კვერცხის სოუსი სალათებისთვის

კვერცხის სოუსი სალათებისთვის

სოუსი 0 ბოლო განახლება: Nov 22, 2025 შექმნილია: Nov 22, 2025
კვერცხის სოუსი სალათებისთვის
  • პორცია: 3 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 10 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 209
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

კვერცხის სოუსი იდეალურად უხდება სალათებს ახალი მწვანილითა და ბოსტნეულით. ის მიიღება კრემისებრი ყოველგვარი მაიონეზის გარეშე, არის მსუბუქი და მომგვრელი. თუ უფრო სქელი კონსისტენცია გსურთ, დაამატეთ მეტი მოხარშული გული.
მართლაც, ამ სოუსის საფუძველია მოხარშული კვერცხის გულები, რომლებიც დაფქულია ერთგვაროვან მასად არომატულ ინგრედიენტებსა და ზეითუნის ზეთთან ერთად.
სოუსი არის ზომიერად მძაფრი, მოტკბო, პიკანტური სიმჟავით და გამოკვეთილი უმამის გემოთი (თუ შემადგენლობაში შედის თევზის სოუსი). ის გარდაქმნის ნებისმიერ სალათს ახალი ბოსტნეულით ან მწვანილით. ეს სოუსი შესანიშნავია ასევე "ცეზარის" სტილის სალათებისთვის.
• შედეგი: სცადეთ, ისიამოვნეთ და დაივიწყეთ მაიონეზი და მაღაზიის სოუსები.
• რაოდენობა: მითითებული ინგრედიენტებით მიიღებთ 180 – 200 მლ სოუსს, რაც 3 – 4 სალათისთვის საკმარისია.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. კვერცხის მოხარშვა მოხარშეთ სამი კვერცხი მაგრად: ქვაბში მთლიანად დაასხით ცივი წყალი, მიიყვანეთ ადუღებამდე, მოაყარეთ მარილი და ხარშეთ კვერცხი 8–10 წუთის განმავლობაში, ზომის მიხედვით. შემდეგ კვერცხი დაუყოვნებლივ გადაიტანეთ ცივ წყალში, სანამ ბოლომდე არ გაცივდება. ნუ გადახარშავთ, წინააღმდეგ შემთხვევაში გულები გარედან გალურჯდება.
  2. გულების მომზადება გაჭერით გაფცქვნილი კვერცხები შუაზე და გამოაცალკევეთ გულები ცილებისგან. ცილა შეგიძლიათ ნებისმიერ სალათს დაუმატოთ, შეინახეთ ის. გულები ჩადეთ თასში და ჩანგლით დასრისეთ წვრილ ნამცეცებად.
  3. ცედრის დამატება გარეცხეთ ლიმონი ჭურჭლის სარეცხი საშუალებით, შემდგომ კი დაასხით მდუღარე წყალი. ნახევარ ლიმონს მოაცილეთ ცედრა წვრილი სახეხის დახმარებით და დაამატეთ დასრესილ გულებს.
  4. არომატების შერევა გაფცქვენით ნიორი და გახეხეთ წვრილ სახეხზე (ან გაატარეთ ნიორსაწურში) გულებისა და ცედრის შემცველ ჭურჭელში. დაამატეთ დიჟონის მდოგვი და თაფლი. ყველაფერი ერთგვაროვან მასად დასრისეთ.
  5. ზეთისა და სითხის დამატება გამოწურეთ წვენი ნახევარი ლიმონისგან და დაამატეთ თასში. დაამატეთ თევზის სოუსი და კარგად მოურიეთ. თანდათანობით დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი, თასის შიგთავსი კი სათქვეფით თქვიფეთ. თქვენ უნდა მიიღოთ მსუბუქი სოუსი კრემისებრი კონსისტენციით.
  6. დასრულება მოხარშული გულებისგან დამზადებული კვერცხის სოუსი შეაზავეთ ახალდაფქული შავი პილპილით და მარილით გემოვნებით. გადაიტანეთ პატარა ქილაში და შედგით მაცივარში, ან დაუყოვნებლივ მოასხით საჭირო რაოდენობა სალათს ახალი მწვანილით.

