: ადვილი

კომბოსტოსა და სოკოს ღვეზელები არის ტრადიციული, ნოყიერი და ძალიან მყუდრო კერძი.

შიგთავსი: შიგთავსი არის ჩაშუშული კომბოსტოსა და არომატული მოშუშული სოკოს (მაგალითად, ქამა სოკოს) იდეალური კომბინაცია, შეზავებული შემწვარი ხახვით, მარილითა და პილპილით. ახალი კამისა და მცირე რაოდენობით გახეხილი ყველის დამატება შიგთავსს განსაკუთრებით წვნიანს და ნაზს ხდის.

ცომი: ღვეზელები შეიძლება მომზადდეს საფუარიანი ცომით (უფრო ფუმფულა) ან უფუარი ცომით (უფრო მკვრივი). გამოცხობამდე მათ ზედაპირი გადაესმება კვერცხის გულისა და რძის ნაზავით, რაც ღვეზელებს ოქროსფერ, პრიალა ქერქს აძლევს.

გემო: ეს არის კლასიკური "სახლის" გემო, ზომიერად მარილიანი, ჩაშუშული კომბოსტოს ოდნავი სიტკბოთი და გამოკვეთილი სოკოს არომატით.

ასეთი ღვეზელები იდეალურია წახემსებისთვის, სუპის დამატებად ან როგორც დამოუკიდებელი კერძი.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ნაწილი I: შიგთავსის მომზადება
  2. ხახვის მოშუშვა: ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი. მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, სანამ არ დარბილდება.
  3. სოკოს დამატება: დაუმატეთ დაჭრილი ქამა სოკო და შუშეთ, სანამ სოკოდან გამოყოფილი სითხე არ აორთქლდება.
  4. კომბოსტოს დამატება: დაამატეთ წვრილად დაჭრილი კომბოსტო, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. შუშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ კომბოსტო არ დარბილდება დაახლოებით 15-20 წუთი.
  5. შეზავება: გადმოდგით ცეცხლიდან, შეურიეთ წვრილად დაჭრილი კამა და გახეხილი ყველი (ყველი შიგთავსს შეკრავს). გააცივეთ.
  6. ნაწილი II: ღვეზელების ფორმირება და ცხობა
  7. ცომის მომზადება: გააბრტყელეთ ცომი 3 - 4 მმ სისქეზე და ამოჭერით სასურველი ზომის წრეები.
  8. დაფორმება: თითოეულ წრეზე მოათავსეთ 1 - 2 ს.კ. გაცივებული შიგთავსი, გადაკეცეთ შუაზე და კარგად შეუკარით კიდეები (ნახევარმთვარის ფორმა).
  9. გადასასმელი: ცალკე ჯამში აურიეთ კვერცხის გული და რძე.
  10. ცხობა: ღვეზელები დაალაგეთ საცხობ ფირფიტაზე, რომელსაც პერგამენტის ქაღალდი აქვს დაფენილი. ზემოდან გადაუსვით მომზადებული კვერცხისა და რძის ნაზავი.
  11. გამოცხობა: აცხვეთ 180-200 C - ზე 20-25 წუთის განმავლობაში, სანამ ღვეზელები არ მიიღებს ოქროსფერ - ყავისფერ ფერს.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.