მიმოზა ორაგულით

მიმოზა ორაგულით

სალათი 0 ბოლო განახლება: Nov 27, 2025 შექმნილია: Nov 27, 2025
მიმოზა ორაგულით
  • პორცია: 6 ადამიანი
  • მომზადება: 1 საათი
  • დამზადება: 2 საათი
  • კალორია 100 გრამზე: 300
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ამ სალათს აუცილებლად ამზადებენ თევზით: კონსერვით ან ახალი თევზით. შეგიძლიათ გამოიყენოთ თინუსი, სარდინი, შპროტი, ხოლო თუ ახალი თევზი გიყვართ, შესანიშნავად გამოდგება წითელი თევზი (ორაგული, კალმახი და სხვა). ყველა ინგრედიენტი ლაგდება ფენებად, შემდეგ კი სალათი რამდენიმე საათით თავსდება მაცივარში გასაჟღენთად.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. კვერცხის მომზადება: მოხარშეთ კვერცხი, შემდეგ მოათავსეთ ცივ წყალში და გაფცქვენით ნაჭუჭისგან.
  2. თევზის დაჭრა: ორაგული ან კალმახი დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
  3. ცილა და ხახვი: გამოაცალკევეთ კვერცხის ცილა გულებისგან. გაფცქვენით ხახვი, წვრილად დაჭერით, მოათავსეთ საწურში და დაასხით ცხელი წყალი (ეს სიმწარეს მოაშორებს), შემდეგ კი გაწურეთ.
  4. ფენებად დალაგება: აიღეთ გამჭვირვალე სასალათე და დაალაგეთ ყველა ინგრედიენტი ფენებად ამ თანმიმდევრობით:
  5. პირველი ფენა: გახეხილი ცილა.
  6. მეორე ფენა: გახეხილი მაგარი ყველი.
  7. მესამე ფენა: ორაგულის ნახევარი.
  8. შეზეთეთ მაიონეზით.
  9. მეოთხე ფენა: წვრილ სახეხზე გახეხილი კარაქი (გაყინული).
  10. მეხუთე ფენა: გაწურული ხახვი.
  11. მეექვსე ფენა: დარჩენილი ორაგული (კალმახი).
  12. წაუსვით მაიონეზით.
  13. გაფორმება და გაჟღენთვა: სალათი მორთეთ გახეხილი კვერცხის გულით და შედგით მაცივარში 1-3 საათით, რათა კარგად გაიჟღინთოს.
  14. გემრიელად მიირთვით!

მიმოზა ორაგულით



  • პორცია: 6 ადამიანი
  • მომზადება: 1 საათი
  • დამზადება: 2 საათი
  • კალორია 100 გრამზე: 300
  • სირთულე: ადვილი

ამ სალათს აუცილებლად ამზადებენ თევზით: კონსერვით ან ახალი თევზით. შეგიძლიათ გამოიყენოთ თინუსი, სარდინი, შპროტი, ხოლო თუ ახალი თევზი გიყვართ, შესანიშნავად გამოდგება წითელი თევზი (ორაგული, კალმახი და სხვა). ყველა ინგრედიენტი ლაგდება ფენებად, შემდეგ კი სალათი რამდენიმე საათით თავსდება მაცივარში გასაჟღენთად.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. კვერცხის მომზადება: მოხარშეთ კვერცხი, შემდეგ მოათავსეთ ცივ წყალში და გაფცქვენით ნაჭუჭისგან.
  2. თევზის დაჭრა: ორაგული ან კალმახი დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
  3. ცილა და ხახვი: გამოაცალკევეთ კვერცხის ცილა გულებისგან. გაფცქვენით ხახვი, წვრილად დაჭერით, მოათავსეთ საწურში და დაასხით ცხელი წყალი (ეს სიმწარეს მოაშორებს), შემდეგ კი გაწურეთ.
  4. ფენებად დალაგება: აიღეთ გამჭვირვალე სასალათე და დაალაგეთ ყველა ინგრედიენტი ფენებად ამ თანმიმდევრობით:
  5. პირველი ფენა: გახეხილი ცილა.
  6. მეორე ფენა: გახეხილი მაგარი ყველი.
  7. მესამე ფენა: ორაგულის ნახევარი.
  8. შეზეთეთ მაიონეზით.
  9. მეოთხე ფენა: წვრილ სახეხზე გახეხილი კარაქი (გაყინული).
  10. მეხუთე ფენა: გაწურული ხახვი.
  11. მეექვსე ფენა: დარჩენილი ორაგული (კალმახი).
  12. წაუსვით მაიონეზით.
  13. გაფორმება და გაჟღენთვა: სალათი მორთეთ გახეხილი კვერცხის გულით და შედგით მაცივარში 1-3 საათით, რათა კარგად გაიჟღინთოს.
  14. გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.