კივის ტყემალი

კივის ტყემალი

სოუსი 0 ბოლო განახლება: Nov 22, 2025 შექმნილია: Nov 22, 2025
კივის ტყემალი
  • პორცია: 6 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 45
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

კივის ტყემალი არის შესანიშნავი აფხაზური სოუსი, რომელიც იდეალურად ერწყმის ხორცსა და თევზს. ის არც ისე გავრცელებულია, ამიტომაც მიმზიდველია თავისი ეგზოტიკურობით.

კივის ტყემალი შეიძლება მოამზადოთ როგორც უშუალოდ სუფრაზე მიტანის წინ, ასევე ზამთრისთვისაც გაამზადოთ. ეს განსაკუთრებით აქტუალურია მათთვის, ვინც კივის აშენებს, ვინაიდან მისი ნაყოფი დიდხანს არ ინახება.

ეს სოუსი მოეწონება ტყემლის ყველა მოყვარულს. მისი ფერი უჩვეულოა – მწვანე, ხოლო გემო უნიკალური. ეს უბრალოდ უნდა გასინჯოთ!

გემოს ვარირება შეგიძლიათ თქვენი შეხედულებისამებრ: ზოგს უფრო მეტი ნიორი უყვარს, ზოგს – პილპილი, ზოგს კი ურჩევნია ტკბილი ნოტი, რის ხაზგასასმელადაც შაქრის დამატებაა საჭირო. გასინჯეთ და ექსპერიმენტი ჩაატარეთ!

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. • კივი გაფცქვენით (გააცალეთ კანი).
  2. • დაჭერით კივი ნაჭრებად და მოათავსეთ ქვაბში.
  3. • დაასხით წყალი და ადუღეთ ნელ ცეცხლზე 10-15 წუთის განმავლობაში.
  4. • სანამ კივი იხარშება, დააქუცმაცეთ მწვანილი და ნიორი. ჯერ დაჭერით, შემდეგ კი გამოიყენეთ ნებისმიერი დასაქუცმაცებელი მეთოდი – მე ყავის საფქვავი გამოვიყენე.
  5. • კივის ნაყოფი უკვე რბილია, ოდნავ დაჭყლიტეთ ის კოვზით ან ხის ნიჩბით.
  6. • დაამატეთ დაქუცმაცებული მწვანილი, დაამარილეთ.
  7. • დაამატეთ პილპილი.
  8. • კარგად მოურიეთ და დადგით ცეცხლზე კიდევ 10 წუთით.
  9. • შემდეგ მასა დააბლენდერეთ. თუ გსურთ კივის ტყემალი ზამთრისთვის გაამზადოთ – კიდევ ერთხელ აადუღეთ, ჩაასხით სტერილურ ქილებში და დაახურეთ სტერილური თავსახურები.
  10. • სოუსი გააცივეთ და მიიტანეთ სუფრასთან ხორცის ან თევზის ძირითად კერძებთან ერთად.
  11. • გემრიელად მიირთვით!

კივის ტყემალი



  • პორცია: 6 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 45
  • სირთულე: ადვილი

კივის ტყემალი არის შესანიშნავი აფხაზური სოუსი, რომელიც იდეალურად ერწყმის ხორცსა და თევზს. ის არც ისე გავრცელებულია, ამიტომაც მიმზიდველია თავისი ეგზოტიკურობით.

კივის ტყემალი შეიძლება მოამზადოთ როგორც უშუალოდ სუფრაზე მიტანის წინ, ასევე ზამთრისთვისაც გაამზადოთ. ეს განსაკუთრებით აქტუალურია მათთვის, ვინც კივის აშენებს, ვინაიდან მისი ნაყოფი დიდხანს არ ინახება.

ეს სოუსი მოეწონება ტყემლის ყველა მოყვარულს. მისი ფერი უჩვეულოა – მწვანე, ხოლო გემო უნიკალური. ეს უბრალოდ უნდა გასინჯოთ!

გემოს ვარირება შეგიძლიათ თქვენი შეხედულებისამებრ: ზოგს უფრო მეტი ნიორი უყვარს, ზოგს – პილპილი, ზოგს კი ურჩევნია ტკბილი ნოტი, რის ხაზგასასმელადაც შაქრის დამატებაა საჭირო. გასინჯეთ და ექსპერიმენტი ჩაატარეთ!

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. • კივი გაფცქვენით (გააცალეთ კანი).
  2. • დაჭერით კივი ნაჭრებად და მოათავსეთ ქვაბში.
  3. • დაასხით წყალი და ადუღეთ ნელ ცეცხლზე 10-15 წუთის განმავლობაში.
  4. • სანამ კივი იხარშება, დააქუცმაცეთ მწვანილი და ნიორი. ჯერ დაჭერით, შემდეგ კი გამოიყენეთ ნებისმიერი დასაქუცმაცებელი მეთოდი – მე ყავის საფქვავი გამოვიყენე.
  5. • კივის ნაყოფი უკვე რბილია, ოდნავ დაჭყლიტეთ ის კოვზით ან ხის ნიჩბით.
  6. • დაამატეთ დაქუცმაცებული მწვანილი, დაამარილეთ.
  7. • დაამატეთ პილპილი.
  8. • კარგად მოურიეთ და დადგით ცეცხლზე კიდევ 10 წუთით.
  9. • შემდეგ მასა დააბლენდერეთ. თუ გსურთ კივის ტყემალი ზამთრისთვის გაამზადოთ – კიდევ ერთხელ აადუღეთ, ჩაასხით სტერილურ ქილებში და დაახურეთ სტერილური თავსახურები.
  10. • სოუსი გააცივეთ და მიიტანეთ სუფრასთან ხორცის ან თევზის ძირითად კერძებთან ერთად.
  11. • გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.