პესტო, ალბათ, ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი იტალიური სოუსია. ტრადიციულად, მას ამზადებენ ბაზილიკის (რეჰანისა) და ფიჭვის კაკლების საფუძველზე, თუმცა გვხვდება სხვა ვარიანტებიც.
უფრო დეტალურად, თუ როგორ მოვამზადოთ პესტო ნიგვზით, ქვემოთ მოგიყვებით. თუ გსურთ მიიღოთ პესტოს უფრო სქელი კონსისტენცია, დააქუცმაცეთ ის ქვის (ან ხის) სანაყში. სურვილის შემთხვევაში, ბაზილიკის ნაწილი შეგიძლიათ შეცვალოთ ისპანახით ან ოხრახუშით. სოუსი გამოდის არომატული, ნაზი და ძალიან გემრიელი. იდეალურია პასტისთვის, სალათებისთვის და პიცისთვის.
პესტო, ალბათ, ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი იტალიური სოუსია. ტრადიციულად, მას ამზადებენ ბაზილიკის (რეჰანისა) და ფიჭვის კაკლების საფუძველზე, თუმცა გვხვდება სხვა ვარიანტებიც.
უფრო დეტალურად, თუ როგორ მოვამზადოთ პესტო ნიგვზით, ქვემოთ მოგიყვებით. თუ გსურთ მიიღოთ პესტოს უფრო სქელი კონსისტენცია, დააქუცმაცეთ ის ქვის (ან ხის) სანაყში. სურვილის შემთხვევაში, ბაზილიკის ნაწილი შეგიძლიათ შეცვალოთ ისპანახით ან ოხრახუშით. სოუსი გამოდის არომატული, ნაზი და ძალიან გემრიელი. იდეალურია პასტისთვის, სალათებისთვის და პიცისთვის.
დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.