- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: -
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
პატარა რჩევა უსაფრთხოებისთვის:
ვინაიდან კოტლეტის შიგნით ყველი ძალიან ცხელია, პირველი ჩაკბეჩისას იყავით ფრთხილად — ამერიკაში ამ ბურგერს ხუმრობით „დამწვარი ენის“ ბურგერსაც ეძახიან!
ინგრედიენტები
დამზადება
- ფარშის მომზადება ხორცს ვატარებთ ხორცსაკეპ მანქანაში საშუალო ზომის ბადეზე. ვამატებთ მარილს, სანელებლებს გემოვნებით და კარგად ვზელთ ფარშს ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მიღებულ ფარშს ვყოფთ 6 თანაბარ ნაწილად (თითოეული დაახლოებით 70–75 გრამი).
- კოტლეტების „ჯუსი ლუსის“ ფორმირება პერგამენტის ქაღალდის ან პრესის დახმარებით ვაკეთებთ თხელ, მრგვალ კოტლეტებს, რომელთა დიამეტრი ფუნთუშის ზომას შეესაბამება. ჩედარის ყველის ფირფიტას ვკეცავთ ოთხად და ვათავსებთ კოტლეტის ცენტრში, ვაფარებთ მეორე კოტლეტს და ფრთხილად ვკრავთ (ამოვქოლავთ) ნაპირებს ისე, რომ ყველი მთლიანად მოექცეს შიგნით. მომზადებულ კოტლეტებს ვდებთ მაცივარში 15–20 წუთით.
- გრილისა და ბეკონის მომზადება ვახურებთ გრილს ან ტაფას. პირველ რიგში, ვწვავთ ბეკონს მსუბუქი ოქროსფერი ქერქის მიღებამდე და გადავდებთ გვერდზე.
- კოტლეტების შეწვა გაციებულ კოტლეტებს ვწვავთ 2–3 წუთის განმავლობაში თითოეული მხრიდან, სანამ არ დაიბრაწება. მომზადებამდე ერთი წუთით ადრე, თითოეულ კოტლეტს ზემოდან ვადებთ ჩედარის თითო ფირფიტას და ვაცდით დადნობას.
- ფუნთუშების მოთუშვა გაჭრილ ფუნთუშებს ვბრაწავთ ორივე მხრიდან მსუბუქი ოქროსფერი ქერქის მიღებამდე.
- ბურგერის აწყობა ფუნთუშის ორივე ნაწილს ვუსვამთ სოუსს. ქვედა ნაწილზე ვაწყობთ რუკოლას ან სალათის ფოთლებს, შემდეგ კარამელიზებულ ხახვს, ზემოდან კი – ცხელ კოტლეტს დამდნარი ყველით. ვამატებთ ბეკონის ხრაშუნა ნაჭრებს, რამდენიმე რგოლ ჰალაპენიოს და ვაფარებთ ფუნთუშის ზედა ნაწილს.
- ბურგერი „ჯუსი ლუსი“ მზად არის. ის უნდა მიირთვათ დაუყოვნებლივ, სანამ ცხელია და შიგნით ყველი დამდნარია. ბურგერი გამოდის წარმოუდგენლად წვნიანი, ნაჯეროვანი და ნამდვილი ხორცის გემოთი. აუცილებლად სცადეთ ამ ბურგერის მომზადება გრილზე — ის საუკეთესოა მეგობრული შეხვედრებისთვის, ოჯახური ვახშმობისა თუ პიკნიკისთვის.
- გემრიელად მიირთვით!
ლეგენდარული ტეხასური ბურგერი „ჯუსი ლუსი“ (Juicy Lucy) გრილზე
- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: -
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
პატარა რჩევა უსაფრთხოებისთვის:
ვინაიდან კოტლეტის შიგნით ყველი ძალიან ცხელია, პირველი ჩაკბეჩისას იყავით ფრთხილად — ამერიკაში ამ ბურგერს ხუმრობით „დამწვარი ენის“ ბურგერსაც ეძახიან!
ინგრედიენტები
დამზადება
- ფარშის მომზადება ხორცს ვატარებთ ხორცსაკეპ მანქანაში საშუალო ზომის ბადეზე. ვამატებთ მარილს, სანელებლებს გემოვნებით და კარგად ვზელთ ფარშს ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მიღებულ ფარშს ვყოფთ 6 თანაბარ ნაწილად (თითოეული დაახლოებით 70–75 გრამი).
- კოტლეტების „ჯუსი ლუსის“ ფორმირება პერგამენტის ქაღალდის ან პრესის დახმარებით ვაკეთებთ თხელ, მრგვალ კოტლეტებს, რომელთა დიამეტრი ფუნთუშის ზომას შეესაბამება. ჩედარის ყველის ფირფიტას ვკეცავთ ოთხად და ვათავსებთ კოტლეტის ცენტრში, ვაფარებთ მეორე კოტლეტს და ფრთხილად ვკრავთ (ამოვქოლავთ) ნაპირებს ისე, რომ ყველი მთლიანად მოექცეს შიგნით. მომზადებულ კოტლეტებს ვდებთ მაცივარში 15–20 წუთით.
- გრილისა და ბეკონის მომზადება ვახურებთ გრილს ან ტაფას. პირველ რიგში, ვწვავთ ბეკონს მსუბუქი ოქროსფერი ქერქის მიღებამდე და გადავდებთ გვერდზე.
- კოტლეტების შეწვა გაციებულ კოტლეტებს ვწვავთ 2–3 წუთის განმავლობაში თითოეული მხრიდან, სანამ არ დაიბრაწება. მომზადებამდე ერთი წუთით ადრე, თითოეულ კოტლეტს ზემოდან ვადებთ ჩედარის თითო ფირფიტას და ვაცდით დადნობას.
- ფუნთუშების მოთუშვა გაჭრილ ფუნთუშებს ვბრაწავთ ორივე მხრიდან მსუბუქი ოქროსფერი ქერქის მიღებამდე.
- ბურგერის აწყობა ფუნთუშის ორივე ნაწილს ვუსვამთ სოუსს. ქვედა ნაწილზე ვაწყობთ რუკოლას ან სალათის ფოთლებს, შემდეგ კარამელიზებულ ხახვს, ზემოდან კი – ცხელ კოტლეტს დამდნარი ყველით. ვამატებთ ბეკონის ხრაშუნა ნაჭრებს, რამდენიმე რგოლ ჰალაპენიოს და ვაფარებთ ფუნთუშის ზედა ნაწილს.
- ბურგერი „ჯუსი ლუსი“ მზად არის. ის უნდა მიირთვათ დაუყოვნებლივ, სანამ ცხელია და შიგნით ყველი დამდნარია. ბურგერი გამოდის წარმოუდგენლად წვნიანი, ნაჯეროვანი და ნამდვილი ხორცის გემოთი. აუცილებლად სცადეთ ამ ბურგერის მომზადება გრილზე — ის საუკეთესოა მეგობრული შეხვედრებისთვის, ოჯახური ვახშმობისა თუ პიკნიკისთვის.
- გემრიელად მიირთვით!
შეიძლება მოგეწონოთ