- პორცია: 3 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: 10
- მომზადების დრო: 10
- კალორიები: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ჟელე ჩირით
თუ გამაცოცხლებელი (გამაგრილებელი) დესერტი მოგინდათ, მაგრამ ხელთ არ გაქვთ ახალი ხილი, შეგიძლიათ მოამზადოთ ჟელე ჩირით. მისი მომზადება მარტივია, მაგრამ გემრიელი ნუგბარია, რომელიც ლამაზად გამოიყურება სუფრაზე."
მომზადების აღწერა:
ჩირი ასევე შესანიშნავად უხდება ნაღების ჟელეს. დესერტი ძალიან საინტერესო გემოს იძენს, თუ ნაღებსაც გამოიყენებთ. ამავდროულად, შეგიძლიათ ექსპერიმენტი ჩაატაროთ ჟელეს ყველაზე განსხვავებული გემოებით და ჩირი მასში ჩაასხათ.
ინგრედიენტები
დამზადება
- თავდაპირველად უნდა გარეცხოთ ჩირი, შემდეგ კი დაარბილოთ. ამისთვის ჩაალბეთ ისინი მდუღარე წყალში დაახლოებით ერთი საათით, შემდეგ გადაწურეთ წყალი, შეაგრილეთ და წვრილად დაჭერით.
- ახლა მიხედეთ გამხმარ ვაშლს. მას უნდა დაასხათ მდუღარე წყალი, დაამატოთ ორი სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი და ხარშოთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში. როდესაც ვაშლი დარბილდება, წყალი, რომელშიც ის იხარშებოდა, უნდა გადაწუროთ, დაამატოთ კონფიტური და დაელოდოთ, სანამ ის გაიხსნება. შემდეგ სიროფი აუცილებლად უნდა გააცივოთ.
- ჟელატინი უნდა დაასხათ მიღებულ ვაშლის სიროფს 1-ის 6-თან პროპორციით. დატოვეთ ჟელატინი გასაფუებლად 20 წუთით. შემდეგ მთელი სითხე ჟელატინთან ერთად გადაასხით ქვაბში და გააცხელეთ დაბალ ცეცხლზე. მუდმივად ურიეთ და არ მიიყვანოთ ადუღებამდე.
- პორციულ ფიალებში მოათავსეთ ჩირი და დაასხით ჟელე. როდესაც ის ოდნავ შეიკვრება, ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი. შემდეგ ჟელე შედგით მაცივარში 3-4 საათით."
ჟელე ჩირით
- პორცია: 3 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: 10
- მომზადების დრო: 10
- კალორიები: -
- სირთულე:
ადვილი
ჟელე ჩირით
თუ გამაცოცხლებელი (გამაგრილებელი) დესერტი მოგინდათ, მაგრამ ხელთ არ გაქვთ ახალი ხილი, შეგიძლიათ მოამზადოთ ჟელე ჩირით. მისი მომზადება მარტივია, მაგრამ გემრიელი ნუგბარია, რომელიც ლამაზად გამოიყურება სუფრაზე."
მომზადების აღწერა:
ჩირი ასევე შესანიშნავად უხდება ნაღების ჟელეს. დესერტი ძალიან საინტერესო გემოს იძენს, თუ ნაღებსაც გამოიყენებთ. ამავდროულად, შეგიძლიათ ექსპერიმენტი ჩაატაროთ ჟელეს ყველაზე განსხვავებული გემოებით და ჩირი მასში ჩაასხათ.
ინგრედიენტები
დამზადება
- თავდაპირველად უნდა გარეცხოთ ჩირი, შემდეგ კი დაარბილოთ. ამისთვის ჩაალბეთ ისინი მდუღარე წყალში დაახლოებით ერთი საათით, შემდეგ გადაწურეთ წყალი, შეაგრილეთ და წვრილად დაჭერით.
- ახლა მიხედეთ გამხმარ ვაშლს. მას უნდა დაასხათ მდუღარე წყალი, დაამატოთ ორი სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი და ხარშოთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში. როდესაც ვაშლი დარბილდება, წყალი, რომელშიც ის იხარშებოდა, უნდა გადაწუროთ, დაამატოთ კონფიტური და დაელოდოთ, სანამ ის გაიხსნება. შემდეგ სიროფი აუცილებლად უნდა გააცივოთ.
- ჟელატინი უნდა დაასხათ მიღებულ ვაშლის სიროფს 1-ის 6-თან პროპორციით. დატოვეთ ჟელატინი გასაფუებლად 20 წუთით. შემდეგ მთელი სითხე ჟელატინთან ერთად გადაასხით ქვაბში და გააცხელეთ დაბალ ცეცხლზე. მუდმივად ურიეთ და არ მიიყვანოთ ადუღებამდე.
- პორციულ ფიალებში მოათავსეთ ჩირი და დაასხით ჟელე. როდესაც ის ოდნავ შეიკვრება, ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი. შემდეგ ჟელე შედგით მაცივარში 3-4 საათით."
შეიძლება მოგეწონოთ