- პორცია: 4 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: 10
- მომზადების დრო: 20
- კალორიები: 200
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ამ რეცეპტით მომზადებული ქათამი ანანასით გამოდის გასაოცრად წვნიანი, ნაზი და წარმოუდგენლად პიკანტური. ტკბილი ანანასის სიროფი ფრინველის ხორცთან ერთად – ეს ნამდვილად ღირს გასინჯვად.
მომზადების აღწერა:
ქათმის ანანასით მომზადების რეცეპტი საკმაოდ მარტივია. ეს კერძი შეგიძლიათ მოამზადოთ როგორც სადილისთვის ან ვახშმისთვის, ისე სადღესასწაულო სუფრისთვის. მისი მირთმევა შესაძლებელია როგორც დამოუკიდებლად, ისე გარნირთან – მაგალითად, ბრინჯთან ერთად.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ქათმის ფილე უნდა გარეცხოთ, გააშროთ და დაჭრათ პორციულ ნაჭრებად. მოათავსოთ ღრმა ჯამში.
- დაამატოთ ერთი კვერცხი, ოდნავ მოურიოთ.
- ახლა შეგიძლიათ დაამარილოთ და დააპილპილოთ გემოვნებით, სურვილის შემთხვევაში დაამატოთ თქვენი საყვარელი სანელებლები. ჩაასხათ 1 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი და ყველაფერი კარგად აურიოთ. იმისათვის, რომ ქათამი ანანასით სახლის პირობებში კარგად დაიმარინადოს, ის მაცივარში უნდა დატოვოთ მინიმუმ 2 საათით.
- შემდეგ შეგიძლიათ ამოავლოთ თითოეული ნაჭერი ფქვილში, ან დაამატოთ ფქვილი პირდაპირ ჯამში და კარგად მოურიოთ. ტაფაზე გააცხელოთ მცენარეული ზეთი და ჩაუშვათ მასში ქათამი.
- ორივე მხრიდან შემწვარი ქათამი ფრთხილად ამოიღოთ ჩაჭრილი კოვზით (შუმოვკით) და დადოთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა ზედმეტი ცხიმი დაიწუროს.
- ქვაბში ჩაასხათ დაკონსერვებული ანანასი თავის წვენთან ერთად. დაამატოთ სოიოს სოუსი და შაქრის ერთი მწიკვი. ხარშოთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.
- ანანასის სოუსი მოურიოთ და დატოვოთ დაბალ ცეცხლზე, რათა შესქელდეს (ჩაიშუშოს). ეს არის ქათმის ანანასით მომზადების ასეთი მარტივი რეცეპტი. დარჩა მხოლოდ ქათმის სოუსისთვის დამატება და ცეცხლზე კიდევ დაახლოებით 5 წუთით გაჩერება. შემდეგ კერძის დაუყოვნებლივ მიტანა შეიძლება სუფრაზე."
ქათამი ანანასით
- პორცია: 4 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: 10
- მომზადების დრო: 20
- კალორიები: 200
- სირთულე:
ადვილი
ამ რეცეპტით მომზადებული ქათამი ანანასით გამოდის გასაოცრად წვნიანი, ნაზი და წარმოუდგენლად პიკანტური. ტკბილი ანანასის სიროფი ფრინველის ხორცთან ერთად – ეს ნამდვილად ღირს გასინჯვად.
მომზადების აღწერა:
ქათმის ანანასით მომზადების რეცეპტი საკმაოდ მარტივია. ეს კერძი შეგიძლიათ მოამზადოთ როგორც სადილისთვის ან ვახშმისთვის, ისე სადღესასწაულო სუფრისთვის. მისი მირთმევა შესაძლებელია როგორც დამოუკიდებლად, ისე გარნირთან – მაგალითად, ბრინჯთან ერთად.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ქათმის ფილე უნდა გარეცხოთ, გააშროთ და დაჭრათ პორციულ ნაჭრებად. მოათავსოთ ღრმა ჯამში.
- დაამატოთ ერთი კვერცხი, ოდნავ მოურიოთ.
- ახლა შეგიძლიათ დაამარილოთ და დააპილპილოთ გემოვნებით, სურვილის შემთხვევაში დაამატოთ თქვენი საყვარელი სანელებლები. ჩაასხათ 1 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი და ყველაფერი კარგად აურიოთ. იმისათვის, რომ ქათამი ანანასით სახლის პირობებში კარგად დაიმარინადოს, ის მაცივარში უნდა დატოვოთ მინიმუმ 2 საათით.
- შემდეგ შეგიძლიათ ამოავლოთ თითოეული ნაჭერი ფქვილში, ან დაამატოთ ფქვილი პირდაპირ ჯამში და კარგად მოურიოთ. ტაფაზე გააცხელოთ მცენარეული ზეთი და ჩაუშვათ მასში ქათამი.
- ორივე მხრიდან შემწვარი ქათამი ფრთხილად ამოიღოთ ჩაჭრილი კოვზით (შუმოვკით) და დადოთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა ზედმეტი ცხიმი დაიწუროს.
- ქვაბში ჩაასხათ დაკონსერვებული ანანასი თავის წვენთან ერთად. დაამატოთ სოიოს სოუსი და შაქრის ერთი მწიკვი. ხარშოთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.
- ანანასის სოუსი მოურიოთ და დატოვოთ დაბალ ცეცხლზე, რათა შესქელდეს (ჩაიშუშოს). ეს არის ქათმის ანანასით მომზადების ასეთი მარტივი რეცეპტი. დარჩა მხოლოდ ქათმის სოუსისთვის დამატება და ცეცხლზე კიდევ დაახლოებით 5 წუთით გაჩერება. შემდეგ კერძის დაუყოვნებლივ მიტანა შეიძლება სუფრაზე."
შეიძლება მოგეწონოთ