- პორცია: 4 ადამიანი
- მომზადება: 5 წუთი
- დამზადება: 15 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 88
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ფუნჩოზას სალათისთვის გემრიელი სოუსი სახლის პირობებში მზადდება სულ რაღაც 10 წუთში თუ აზიური სამზარეულო გიყვართ, ეს რეცეპტი აუცილებლად დაგაინტერესებთ.მომზადება მინიმალურია: საჭიროა მხოლოდ ნივრისა და ჩილი წიწაკის დაჭრა, და ახალი კოჭას ფესვის გახეხვა.ამის შემდეგ, უბრალოდ უნდა შეურიოთ ეს ინგრედიენტები სითხეებს, ცოტა ხანს გააჩეროთ ცეცხლზე და შემდეგ გააცივოთ.სოუსი გამოვა ცხარე და არომატული, ამიტომ ის ნებისმიერი ფუნჩოზას სალათის გემოს გახდის გამოკვეთილს და მდიდარს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- მყარი ინგრედიენტების მომზადება
- ნივრის კბილები გაფცქვენით და გაატარეთ პრესში. კოჭას ფესვი გაფცქვენით და გახეხეთ წვრილ სახეხზე. ჩილი წიწაკა ძალიან წვრილად დაჭერით (თუ გსურთ, რომ სოუსი უფრო ცხარე იყოს, თესლი არ ამოაცალოთ).
- თხევადი ბაზის მომზადება
- მოამზადეთ სოუსის ყველა ინგრედიენტი. პატარა ქვაბში ჩაყარეთ შაქარი და 1/3 ჩ.კ. მარილი. დაასხით 60 მლ სასმელი წყალი. დადგით საშუალო ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
- ინგრედიენტების შერევა
- გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან. ჩაასხით სოიოს სოუსი, ბრინჯის ძმარი და სეზამის ზეთი. დაამატეთ ნიორი, კოჭა, ჩილი წიწაკა და დაფქული ქინძი. მოაყარეთ პილპილი გემოვნებით და მოურიეთ.
- მოხარშვა
- ქვაბი კვლავ დააბრუნეთ გაზქურაზე. საშუალო ცეცხლზე, მორევისას, მიიყვანეთ ფუნჩოზას სოუსი ადუღებამდე. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 3 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააცივეთ ოდნავ.
- გემოს დარეგულირება
- გასინჯეთ თბილი სოუსი და, თუ საჭიროა, დაარეგულირეთ გემო – დაამატეთ, შესაბამისად, შაქარი, ძმარი და მარილი. დატოვეთ ნარევი სრულ გაცივებამდე. ამ დროის განმავლობაში სოუსი გაჯირჯვდება და მისი გემო უფრო გამოკვეთილი გახდება.
- გამოყენება და შენახვა
- გაცივებული სოუსი მოასხით ფუნჩოზას და მოურიეთ. ასეთი სოუსი შეგიძლიათ მეტი რაოდენობით მოამზადოთ და ქილაში გადაასხათ. დახურულ მდგომარეობაში სოუსი კარგად ინახება მაცივარში 4 – 5 დღის განმავლობაში. გამოყენებამდე შეანჯღრიეთ.
- ფუნჩოზას სალათის სოუსი განსაკუთრებით გემრიელი გამოვა, თუ მოსამზადებლად ნატურალურ სოიოს სოუსს გამოიყენებთ (ფერმენტირებული, ზედმეტი დანამატების გარეშე).
ფუნჩოზას სოუსი სახლის პირობებში
- პორცია: 4 ადამიანი
- მომზადება: 5 წუთი
- დამზადება: 15 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 88
- სირთულე:
ადვილი
ფუნჩოზას სალათისთვის გემრიელი სოუსი სახლის პირობებში მზადდება სულ რაღაც 10 წუთში თუ აზიური სამზარეულო გიყვართ, ეს რეცეპტი აუცილებლად დაგაინტერესებთ.მომზადება მინიმალურია: საჭიროა მხოლოდ ნივრისა და ჩილი წიწაკის დაჭრა, და ახალი კოჭას ფესვის გახეხვა.ამის შემდეგ, უბრალოდ უნდა შეურიოთ ეს ინგრედიენტები სითხეებს, ცოტა ხანს გააჩეროთ ცეცხლზე და შემდეგ გააცივოთ.სოუსი გამოვა ცხარე და არომატული, ამიტომ ის ნებისმიერი ფუნჩოზას სალათის გემოს გახდის გამოკვეთილს და მდიდარს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- მყარი ინგრედიენტების მომზადება
- ნივრის კბილები გაფცქვენით და გაატარეთ პრესში. კოჭას ფესვი გაფცქვენით და გახეხეთ წვრილ სახეხზე. ჩილი წიწაკა ძალიან წვრილად დაჭერით (თუ გსურთ, რომ სოუსი უფრო ცხარე იყოს, თესლი არ ამოაცალოთ).
- თხევადი ბაზის მომზადება
- მოამზადეთ სოუსის ყველა ინგრედიენტი. პატარა ქვაბში ჩაყარეთ შაქარი და 1/3 ჩ.კ. მარილი. დაასხით 60 მლ სასმელი წყალი. დადგით საშუალო ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
- ინგრედიენტების შერევა
- გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან. ჩაასხით სოიოს სოუსი, ბრინჯის ძმარი და სეზამის ზეთი. დაამატეთ ნიორი, კოჭა, ჩილი წიწაკა და დაფქული ქინძი. მოაყარეთ პილპილი გემოვნებით და მოურიეთ.
- მოხარშვა
- ქვაბი კვლავ დააბრუნეთ გაზქურაზე. საშუალო ცეცხლზე, მორევისას, მიიყვანეთ ფუნჩოზას სოუსი ადუღებამდე. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 3 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააცივეთ ოდნავ.
- გემოს დარეგულირება
- გასინჯეთ თბილი სოუსი და, თუ საჭიროა, დაარეგულირეთ გემო – დაამატეთ, შესაბამისად, შაქარი, ძმარი და მარილი. დატოვეთ ნარევი სრულ გაცივებამდე. ამ დროის განმავლობაში სოუსი გაჯირჯვდება და მისი გემო უფრო გამოკვეთილი გახდება.
- გამოყენება და შენახვა
- გაცივებული სოუსი მოასხით ფუნჩოზას და მოურიეთ. ასეთი სოუსი შეგიძლიათ მეტი რაოდენობით მოამზადოთ და ქილაში გადაასხათ. დახურულ მდგომარეობაში სოუსი კარგად ინახება მაცივარში 4 – 5 დღის განმავლობაში. გამოყენებამდე შეანჯღრიეთ.
- ფუნჩოზას სალათის სოუსი განსაკუთრებით გემრიელი გამოვა, თუ მოსამზადებლად ნატურალურ სოიოს სოუსს გამოიყენებთ (ფერმენტირებული, ზედმეტი დანამატების გარეშე).
შეიძლება მოგეწონოთ