ნიგვზის პესტო

ნიგვზის პესტო

სოუსი 0 ბოლო განახლება: Nov 19, 2025 შექმნილია: Nov 19, 2025
ნიგვზის პესტო
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 10 წუთი
  • კალორიები: 550
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

პესტო, ალბათ, ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი იტალიური სოუსია. ტრადიციულად, მას ამზადებენ ბაზილიკის (რეჰანისა) და ფიჭვის კაკლების საფუძველზე, თუმცა გვხვდება სხვა ვარიანტებიც.

უფრო დეტალურად, თუ როგორ მოვამზადოთ პესტო ნიგვზით, ქვემოთ მოგიყვებით. თუ გსურთ მიიღოთ პესტოს უფრო სქელი კონსისტენცია, დააქუცმაცეთ ის ქვის (ან ხის) სანაყში. სურვილის შემთხვევაში, ბაზილიკის ნაწილი შეგიძლიათ შეცვალოთ ისპანახით ან ოხრახუშით. სოუსი გამოდის არომატული, ნაზი და ძალიან გემრიელი. იდეალურია პასტისთვის, სალათებისთვის და პიცისთვის.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი.
  2. გარეცხეთ რეჰანი (ბაზილიკი), მოაცილეთ ფოთლები ღეროებს.
  3. გაასუფთავეთ ნიორი და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
  4. დატეხეთ ნიგოზი ხელით პატარა ნაწილებად.
  5. ყველაფერი მოათავსეთ ბლენდერში (ან კვების პროცესორში): რეჰანის ფოთლები, ნიორი და ნიგოზი.
  6. დაამატეთ ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, მარილი და პილპილი გემოვნებით.
  7. დააბლენდერეთ ერთგვაროვანი კონსისტენციის მიღებამდე.
  8. ნიგვზის პესტო მზადაა! გემრიელად მიირთვით!

ნიგვზის პესტო



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 10 წუთი
  • კალორიები: 550
  • სირთულე: ადვილი

პესტო, ალბათ, ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი იტალიური სოუსია. ტრადიციულად, მას ამზადებენ ბაზილიკის (რეჰანისა) და ფიჭვის კაკლების საფუძველზე, თუმცა გვხვდება სხვა ვარიანტებიც.

უფრო დეტალურად, თუ როგორ მოვამზადოთ პესტო ნიგვზით, ქვემოთ მოგიყვებით. თუ გსურთ მიიღოთ პესტოს უფრო სქელი კონსისტენცია, დააქუცმაცეთ ის ქვის (ან ხის) სანაყში. სურვილის შემთხვევაში, ბაზილიკის ნაწილი შეგიძლიათ შეცვალოთ ისპანახით ან ოხრახუშით. სოუსი გამოდის არომატული, ნაზი და ძალიან გემრიელი. იდეალურია პასტისთვის, სალათებისთვის და პიცისთვის.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი.
  2. გარეცხეთ რეჰანი (ბაზილიკი), მოაცილეთ ფოთლები ღეროებს.
  3. გაასუფთავეთ ნიორი და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
  4. დატეხეთ ნიგოზი ხელით პატარა ნაწილებად.
  5. ყველაფერი მოათავსეთ ბლენდერში (ან კვების პროცესორში): რეჰანის ფოთლები, ნიორი და ნიგოზი.
  6. დაამატეთ ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, მარილი და პილპილი გემოვნებით.
  7. დააბლენდერეთ ერთგვაროვანი კონსისტენციის მიღებამდე.
  8. ნიგვზის პესტო მზადაა! გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.