ყველის სოუსი ხალაპენიოთი

ყველის სოუსი ხალაპენიოთი

სოუსი 0 ბოლო განახლება: Dec 15, 2025 შექმნილია: Dec 14, 2025
ყველის სოუსი ხალაპენიოთი
  • პორცია: 10 ადამიანი
  • მომზადება: 15 წუთი
  • დამზადება: 35 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 380
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ეს სოუსი ღუმელში მზადდება, ის წარმოუდგენლად გემრიელია და შესანიშნავია ფურშეტისთვის. მისი მირთმევა შეიძლება, მაგალითად, ჩიფსებთან ერთად: ის იდეალურად შეავსებს მათ გემოს ოდნავ ცხარე ნოტით.

ამ სოუსში ინგრედიენტების ჩანაცვლება შესაძლებელია უფრო სასარგებლო ვარიანტებით. მაგალითად, მაიონეზის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნატურალური იოგურტი ან არაჟანი.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. გახეხეთ მაგარი ყველი. ათქვიფეთ ყველი დარბილებულ კრემ-ყველთან და მაიონეზთან ერთად. დაჭერით ჩილი და ხალაპენიო, გახეხეთ პარმეზანი. პარმეზანის ნახევარი, ჩილი და ხალაპენიო შეურიეთ კრემ-ყველის მასას. გადაიტანეთ მიღებული ნარევი საცხობ ფორმაში.
  2. გააცხელეთ ღუმელი 180°C-მდე. პარმეზანის დარჩენილი ნაწილი შეურიეთ საფანელს და ზეითუნის ზეთს. ეს ნარევი თანაბრად გადაანაწილეთ კრემ-ყველის მასის ზემოდან. შედგით ღუმელში 20 წუთით. ამასობაში დაჭერით მწვანე ხახვი, შემდეგ კი მოაყარეთ ის მზა ყველის სოუსს.

ყველის სოუსი ხალაპენიოთი



  • პორცია: 10 ადამიანი
  • მომზადება: 15 წუთი
  • დამზადება: 35 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 380
  • სირთულე: ადვილი

ეს სოუსი ღუმელში მზადდება, ის წარმოუდგენლად გემრიელია და შესანიშნავია ფურშეტისთვის. მისი მირთმევა შეიძლება, მაგალითად, ჩიფსებთან ერთად: ის იდეალურად შეავსებს მათ გემოს ოდნავ ცხარე ნოტით.

ამ სოუსში ინგრედიენტების ჩანაცვლება შესაძლებელია უფრო სასარგებლო ვარიანტებით. მაგალითად, მაიონეზის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნატურალური იოგურტი ან არაჟანი.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. გახეხეთ მაგარი ყველი. ათქვიფეთ ყველი დარბილებულ კრემ-ყველთან და მაიონეზთან ერთად. დაჭერით ჩილი და ხალაპენიო, გახეხეთ პარმეზანი. პარმეზანის ნახევარი, ჩილი და ხალაპენიო შეურიეთ კრემ-ყველის მასას. გადაიტანეთ მიღებული ნარევი საცხობ ფორმაში.
  2. გააცხელეთ ღუმელი 180°C-მდე. პარმეზანის დარჩენილი ნაწილი შეურიეთ საფანელს და ზეითუნის ზეთს. ეს ნარევი თანაბრად გადაანაწილეთ კრემ-ყველის მასის ზემოდან. შედგით ღუმელში 20 წუთით. ამასობაში დაჭერით მწვანე ხახვი, შემდეგ კი მოაყარეთ ის მზა ყველის სოუსს.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.