ინდაურის კატლეტები ღუმელში

ინდაურის კატლეტები ღუმელში

ხორცი 0 ბოლო განახლება: Nov 22, 2025 შექმნილია: Nov 22, 2025
ინდაურის კატლეტები ღუმელში
  • პორცია: 8 ადამიანი
  • მომზადება: 20 წუთი
  • დამზადება: 30 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 180
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ეს რეცეპტი გვაძლევს ნაზ, წვნიან და მსუბუქ კატლეტებს, რადგან ისინი მზადდება ინდაურის ბარკლის ფილესგან და არა მკერდისგან, ხოლო ტენიანობას იძენს რძეში დასველებული თეთრი პურის რბილობის წყალობით.

მომზადების მეთოდი: კატლეტები მზადდება შერეული ტექნიკით: ჯერ ტაფაზე ოქროსფერი ქერქის მისაღებად იწვება, შემდეგ კი ღუმელში (ან თავსახურის ქვეშ ტაფაში) იშუშება, რაც მათ წვნიანობას უნარჩუნებს.

ტექსტურა: პური და რძე უზრუნველყოფს კატლეტის რბილ შიდა ტექსტურას, რომელიც არ არის მშრალი, როგორც ეს ზოგჯერ ინდაურის კერძების შემთხვევაში ხდება.

გემო: გემო მდიდარი და ნეიტრალურია, რაც შესაძლებლობას იძლევა, დაემატოს ნებისმიერი საყვარელი სანელებელი (ხახვი, პილპილი) და მიირთვათ სხვადასხვა გარნირთან და სოუსთან ერთად.

ეს არის იდეალური კერძი, თუ ეძებთ მარტივ, ნოყიერ და დიეტურ კატლეტებს ტრადიციული ხორცის კატლეტების ალტერნატივად.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ფარშის მომზადება: ფილე დააბლენდერეთ ან გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.
  2. პურის დარბილება: დიდ თასში ჩაასხით ცოტაოდენი რძე/ნაღები/წყალი, მოათავსეთ ქერქისგან განთავისუფლებული პურის ნაჭრები და ხელით დაჭყლიტეთ, რათა პურმა სითხე შეიწოვოს.
  3. ფარშთან შერევა: პურთან ერთად თასში დაამატეთ ფარში, მოაყარეთ მარილი, სანელებლები, სურვილის შემთხვევაში – წვრილად დაჭრილი ხახვი და სტაფილო, ასევე კვერცხი კატლეტების უკეთ შესაკრავად.
  4. მოზელა: ხელით ან კოვზით კარგად აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვან მასად.
  5. ფორმირება: ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი. ხელები დაისველეთ წყლით და ჩამოაყალიბეთ კატლეტები. სველი ხელებით კატლეტები უფრო მოწესრიგებული და მრგვალი გამოვა, ხოლო ფარში ხელს არ მიეკრობა.
  6. წინასწარი შეწვა: კატლეტები მოათავსეთ ტაფაზე და საშუალო ცეცხლზე შეწვით ორივე მხრიდან, სანამ არ გაუჩნდებათ ოქროსფერი ქერქი.
  7. მოშუშვა (ალტერნატიული ეტაპი): შემდეგ დააფარეთ თავსახური და მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე კიდევ 15 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ, კატლეტები სწრაფად გადმოიღეთ ტაფიდან.
  8. გამოცხობა: (თუმცა ბოლო ნაბიჯი ტაფაში მომზადებით სრულდება, სათაურიდან გამომდინარე, ლოგიკურია ღუმელში გადატანა): გადაიტანეთ კატლეტები საცხობ ფორმაზე და გამოაცხვეთ ღუმელში 180 C - ზე 10-15 წუთით, თუ გსურთ, რომ ისინი უფრო მეტად იყოს "ღუმელის" კატლეტები.

ინდაურის კატლეტები ღუმელში



  • პორცია: 8 ადამიანი
  • მომზადება: 20 წუთი
  • დამზადება: 30 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 180
  • სირთულე: ადვილი

ეს რეცეპტი გვაძლევს ნაზ, წვნიან და მსუბუქ კატლეტებს, რადგან ისინი მზადდება ინდაურის ბარკლის ფილესგან და არა მკერდისგან, ხოლო ტენიანობას იძენს რძეში დასველებული თეთრი პურის რბილობის წყალობით.

მომზადების მეთოდი: კატლეტები მზადდება შერეული ტექნიკით: ჯერ ტაფაზე ოქროსფერი ქერქის მისაღებად იწვება, შემდეგ კი ღუმელში (ან თავსახურის ქვეშ ტაფაში) იშუშება, რაც მათ წვნიანობას უნარჩუნებს.

ტექსტურა: პური და რძე უზრუნველყოფს კატლეტის რბილ შიდა ტექსტურას, რომელიც არ არის მშრალი, როგორც ეს ზოგჯერ ინდაურის კერძების შემთხვევაში ხდება.

გემო: გემო მდიდარი და ნეიტრალურია, რაც შესაძლებლობას იძლევა, დაემატოს ნებისმიერი საყვარელი სანელებელი (ხახვი, პილპილი) და მიირთვათ სხვადასხვა გარნირთან და სოუსთან ერთად.

ეს არის იდეალური კერძი, თუ ეძებთ მარტივ, ნოყიერ და დიეტურ კატლეტებს ტრადიციული ხორცის კატლეტების ალტერნატივად.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ფარშის მომზადება: ფილე დააბლენდერეთ ან გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.
  2. პურის დარბილება: დიდ თასში ჩაასხით ცოტაოდენი რძე/ნაღები/წყალი, მოათავსეთ ქერქისგან განთავისუფლებული პურის ნაჭრები და ხელით დაჭყლიტეთ, რათა პურმა სითხე შეიწოვოს.
  3. ფარშთან შერევა: პურთან ერთად თასში დაამატეთ ფარში, მოაყარეთ მარილი, სანელებლები, სურვილის შემთხვევაში – წვრილად დაჭრილი ხახვი და სტაფილო, ასევე კვერცხი კატლეტების უკეთ შესაკრავად.
  4. მოზელა: ხელით ან კოვზით კარგად აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვან მასად.
  5. ფორმირება: ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი. ხელები დაისველეთ წყლით და ჩამოაყალიბეთ კატლეტები. სველი ხელებით კატლეტები უფრო მოწესრიგებული და მრგვალი გამოვა, ხოლო ფარში ხელს არ მიეკრობა.
  6. წინასწარი შეწვა: კატლეტები მოათავსეთ ტაფაზე და საშუალო ცეცხლზე შეწვით ორივე მხრიდან, სანამ არ გაუჩნდებათ ოქროსფერი ქერქი.
  7. მოშუშვა (ალტერნატიული ეტაპი): შემდეგ დააფარეთ თავსახური და მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე კიდევ 15 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ, კატლეტები სწრაფად გადმოიღეთ ტაფიდან.
  8. გამოცხობა: (თუმცა ბოლო ნაბიჯი ტაფაში მომზადებით სრულდება, სათაურიდან გამომდინარე, ლოგიკურია ღუმელში გადატანა): გადაიტანეთ კატლეტები საცხობ ფორმაზე და გამოაცხვეთ ღუმელში 180 C - ზე 10-15 წუთით, თუ გსურთ, რომ ისინი უფრო მეტად იყოს "ღუმელის" კატლეტები.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.