- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: -
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
რჩევა: ხორცის რულეტი სუფრასთან დაჭრილ მდგომარეობაში მიიტანეთ, გვერდით კი ცივი კოლსლოუს სალათი მოუდეთ.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ბოსტნეულის მომზადება: გახეხეთ წვრილად 1 ცალი კარტოფილი, 1 ცალი სტაფილო და 1 ცალი ხახვი. წითელი ბულგარული წიწაკა დაჭერით ძალიან წვრილ კუბიკებად. ნიორი დაჭყლიტეთ, ოხრახუში კი წვრილად დაკეპეთ.
- დიდ ჯამში მოათავსეთ ხორცის ფარში (1.2 კგ). დაუმატეთ 2 კვერცხი, რბილი კარაქი (80 გრ), მომზადებული ბოსტნეული, მარილი (3 გრ), პილპილი და პაპრიკა.
- კარგად მოზილეთ ხელით, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.
- ცალკე ჯამში აურიეთ ნაღების ყველი (150 გრ), გახეხილი ჩედარი (100 გრ) და სხვა გახეხილი ყველი (100 გრ).
- საცხობ ფორმაზე ან პერგამენტის ქაღალდზე გააბრტყელეთ ხორცის მასა. ცენტრში მოათავსეთ ყველის ნარევი და გადაახვიეთ რულეტისებურად (ან გააკეთეთ გუფთისებური ფორმები და შუაში მოათავსეთ ყველი).
- დაასხით ფორმაში 500 მლ წყალი (ეს ხორცს წვნიანობას შეუნარჩუნებს). შედგით 180°C-ზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 45-60 წუთით, სანამ ხორცი კარგად არ დაიბრაწება.
- სალათის (კოლსლოუს) მომზადება
- სანამ ხორცი ცხვება, მოამზადეთ გარნირი:
- წვრილად დაკეპეთ ჩვეულებრივი და წითელი კომბოსტო. გახეხეთ სტაფილო.
- პატარა ჯამში ერთმანეთში აურიეთ მაიონეზი (150 გრ), მდოგვი (20 გრ), ძმარი (15 მლ), მარილი და პილპილი.
- სოუსი დაასხით ბოსტნეულს და კარგად აურიეთ. სუფრასთან მიტანამდე შედგით მაცივარში 15-20 წუთით.
ხორცის რულეტი ბოსტნეულით და ყველით,
- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: -
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
რჩევა: ხორცის რულეტი სუფრასთან დაჭრილ მდგომარეობაში მიიტანეთ, გვერდით კი ცივი კოლსლოუს სალათი მოუდეთ.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ბოსტნეულის მომზადება: გახეხეთ წვრილად 1 ცალი კარტოფილი, 1 ცალი სტაფილო და 1 ცალი ხახვი. წითელი ბულგარული წიწაკა დაჭერით ძალიან წვრილ კუბიკებად. ნიორი დაჭყლიტეთ, ოხრახუში კი წვრილად დაკეპეთ.
- დიდ ჯამში მოათავსეთ ხორცის ფარში (1.2 კგ). დაუმატეთ 2 კვერცხი, რბილი კარაქი (80 გრ), მომზადებული ბოსტნეული, მარილი (3 გრ), პილპილი და პაპრიკა.
- კარგად მოზილეთ ხელით, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.
- ცალკე ჯამში აურიეთ ნაღების ყველი (150 გრ), გახეხილი ჩედარი (100 გრ) და სხვა გახეხილი ყველი (100 გრ).
- საცხობ ფორმაზე ან პერგამენტის ქაღალდზე გააბრტყელეთ ხორცის მასა. ცენტრში მოათავსეთ ყველის ნარევი და გადაახვიეთ რულეტისებურად (ან გააკეთეთ გუფთისებური ფორმები და შუაში მოათავსეთ ყველი).
- დაასხით ფორმაში 500 მლ წყალი (ეს ხორცს წვნიანობას შეუნარჩუნებს). შედგით 180°C-ზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 45-60 წუთით, სანამ ხორცი კარგად არ დაიბრაწება.
- სალათის (კოლსლოუს) მომზადება
- სანამ ხორცი ცხვება, მოამზადეთ გარნირი:
- წვრილად დაკეპეთ ჩვეულებრივი და წითელი კომბოსტო. გახეხეთ სტაფილო.
- პატარა ჯამში ერთმანეთში აურიეთ მაიონეზი (150 გრ), მდოგვი (20 გრ), ძმარი (15 მლ), მარილი და პილპილი.
- სოუსი დაასხით ბოსტნეულს და კარგად აურიეთ. სუფრასთან მიტანამდე შედგით მაცივარში 15-20 წუთით.
შეიძლება მოგეწონოთ