- პორცია: 10 ადამიანი
- მომზადება: 15 წუთი
- დამზადება: 35 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 380
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ეს სოუსი ღუმელში მზადდება, ის წარმოუდგენლად გემრიელია და შესანიშნავია ფურშეტისთვის. მისი მირთმევა შეიძლება, მაგალითად, ჩიფსებთან ერთად: ის იდეალურად შეავსებს მათ გემოს ოდნავ ცხარე ნოტით.
ამ სოუსში ინგრედიენტების ჩანაცვლება შესაძლებელია უფრო სასარგებლო ვარიანტებით. მაგალითად, მაიონეზის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნატურალური იოგურტი ან არაჟანი.
ინგრედიენტები
დამზადება
- გახეხეთ მაგარი ყველი. ათქვიფეთ ყველი დარბილებულ კრემ-ყველთან და მაიონეზთან ერთად. დაჭერით ჩილი და ხალაპენიო, გახეხეთ პარმეზანი. პარმეზანის ნახევარი, ჩილი და ხალაპენიო შეურიეთ კრემ-ყველის მასას. გადაიტანეთ მიღებული ნარევი საცხობ ფორმაში.
- გააცხელეთ ღუმელი 180°C-მდე. პარმეზანის დარჩენილი ნაწილი შეურიეთ საფანელს და ზეითუნის ზეთს. ეს ნარევი თანაბრად გადაანაწილეთ კრემ-ყველის მასის ზემოდან. შედგით ღუმელში 20 წუთით. ამასობაში დაჭერით მწვანე ხახვი, შემდეგ კი მოაყარეთ ის მზა ყველის სოუსს.
ყველის სოუსი ხალაპენიოთი
- პორცია: 10 ადამიანი
- მომზადება: 15 წუთი
- დამზადება: 35 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 380
- სირთულე:
ადვილი
ეს სოუსი ღუმელში მზადდება, ის წარმოუდგენლად გემრიელია და შესანიშნავია ფურშეტისთვის. მისი მირთმევა შეიძლება, მაგალითად, ჩიფსებთან ერთად: ის იდეალურად შეავსებს მათ გემოს ოდნავ ცხარე ნოტით.
ამ სოუსში ინგრედიენტების ჩანაცვლება შესაძლებელია უფრო სასარგებლო ვარიანტებით. მაგალითად, მაიონეზის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნატურალური იოგურტი ან არაჟანი.
ინგრედიენტები
დამზადება
- გახეხეთ მაგარი ყველი. ათქვიფეთ ყველი დარბილებულ კრემ-ყველთან და მაიონეზთან ერთად. დაჭერით ჩილი და ხალაპენიო, გახეხეთ პარმეზანი. პარმეზანის ნახევარი, ჩილი და ხალაპენიო შეურიეთ კრემ-ყველის მასას. გადაიტანეთ მიღებული ნარევი საცხობ ფორმაში.
- გააცხელეთ ღუმელი 180°C-მდე. პარმეზანის დარჩენილი ნაწილი შეურიეთ საფანელს და ზეითუნის ზეთს. ეს ნარევი თანაბრად გადაანაწილეთ კრემ-ყველის მასის ზემოდან. შედგით ღუმელში 20 წუთით. ამასობაში დაჭერით მწვანე ხახვი, შემდეგ კი მოაყარეთ ის მზა ყველის სოუსს.
შეიძლება მოგეწონოთ