- პორცია: 4 ადამიანი
- მომზადება: 30 წუთი
- დამზადება: 30 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 76
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ნამდვილად, ეს აღწერა ზუსტად გადმოსცემს ამ კერძის ხასიათს! ნაზი ტექსტურა ნაღების დამსახურებაა, სურნელოვანი არომატი ჯავზსა და კარის შემოაქვს, ხოლო პიკანტური სიმწარე — კოჭას (იმბირსა) და პილპილების ნაზავს.
თუ გსურთ, რომ თქვენი სადილი კიდევ უფრო სრულყოფილი გახდეს, აი, ორი პატარა რჩევა:
ინტენსიური გემოსთვის: სანამ ბოსტნეულს მოხარშავდეთ, შეგიძლიათ გოგრა, სტაფილო და კარტოფილი ღუმელში ოდნავ გამოაცხოთ (ან ქვაბშივე კარაქში მოშუშოთ). ეს ბოსტნეულის ბუნებრივ სიტკბოს უფრო მეტად გამოკვეთს.
არომატული კონტრასტი: სერვირებისას შეგიძლიათ ზემოდან რამდენიმე წვეთი ზეითუნის ზეთი ან ლიმონის წვენი მოასხათ — ეს პიკანტურობასა და სიტკბოს შორის იდეალურ ბალანსს დაამყარებს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი. გაასუფთავეთ (გათალეთ) სტაფილო და გოგრა.
- სტაფილო და გოგრა (რეცეპტში მითითებულია სუფთა წონა - ნეტო) დაჭერით საშუალო ზომის კუბებად ან ნაჭრებად. დაასხით ცოტაოდენი წყალი.
- სქელი მასის მისაღებად ბოსტნეულს დაუმატეთ 2 საშუალო ზომის კარტოფილი (გათლილი და დაჭრილი). ბოსტნეულს კოვზით დააწექით, რომ ქვაბში მჭიდროდ განლაგდეს. დაამატეთ კიდევ ცოტაოდენი წყალი ისე, რომ იგი ბოსტნეულის დონეზე იყოს.
- ხარშეთ დახურულ ქვაბში ყველა ბოსტნეულის მომზადებამდე (დაახლოებით 25-30 წუთი). პირდაპირ ცხელ მდგომარეობაში ათქვიფეთ ხელის (ჩასასვლელი) ბლენდერით.
- ბლენდერით თქვეფის გაგრძელებისას, ქვაბში ჩაასხით ნაღები. მიიყვანეთ მასა ერთგვაროვან კონსისტენციამდე.
- ქვაბში დაამატეთ ყველა სანელებელი (სუპი შეაზავეთ თქვენი გემოვნებით, რადგან ბევრი რამ გოგრისა და სტაფილოს სიტკბოზეა დამოკიდებული). სუპის საბოლოო გემო უნდა იყოს ტკბილ-მლაშე-ცხარე. დადგით ქვაბი საშუალო ცეცხლზე და მუდმივი რევის პირობებში მიიყვანეთ ადუღებამდე. ადუღეთ 2-3 წუთი და გადმოდგით ცეცხლიდან.
- მზა სუპი მიირთვით „ბოროდინოს“ პურის პიკანტურ ორცხობილებთან (როგორც ფოტოზეა) ან კლასიკურ ხორბლის ორცხობილებთან ერთად. გემრიელად მიირთვით!
ეს არის სტაფილოსა და გოგრის პიკანტური კრემ-სუპი
- პორცია: 4 ადამიანი
- მომზადება: 30 წუთი
- დამზადება: 30 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 76
- სირთულე:
ადვილი
ნამდვილად, ეს აღწერა ზუსტად გადმოსცემს ამ კერძის ხასიათს! ნაზი ტექსტურა ნაღების დამსახურებაა, სურნელოვანი არომატი ჯავზსა და კარის შემოაქვს, ხოლო პიკანტური სიმწარე — კოჭას (იმბირსა) და პილპილების ნაზავს.
თუ გსურთ, რომ თქვენი სადილი კიდევ უფრო სრულყოფილი გახდეს, აი, ორი პატარა რჩევა:
ინტენსიური გემოსთვის: სანამ ბოსტნეულს მოხარშავდეთ, შეგიძლიათ გოგრა, სტაფილო და კარტოფილი ღუმელში ოდნავ გამოაცხოთ (ან ქვაბშივე კარაქში მოშუშოთ). ეს ბოსტნეულის ბუნებრივ სიტკბოს უფრო მეტად გამოკვეთს.
არომატული კონტრასტი: სერვირებისას შეგიძლიათ ზემოდან რამდენიმე წვეთი ზეითუნის ზეთი ან ლიმონის წვენი მოასხათ — ეს პიკანტურობასა და სიტკბოს შორის იდეალურ ბალანსს დაამყარებს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი. გაასუფთავეთ (გათალეთ) სტაფილო და გოგრა.
- სტაფილო და გოგრა (რეცეპტში მითითებულია სუფთა წონა - ნეტო) დაჭერით საშუალო ზომის კუბებად ან ნაჭრებად. დაასხით ცოტაოდენი წყალი.
- სქელი მასის მისაღებად ბოსტნეულს დაუმატეთ 2 საშუალო ზომის კარტოფილი (გათლილი და დაჭრილი). ბოსტნეულს კოვზით დააწექით, რომ ქვაბში მჭიდროდ განლაგდეს. დაამატეთ კიდევ ცოტაოდენი წყალი ისე, რომ იგი ბოსტნეულის დონეზე იყოს.
- ხარშეთ დახურულ ქვაბში ყველა ბოსტნეულის მომზადებამდე (დაახლოებით 25-30 წუთი). პირდაპირ ცხელ მდგომარეობაში ათქვიფეთ ხელის (ჩასასვლელი) ბლენდერით.
- ბლენდერით თქვეფის გაგრძელებისას, ქვაბში ჩაასხით ნაღები. მიიყვანეთ მასა ერთგვაროვან კონსისტენციამდე.
- ქვაბში დაამატეთ ყველა სანელებელი (სუპი შეაზავეთ თქვენი გემოვნებით, რადგან ბევრი რამ გოგრისა და სტაფილოს სიტკბოზეა დამოკიდებული). სუპის საბოლოო გემო უნდა იყოს ტკბილ-მლაშე-ცხარე. დადგით ქვაბი საშუალო ცეცხლზე და მუდმივი რევის პირობებში მიიყვანეთ ადუღებამდე. ადუღეთ 2-3 წუთი და გადმოდგით ცეცხლიდან.
- მზა სუპი მიირთვით „ბოროდინოს“ პურის პიკანტურ ორცხობილებთან (როგორც ფოტოზეა) ან კლასიკურ ხორბლის ორცხობილებთან ერთად. გემრიელად მიირთვით!
შეიძლება მოგეწონოთ