სტაფილოს კრემ-სუპი

სტაფილოს კრემ-სუპი

სუპები 0 ბოლო განახლება: Dec 15, 2025 შექმნილია: Dec 15, 2025
სტაფილოს კრემ-სუპი
  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორია 100 გრამზე: -
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ამ რეცეპტის მომზადება იწყება არომატული ბაზის შექმნით და მთავრდება ნოყიერი, აბრეშუმისებრი ტექსტურით.

პროცესის დეტალები
პროცესი იწყება ხახვის მოშუშვით მცენარეულ ზეთში, რაც აუცილებელია მისი გემოს გამოსაყოფად და ოქროსფერი, ტკბილი შეფერილობის მისაღებად. შემდეგ ემატება პატარა ნაჭრებად დაჭრილი სტაფილო.

ბოსტნეულის მსუბუქად მოშუშვის შემდეგ, მას წყლით იფარავენ და თავსახურის ქვეშ ხარშავენ დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში, რაც უზრუნველყოფს სტაფილოს სრულ დარბილებას და სუპისთვის საჭირო სითხის მიღებას.

ამის შემდეგ, კრემ-სუპის მთავარი ეტაპი დგება: ქვაბი გადმოდგება ცეცხლიდან და შიგთავსი ჩაძირვადი ბლენდერით მუშავდება. ეს ტექნიკა ქმნის ერთგვაროვან, გლუვ და კრემისებრ მასას, რისთვისაც კრემ-სუპებია ცნობილი.

ბოლოს, სუპს ემატება ნაღები ან რძე სიმდიდრისა და გემოს დასაბალანსებლად, რის შემდეგაც მას მარილითა და პილპილით აკეთილშობილებენ. სუპი ბრუნდება ცეცხლზე მოკლე დროით, რათა გათბეს, მაგრამ არ ადუღდეს, რაც ხელს უშლის ნაღების აჭრას და ინარჩუნებს მის ნაზ ტექსტურას.

შედეგი
ეს ეტაპები უზრუნველყოფს, რომ მიიღოთ მარტივი, მაგრამ დახვეწილი სტაფილოს კრემ-სუპი – ნაზი, თბილი და არომატული.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ქვაბში, მცირე რაოდენობით მცენარეულ ზეთში, წვრილად კუბიკებად დაჭრილი ხახვი მოშუშეთ ოქროსფერ შეფერილობამდე.
  2. სტაფილო დაჭერით პატარა ნაჭრებად და დაუმატეთ ხახვს.
  3. მოშუშულ მასას დაასხით წყალი და ხარშეთ თავსახურით 10–15 წუთის განმავლობაში, სანამ სტაფილო არ დარბილდება.
  4. ქვაბი გადმოდგით ცეცხლიდან და ჩაძირვადი ბლენდერით დააბლენდერეთ შიგთავსი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  5. ჩაასხით ნაღები ან რძე, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და დააბრუნეთ ცეცხლზე რამდენიმე წუთით.

სტაფილოს კრემ-სუპი



  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორია 100 გრამზე: -
  • სირთულე: ადვილი

ამ რეცეპტის მომზადება იწყება არომატული ბაზის შექმნით და მთავრდება ნოყიერი, აბრეშუმისებრი ტექსტურით.

პროცესის დეტალები
პროცესი იწყება ხახვის მოშუშვით მცენარეულ ზეთში, რაც აუცილებელია მისი გემოს გამოსაყოფად და ოქროსფერი, ტკბილი შეფერილობის მისაღებად. შემდეგ ემატება პატარა ნაჭრებად დაჭრილი სტაფილო.

ბოსტნეულის მსუბუქად მოშუშვის შემდეგ, მას წყლით იფარავენ და თავსახურის ქვეშ ხარშავენ დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში, რაც უზრუნველყოფს სტაფილოს სრულ დარბილებას და სუპისთვის საჭირო სითხის მიღებას.

ამის შემდეგ, კრემ-სუპის მთავარი ეტაპი დგება: ქვაბი გადმოდგება ცეცხლიდან და შიგთავსი ჩაძირვადი ბლენდერით მუშავდება. ეს ტექნიკა ქმნის ერთგვაროვან, გლუვ და კრემისებრ მასას, რისთვისაც კრემ-სუპებია ცნობილი.

ბოლოს, სუპს ემატება ნაღები ან რძე სიმდიდრისა და გემოს დასაბალანსებლად, რის შემდეგაც მას მარილითა და პილპილით აკეთილშობილებენ. სუპი ბრუნდება ცეცხლზე მოკლე დროით, რათა გათბეს, მაგრამ არ ადუღდეს, რაც ხელს უშლის ნაღების აჭრას და ინარჩუნებს მის ნაზ ტექსტურას.

შედეგი
ეს ეტაპები უზრუნველყოფს, რომ მიიღოთ მარტივი, მაგრამ დახვეწილი სტაფილოს კრემ-სუპი – ნაზი, თბილი და არომატული.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ქვაბში, მცირე რაოდენობით მცენარეულ ზეთში, წვრილად კუბიკებად დაჭრილი ხახვი მოშუშეთ ოქროსფერ შეფერილობამდე.
  2. სტაფილო დაჭერით პატარა ნაჭრებად და დაუმატეთ ხახვს.
  3. მოშუშულ მასას დაასხით წყალი და ხარშეთ თავსახურით 10–15 წუთის განმავლობაში, სანამ სტაფილო არ დარბილდება.
  4. ქვაბი გადმოდგით ცეცხლიდან და ჩაძირვადი ბლენდერით დააბლენდერეთ შიგთავსი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  5. ჩაასხით ნაღები ან რძე, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და დააბრუნეთ ცეცხლზე რამდენიმე წუთით.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.