ფეიხოა თაფლით

ფეიხოა თაფლით

მურაბები და ჯემები 0 ბოლო განახლება: Nov 03, 2025 შექმნილია: Nov 03, 2025
ფეიხოა თაფლით
  • პორცია: 1 ადამიანი
  • მოსამზადებელი დრო: 20 წუთი
  • მომზადების დრო: 20 წუთი
  • კალორიები: 203
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ფეიხოა თაფლით

ზამთრის მურაბა არა მხოლოდ გემრიელია, არამედ მისი სარგებლიანობა შეიძლება გაიზარდოს, თუ შაქარს თაფლით ჩავანაცვლებთ. სწორედ ასეთი მურაბის გაცნობა მსურს თქვენთვის. ფეიხოა და თაფლი შესანიშნავად ავსებენ ერთმანეთს.
მომზადების აღწერა:

ფეიხოას ნამზადის მოსამზადებლად აუცილებლად კარგად გააშრეთ ნაყოფი და ქილები. ვინაიდან მურაბა არ გაივლის თერმულ დამუშავებას, წყალმა შეიძლება გაფუჭება და დუღილი გამოიწვიოს. დუღილის თავიდან ასაცილებლად ნიგოზიც უნდა მოხალოთ; ეს მურაბას დამატებით გემოს და სარგებელს შესძენს. ნიგოზი შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ნებისმიერი სხვა თხილით (კაკლით).

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი ფეიხოას თაფლით მოსამზადებლად. ნაყოფი გულმოდგინედ გადაარჩიეთ, გარეცხეთ და მთლიანად გააშრეთ.
  2. ფეიხოას მოაჭერით ბოლოები (კონცები) და დაჭერით ნაჭრებად. მოათავსეთ ნაყოფი საჭრელი (ბლენდერის/ჩოპერის) ჯამში.
  3. ჯამში დაამატეთ თაფლი.
  4. დააბლენდერეთ ფეიხოა და თაფლი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  5. ნიგოზი დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად და მოხალეთ მშრალ ტაფაზე, გააცივეთ. დაამატეთ ისინი ფეიხოასა და თაფლის მასას.
  6. ყველაფერი კარგად აურიეთ და გადაიტანეთ მშრალ, სტერილიზებულ ქილებში. დახურეთ ქილები მჭიდრო თავსახურებით და შეინახეთ მაცივარში.

ფეიხოა თაფლით



  • პორცია: 1 ადამიანი
  • მოსამზადებელი დრო: 20 წუთი
  • მომზადების დრო: 20 წუთი
  • კალორიები: 203
  • სირთულე: ადვილი

ფეიხოა თაფლით

ზამთრის მურაბა არა მხოლოდ გემრიელია, არამედ მისი სარგებლიანობა შეიძლება გაიზარდოს, თუ შაქარს თაფლით ჩავანაცვლებთ. სწორედ ასეთი მურაბის გაცნობა მსურს თქვენთვის. ფეიხოა და თაფლი შესანიშნავად ავსებენ ერთმანეთს.
მომზადების აღწერა:

ფეიხოას ნამზადის მოსამზადებლად აუცილებლად კარგად გააშრეთ ნაყოფი და ქილები. ვინაიდან მურაბა არ გაივლის თერმულ დამუშავებას, წყალმა შეიძლება გაფუჭება და დუღილი გამოიწვიოს. დუღილის თავიდან ასაცილებლად ნიგოზიც უნდა მოხალოთ; ეს მურაბას დამატებით გემოს და სარგებელს შესძენს. ნიგოზი შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ნებისმიერი სხვა თხილით (კაკლით).

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი ფეიხოას თაფლით მოსამზადებლად. ნაყოფი გულმოდგინედ გადაარჩიეთ, გარეცხეთ და მთლიანად გააშრეთ.
  2. ფეიხოას მოაჭერით ბოლოები (კონცები) და დაჭერით ნაჭრებად. მოათავსეთ ნაყოფი საჭრელი (ბლენდერის/ჩოპერის) ჯამში.
  3. ჯამში დაამატეთ თაფლი.
  4. დააბლენდერეთ ფეიხოა და თაფლი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  5. ნიგოზი დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად და მოხალეთ მშრალ ტაფაზე, გააცივეთ. დაამატეთ ისინი ფეიხოასა და თაფლის მასას.
  6. ყველაფერი კარგად აურიეთ და გადაიტანეთ მშრალ, სტერილიზებულ ქილებში. დახურეთ ქილები მჭიდრო თავსახურებით და შეინახეთ მაცივარში.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.