კვერცხის სოუსი სალათებისთვის



  • პორცია: 3 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 10 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 209
  • სირთულე: ადვილი

კვერცხის სოუსი იდეალურად უხდება სალათებს ახალი მწვანილითა და ბოსტნეულით. ის მიიღება კრემისებრი ყოველგვარი მაიონეზის გარეშე, არის მსუბუქი და მომგვრელი. თუ უფრო სქელი კონსისტენცია გსურთ, დაამატეთ მეტი მოხარშული გული.
მართლაც, ამ სოუსის საფუძველია მოხარშული კვერცხის გულები, რომლებიც დაფქულია ერთგვაროვან მასად არომატულ ინგრედიენტებსა და ზეითუნის ზეთთან ერთად.
სოუსი არის ზომიერად მძაფრი, მოტკბო, პიკანტური სიმჟავით და გამოკვეთილი უმამის გემოთი (თუ შემადგენლობაში შედის თევზის სოუსი). ის გარდაქმნის ნებისმიერ სალათს ახალი ბოსტნეულით ან მწვანილით. ეს სოუსი შესანიშნავია ასევე "ცეზარის" სტილის სალათებისთვის.
• შედეგი: სცადეთ, ისიამოვნეთ და დაივიწყეთ მაიონეზი და მაღაზიის სოუსები.
• რაოდენობა: მითითებული ინგრედიენტებით მიიღებთ 180 – 200 მლ სოუსს, რაც 3 – 4 სალათისთვის საკმარისია.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. კვერცხის მოხარშვა მოხარშეთ სამი კვერცხი მაგრად: ქვაბში მთლიანად დაასხით ცივი წყალი, მიიყვანეთ ადუღებამდე, მოაყარეთ მარილი და ხარშეთ კვერცხი 8–10 წუთის განმავლობაში, ზომის მიხედვით. შემდეგ კვერცხი დაუყოვნებლივ გადაიტანეთ ცივ წყალში, სანამ ბოლომდე არ გაცივდება. ნუ გადახარშავთ, წინააღმდეგ შემთხვევაში გულები გარედან გალურჯდება.
  2. გულების მომზადება გაჭერით გაფცქვნილი კვერცხები შუაზე და გამოაცალკევეთ გულები ცილებისგან. ცილა შეგიძლიათ ნებისმიერ სალათს დაუმატოთ, შეინახეთ ის. გულები ჩადეთ თასში და ჩანგლით დასრისეთ წვრილ ნამცეცებად.
  3. ცედრის დამატება გარეცხეთ ლიმონი ჭურჭლის სარეცხი საშუალებით, შემდგომ კი დაასხით მდუღარე წყალი. ნახევარ ლიმონს მოაცილეთ ცედრა წვრილი სახეხის დახმარებით და დაამატეთ დასრესილ გულებს.
  4. არომატების შერევა გაფცქვენით ნიორი და გახეხეთ წვრილ სახეხზე (ან გაატარეთ ნიორსაწურში) გულებისა და ცედრის შემცველ ჭურჭელში. დაამატეთ დიჟონის მდოგვი და თაფლი. ყველაფერი ერთგვაროვან მასად დასრისეთ.
  5. ზეთისა და სითხის დამატება გამოწურეთ წვენი ნახევარი ლიმონისგან და დაამატეთ თასში. დაამატეთ თევზის სოუსი და კარგად მოურიეთ. თანდათანობით დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი, თასის შიგთავსი კი სათქვეფით თქვიფეთ. თქვენ უნდა მიიღოთ მსუბუქი სოუსი კრემისებრი კონსისტენციით.
  6. დასრულება მოხარშული გულებისგან დამზადებული კვერცხის სოუსი შეაზავეთ ახალდაფქული შავი პილპილით და მარილით გემოვნებით. გადაიტანეთ პატარა ქილაში და შედგით მაცივარში, ან დაუყოვნებლივ მოასხით საჭირო რაოდენობა სალათს ახალი მწვანილით.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.