- პორცია: 6 ადამიანი
- მომზადება: 40 წუთი
- დამზადება: 40 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 290
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ჩაანაცვლეთ ჩვეულებრივი ბუტერბროდები და სანდვიჩები ყველის ვაფლით და ლორით. ამისთვის მსგავსი პროდუქტები დაგჭირდებათ, პურის გამოკლებით, და მომზადებასაც დიდი დრო არ დასჭირდება.
მოზილეთ ცომი გამდნარ კარაქსა და რძეზე, დაამატეთ გახეხილი ყველი და დაჭრილი ლორი. გამოაცხვეთ ვაფლი და მიიტანეთ სუფრასთან საყვარელი ტოპინგით. ისინი გემრიელი იქნება როგორც ცხელი, ისე გაცივებული სახით.
ინგრედიენტები
დამზადება
- გაცერით ფქვილი. მოამზადეთ თასები, სახეხი და ელექტრო ვაფლის საცხობი.
- კარაქი მოათავსეთ მოცულობით თასში, რომელიც შესაფერისია მიკროტალღურ ღუმელში გასაცხელებლად. გაადნეთ ის 2–3 მიდგომით, თითოეული 30–40 წამი, და ოდნავ გააცივეთ.
- გამდნარ კარაქს დაასხით რძე, ჩაახალეთ მასშივე კვერცხები. ათქვიფეთ ყველაფერი სულგუნით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
- თხევადი ინგრედიენტების ნარევს დაამატეთ გაცრილი ფქვილი, მარილი და გამაფხვიერებელი. იქვე წვრილად გახეხეთ ყველი.
- დაჭერით ლორი კუბიკებად, რომლის გვერდი იქნება 3–4 მმ, და დაამატეთ დანარჩენ ინგრედიენტებს. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი.
- გაახურეთ ელექტრო ვაფლის საცხობი, პანელებს წაუსვით მცენარეული ზეთი. ქვედა პანელზე დაასხით 2–3 სუფრის კოვზი ცომი. დახურეთ მოწყობილობა და აცხვეთ ვაფლი დაახლოებით 3–4 წუთის განმავლობაში. მზა ნაწარმი გადაიტანეთ თეფშზე და განაგრძეთ ცხობა, სანამ ცომი არ ამოიწურება.
- ვაფლები ოდნავ გააცივეთ, დააწყვეთ ერთმანეთზე და მიიტანეთ სუფრაზე ნებისმიერ ტოპინგთან ერთად. ან შეფუთეთ და წაიღეთ თან.
ყველის ვაფლი ლორით
- პორცია: 6 ადამიანი
- მომზადება: 40 წუთი
- დამზადება: 40 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 290
- სირთულე:
ადვილი
ჩაანაცვლეთ ჩვეულებრივი ბუტერბროდები და სანდვიჩები ყველის ვაფლით და ლორით. ამისთვის მსგავსი პროდუქტები დაგჭირდებათ, პურის გამოკლებით, და მომზადებასაც დიდი დრო არ დასჭირდება.
მოზილეთ ცომი გამდნარ კარაქსა და რძეზე, დაამატეთ გახეხილი ყველი და დაჭრილი ლორი. გამოაცხვეთ ვაფლი და მიიტანეთ სუფრასთან საყვარელი ტოპინგით. ისინი გემრიელი იქნება როგორც ცხელი, ისე გაცივებული სახით.
ინგრედიენტები
დამზადება
- გაცერით ფქვილი. მოამზადეთ თასები, სახეხი და ელექტრო ვაფლის საცხობი.
- კარაქი მოათავსეთ მოცულობით თასში, რომელიც შესაფერისია მიკროტალღურ ღუმელში გასაცხელებლად. გაადნეთ ის 2–3 მიდგომით, თითოეული 30–40 წამი, და ოდნავ გააცივეთ.
- გამდნარ კარაქს დაასხით რძე, ჩაახალეთ მასშივე კვერცხები. ათქვიფეთ ყველაფერი სულგუნით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
- თხევადი ინგრედიენტების ნარევს დაამატეთ გაცრილი ფქვილი, მარილი და გამაფხვიერებელი. იქვე წვრილად გახეხეთ ყველი.
- დაჭერით ლორი კუბიკებად, რომლის გვერდი იქნება 3–4 მმ, და დაამატეთ დანარჩენ ინგრედიენტებს. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი.
- გაახურეთ ელექტრო ვაფლის საცხობი, პანელებს წაუსვით მცენარეული ზეთი. ქვედა პანელზე დაასხით 2–3 სუფრის კოვზი ცომი. დახურეთ მოწყობილობა და აცხვეთ ვაფლი დაახლოებით 3–4 წუთის განმავლობაში. მზა ნაწარმი გადაიტანეთ თეფშზე და განაგრძეთ ცხობა, სანამ ცომი არ ამოიწურება.
- ვაფლები ოდნავ გააცივეთ, დააწყვეთ ერთმანეთზე და მიიტანეთ სუფრაზე ნებისმიერ ტოპინგთან ერთად. ან შეფუთეთ და წაიღეთ თან.
შეიძლება მოგეწონოთ