- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: -
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ეს რეცეპტი წარმოადგენს ჰაეროვან ცომეულს, რომელიც იდეალურია ბოსტნეულისა და ყველის შიგთავსისთვის. შეგიძლიათ მოამზადოთ როგორც დიდი, დახურული ბლინი, ისე პატარა ბლინი ან ფუნთუშები.
ინგრედიენტები
დამზადება
- საფუვრიანი ცომის მომზადება
- აქტივაცია: თასში შეურიეთ თბილი რძე, თბილი წყალი, შაქარი და საფუარი. დააფარეთ და გააჩერეთ 10-15 წუთით, სანამ ზედაპირზე ქაფი არ წარმოიქმნება (ეს ნიშნავს, რომ საფუარი გააქტიურდა).
- თხევადი ნაწილი: საფუვრიან ნარევს დაუმატეთ კვერცხი, 1 ჩაის კოვზი მარილი და სოდა. კარგად აურიეთ.
- მშრალი ნაწილი: ცალკე თასში გაცერით ფქვილი. ნაწილ-ნაწილ შეურიეთ თხევად მასას.
- მოზელვა: მოზილეთ რბილი, ელასტიკური ცომი. თუ ცომი ძალიან გეკრობათ ხელებზე, დაამატეთ 2 - 3 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი და გააგრძელეთ ზელვა. ცომი უნდა გამოვიდეს რბილი, მაგრამ არ უნდა ეკრობოდეს თითებს.
- აფუება: ცომი მოათავსეთ ზეთმოსმულ თასში, გადააფარეთ სუფთა ტილო ან საკვები ფირი და დადგით თბილ ადგილას 1 - 1.5 საათით, სანამ მოცულობაში გაორმაგდება.
ბოსტნეულის ბლინი ჰაეროვან საფუვრიან ცომზე (დახურული ან ღია)
- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: -
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
ეს რეცეპტი წარმოადგენს ჰაეროვან ცომეულს, რომელიც იდეალურია ბოსტნეულისა და ყველის შიგთავსისთვის. შეგიძლიათ მოამზადოთ როგორც დიდი, დახურული ბლინი, ისე პატარა ბლინი ან ფუნთუშები.
ინგრედიენტები
დამზადება
- საფუვრიანი ცომის მომზადება
- აქტივაცია: თასში შეურიეთ თბილი რძე, თბილი წყალი, შაქარი და საფუარი. დააფარეთ და გააჩერეთ 10-15 წუთით, სანამ ზედაპირზე ქაფი არ წარმოიქმნება (ეს ნიშნავს, რომ საფუარი გააქტიურდა).
- თხევადი ნაწილი: საფუვრიან ნარევს დაუმატეთ კვერცხი, 1 ჩაის კოვზი მარილი და სოდა. კარგად აურიეთ.
- მშრალი ნაწილი: ცალკე თასში გაცერით ფქვილი. ნაწილ-ნაწილ შეურიეთ თხევად მასას.
- მოზელვა: მოზილეთ რბილი, ელასტიკური ცომი. თუ ცომი ძალიან გეკრობათ ხელებზე, დაამატეთ 2 - 3 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი და გააგრძელეთ ზელვა. ცომი უნდა გამოვიდეს რბილი, მაგრამ არ უნდა ეკრობოდეს თითებს.
- აფუება: ცომი მოათავსეთ ზეთმოსმულ თასში, გადააფარეთ სუფთა ტილო ან საკვები ფირი და დადგით თბილ ადგილას 1 - 1.5 საათით, სანამ მოცულობაში გაორმაგდება.
შეიძლება მოგეწონოთ